ΟΦΗ: Το διπλό ξεκίνημα και η ουσία

Απόψεις
ΟΦΗ: Το διπλό ξεκίνημα και η ουσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διττός χαρακτήρας στην αυλαία της νέας σεζόν και η απόδοση της προπάθειας που έχρισε ξανά την κρητική ομάδα Ευρωπαία - Το OFH-CRETA γράφεται ξανά αγωνιστικά στα ευρωπαϊκά μέσα. Τα σενάρια... με Μουρίνιο και Ιμπραήμβιτς υποδηλώνουν την πρόκληση που είναι μπροστά

Για τον ΟΦΗ η νέα σεζόν, έχει το ευρωπαϊκό στίγμα, που είναι άκρως δελεαστικό για τις τεχνικές ηγεσίες του και τους ποδοσφαιριστές κατά πρώτο λόγο, αν υπολογίσουμε το βάθος της φιλοσοφίας που διέπει τη λειτουργία της κρητικής ομάδας.

Η προετοιμασία που ξεκινά σε λίγες μέρες, έχει διττό χαρακτήρα ετοιμότητας, για την πρεμιέρα της Superleague (12/9) και το ματς του δεύτερο προκριματικό γύρου του Europa League(17/9), αυξάνοντας τους δείκτες της επικέντρωσης. Πιθανόν το ελληνικό ματς να αποτελέσει και ως μια πολύ σοβαρή πρόβα τζενεράλε για το ευρωπαϊκό, ικανή να αυξήσει την πίστη για την ευρωπαϊκή συνέχεια.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου, διαθέτει τη συνοχή από την σεζόν που πέρασε, ενισχύεται σε γραμμές που έδειξε αδυναμίες και θα συνεχίσει να το κάνει στη μεταγραφική περίοδο.

Εκείνο που αποτελεί πρόκληση ωστόσο είναι η μετουσίωση στις εμφανίσεις που απαιτεί ενδυνάμωση στην αποτελεσματικότητα. Την ουσία δηλαδή για κάθε επαγγελματική ομάδα που καλείται να εκπληρώνει στόχους σε κάθε διοργάνωση που μετέχει.

Οι αριθμοί της προηγούμενης σεζόν, έδειξαν το πρώτο μισό που «έκλεισε» την Ευρώπη, αλλά και το άλλο μισό που ήταν γεμάτο από ποδοσφαιρική προσπάθεια, αλλά με χαμηλούς δείκτες παραγωγής.

Ο ΟΦΗ έχουμε ξαναγράψει πέτυχε σε 20 παιχνίδια μέσα στο 2020 μόλις τρεις νίκες με Πανιώνιο, Ατρόμητο και Λαμία, (συμπεριλαμβανόμενων και των 10 υψηλής απαίτησης αναμετρήσεων στα πλέι οφ, χωρίς νίκη) και τέσσερις ισοπαλίες (Ξάνθη, Λάρισα, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) ρίχνοντας  χαμηλά το στατιστικό του ευρωπαϊκό προφίλ ως τελευταίος σε άμυνα και συλλογή βαθμών εκτός έδρας, αλλά σε «φόρμα». 

Οι αριθμοί μπορεί να μην είναι αναλογικοί της εικόνας στο ποδόσφαιρο, όμως αυτοί μετράνε για το αποτέλεσμα και είναι σίγουρο έχουν διαβασθεί ενδελεχώς από τους κατηρτισμένους καθοδηγητές της κρητικής ομάδας.

Το «Ofh-Creta» παίζει ξανά ευρωπαϊκά!

Ο συντάκτης του ESPN Νταλ Τζόνσον έκανε σε μια ανάρτησή του μια επιλογή από ομάδες που θα μπορούσε να βρει απέναντι της η Τότεναμ στον β' προκριματικό γύρο του Europa League, αμέσως μετά την κατάκτηση του Αγγλικού κυπέλλου από την Άρσεναλ. Ανάμεσα στις πιθανές αντιπάλους της περιλαμβάνεται και ο ΟΦΗ. Λες αμέσως ο Μουρίνιο στο Ηράκλειο αν μας κάτσει η κλήρωση της έδρας; Υπάρχουν πιθανότητες! Αλλά που ξέρεις μπορεί να είναι και ο Ιμπραήμοβιτς με τη Μίλαν! Αλλά αν ο ΟΦΗ πετύχει να πάρει την έδρα θα είναι ότι πιο συναρπαστικό με όποιον αντίπαλο σε ένα ματς που θα μιλάει η ψυχή του "Γεντί Κουλέ" στην ηχώ της Ατλέτικο Μαδρίτης! Σημασία έχει ότι το όνομα του ΟΦΗ φιγουράρει ξανά στα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News