Έχει δίκιο να φωνάζει ο Ροκάκης

Απόψεις
Έχει δίκιο να φωνάζει ο Ροκάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέμα πολιτικό η αναδιάρθρωση» - Η παράταση της αγωνιστικής περιόδου από την ΕΠΟ ως τι 31 Αυγούστου, δικαιώνει τις αντιδράσεις των διεκδικητών της SL2 που ζητούσαν επισταμένως παράταση για να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα, αλλά η Ομοσπονδία δεν το επέτρεψε. Τώρα;

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Χανιά Αντώνης Ροκάκης αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αντέννα Δυτικής Κρήτης , πως επιτεύχθηκαν τα 13 όχι για την αναδιάρθρωση από τη Superleague:

«Το "13" δεν είναι "13", γιατί πριν γίνει αυτή η ψηφοφορία συμφώνησαν μεταξύ τους οι ομάδες ότι όποια πρόταση θα είχε τους περισσότερους θα την υπερψήφιζαν όλοι». 

«Υπήρχαν λοιπόν –είπε- τρία σενάρια, το 14, το 16 και το 18. Οι περισσότερες ομάδες, οι μικρές, επειδή δεν έχουν ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο για του χρόνου είπαν όχι, γιατί επειδή δεν είχαν συμβόλαιο για του χρόνου, θεώρησαν και καλώς το έκαναν, ότι δεν είναι λογικό να φέρουν κι άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Χανιά ανήγαγε το θέμα αναδιάρθρωσης ως πολιτικό: «Εάν εν τέλει αδικηθεί η ομάδα μας μετά απ’ όλα αυτά που έχουν γίνει, βάσει της παρούσας πολιτικής σκηνής και επιτραπεί η αδικία, εγώ τι να πω... Μετά, ας έρθουν οι άνθρωποι που εκπροσωπούν το Νομό γενικότερα, εγώ θα τους δώσω τις μετοχές της ομάδας να την κατεβάσουν αυτοί του χρόνου! Είναι πάρα πολύ δύσκολο και θα στεναχωρηθώ πάρα πολύ, δεν ξέρω πραγματικά τι θ' αποφασίσω εάν δεν ανέβουμε». Λογικά ο Χανιώτης παράγοντας έχει να πει κι άλλα στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου που έχει αναγγείλει.

Δικαιώνεται πλήρως ο Αντώνης Ροκάκης από την όψιμη απόφαση της ΕΕ/ΕΠΟ να παρατείνει την αγωνιστική περίοδο ως τις 31 Αυγούστου, προκειμένου να καλυφτούν "στοχευμένες» αποφάσεις της (τελικός κυπέλλου, μπαράζ). Απόφαση που εγείρει και το μέγα θέμα που αφορά τη διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 2, όταν η διοργανώτρια είχε ζητήσει επισταμένως  παράταση για την ολοκλήρωση των αγώνων της

Αυτή η ίδια ΕΠΟ είχε αρνηθεί κατηγορηματικά με όλες τις συνέπειες που προέκυψαν στις ομάδες της SL2, που δίκαια τώρα μπορούν να ζητούν τα δικαιώματά τους στη διεκδίκηση ανόδου, όπως τα Χανιά και ο Λεβαδειακός. Η Super League 2 αναγκάστηκε να πάει σε διακοπή, διότι υπήρχε το μαχαίρι στο λαιμό από την Ομοσπονδία, ότι η αυλαία πέφτει στις 3 Αυγούστου, οπότε δεν προλάβαινε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, ενώ στο εύρημα της  31ης Αυγούστου, γίνονταν εφικτό. Μπάχαλο…

Σχετικά και μη "Σφηνάκια"

-Φιρί-φιρί το πάνε με τις «ετσιθελικές» ενέργειες τους, να τους κάτσει καμιά ΠΔΕ ενώ το πιο πιθανό είναι το περιβόητο «συνυποσχετικό» Μητσοτάκη-Τσέφεριν να τους στείλει Νοέμβριο ή Δεκέμβριο να κάνουν εκλογές με το νέο αθλητικό νόμο... Πολύ έχουν υποτιμήσει το βάρος της συνάντησης του Πρωθυπουργού και του προέδρου της UEFA.

- Ίσως οι διοικούντες θεωρούν ότι μπορούν να λειτουργούν ως απόλυτοι μονάρχες και μπορεί να αιτιολογεί γιατί δεν μπορούν να δουν τις παίζεται γύρο τους.

τρομερή ΕΠΟ έδωσε παράταση ως τις 31 Αυγούστου να γίνουν τα μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης, για να καλυφθεί και για την επικρινόμενο ορισμό του τελικού ή για να κάνει ρελάνς στην μετατόπιση των εκλογών της που είχε σπεύσει να ορίσει; Άβυσσος!

-Άσε που οι πρακτικές του είδους, είναι πλέον ξεπερασμένες και αυτό μπορεί να παγιδεύει όσους τις προστάζουν…

-Είναι θέμα. Ζητά να ορισθεί άμεσα η επιτροπή Εφέσεων ο Ολυμπιακός. Σε περίπτωση ποινής από την Επιτροπή Δεοντολογίας, δεν θα μπορεί  να αντιδράσει, πόσο μάλλον αν αυτή είναι υποβιβασμός… Για να γίνει απαιτείται έκτακτη σύγκληση γ.σ. της ΕΠΟ προς εκλογή μελών για την συγκρότηση της Επιτροπής Εφέσεων!

-Αλήθεια σε ποια χώρα μπορούν να συμβαίνουν αυτά στο 2020; Στο Τζιμπουτί που επικαλείται συχνά ο Μπέος, ή σε καμιά άλλη;

-Συμβαίνουν κι αυτά στην ελληνική επικράτεια του ποδοσφαίρου. Τη Δευτέρα  να ανακοινώνεται από μια ομάδα ο προπονητής της σεζόν και την Πέμπτη να ενημερώνει ότι δεν θα είναι αυτός ο προπονητής της ομάδας!

-Αυτό που έγινε με τον  ΟΦ Ιεράπετρας και τον προπονητή Γιώργο Βαζάκα, που επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους να παραμείνει στην Κρήτη. Δεν το είχε υπολογίσει από πριν, ή οι μεταγραφές που ζήτησε σήκωσαν την τρίχα του προέδρου;

-Η περιπετειώδης περίπτωση του Ούγκο Κάιπερς που επέλεξε να μείνει έναν χρόνο χωρίς ποδόσφαιρο για να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό αντί στην ΑΕΚ, πιστοποιεί τα πλεονεκτήματα της υπομονής και της επιμονής. Έχει όμως δρόμο μπροστά η επιτυχία της προσπάθειάς του.

-Ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη εντυπωσιάζει στο Ρέντη και ο Πέδρο Μαρτίνς τον ενημέρωσε ότι τον θέλει στην προετοιμασία μέχρι τέλους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Μαρτίνς τον κάλεσε στο γραφείο του και του είπε ότι τον υπολογίζει και θα μπει στο πρόγραμμα της πρώτης ομάδας. «Αναλόγως τι θα συμβεί στο παιχνίδι με τη Γουλβς, θα ακολουθήσει κανονικά τους συμπαίκτες του».

-Πάει και από τον ΕΣΑΚΕ, μετά την ηχηρή αποχώρησή του από το Ρέθυμνο, ο Κωστής Ζομπανάκης. Η Λίγκα θα πρέπει να αναζητήσει και νέο Σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης! Πάνε οι καιροί των «ευτραφών» χορηγών που έχει ανάγκη το πρωτάθλημα μπάσκετ. Λέγεται ότι είχε προτείνει κάποια πράγματα, δεν είδε να υλοποιούνται και  «bye-bye».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News