Το εύφορο «θερμοκήπιο» της ΕΠΟ

Απόψεις
Το εύφορο «θερμοκήπιο» της ΕΠΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα καυστικό σχόλιο με την εξίσωση «Ο Κλάτενμπεργκ ίσον τέσσερις… Σακελλαροπούλου και πέντε Μητσοτάκηδες» - Πρόσωπα και καταστάσεις του Ροκάκη και η Premier League με ή χωρίς VAR

-Σας μεταφέρω αυτούσιο το σχόλιο από την ιστοσελίδα iapopsi.gr του Βίκτωρα Μητρόπουλου, με τίτλο «Success story Γραμμένου: Ο Κλάτενμπεργκ ίσον τέσσερις… Σακελλαροπούλου και πέντε Μητσοτάκηδες», γιατί αξίζει να δούμε τι τους επιτρέπουμε να κάνουν:

-«Τελικά συμφώνησε στα 45.000 ευρώ το μήνα ο Κλάτενμπεργκ. Βολικός άνθρωπος αποδείχτηκε, τελικά, ο Άγγλος, αλλά και ο Βάγγος ο Γραμμένος, είναι πολύ σκληρός στις διαπραγματεύσεις, δεν είναι και κανένας χτεσινός. Μια πενηντάρα το μήνα ζητούσε ο Μαρκ και ο Βάγγος κατάφερε να του ρίξει την τιμή στα 45. Είναι επιτυχία. Ας δούμε, τι κατάφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ με τον Κλάτενμπεργκ.

-Να του δίνει τέσσερις φορές επάνω το μισθό του προέδρου της ελληνικής δημοκρατίας. Να του δίνει σχεδόν πέντε φορές πάνω το μισθό του πρωθυπουργού της χώρας. Αφού έτσι έκρινε, έχει καλώς. Όμως, θα περιμένουμε να δούμε και τη φορολογική δήλωση του Μαρκ.

-Να δούμε, τι δηλώνει και πόσα τσοντάρει η ΕΠΟ. Ο Περέιρα έκανε φορολογική δήλωση στα τρία χρόνια που ήταν εδώ; Ποιος πρέπει ν’ απαντήσει; Η εφορία ή το ΣΔΟΕ; Και τώρα που το θυμήθηκα, κύριε Βάγγο: Ο Περέιρα, ποια ακριβώς δήλωνε έδρα της δουλειάς του και σε ποια ΔΟΥ υπαγότανε;»

-Έτσι είναι, είτε το νομίζατε, είτε όχι. Όργιο δαπανών και πολλών ακριβοπληρωμένων «δικών» μας, από μια Ομοσπονδία που δεν υπηρετεί τους θεσμούς, αλλά τους «υποκυρίαρχους» της. Αν οι θεσμοί λειτουργούσαν δεν θα φτάναμε σε αυτό το χρωματισμένο ρεζιλίκι από την «παράγκα της Αλεξανδρούπολης», ως την «παράγκα της εξυγίανσης». Η ΕΠΟ θα ήταν αυτάρκης και οικονομικά και διοικητικά και προπάντων σεβαστή από τον κόσμο.

-Και τώρα θέλουν να κόψουν και τους ελάχιστους πόρους των ΕΠΣ, από κάποια ποσοστά που τις κρατούν στοιχειωδώς όρθιες. Αν και δεν θα τολμήσουν, φούσκα κι αυτό! Αλλά έρχεται η Επ(ο)ική κατρακύλα της αναδιάρθρωσης, γιατί κάποιοι αισθάνονται ανασφαλείς με το τραπέζι της διοργανώτριας. (Αυτός που έχει τον έλεγχο της ΕΕ στην Ομοσπονδία, θα είναι κι αυτός που θα το χρεωθεί).

-Η Είδηση: Επιστολή στην ΕΠΟ έστειλε η Super League μέσω της οποίας η Διοργανώτρια Αρχή τονίζει ότι είναι κατά της αναδιάρθρωσης, όπως, άλλωστε, είχε φανερώσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας (27/7), στο οποίο η ψηφοφορία ήταν 13-1 υπέρ της διατήρησης των 14 ομάδων. Η Super League επαναλαμβάνει ότι δεν επιθυμεί να σημειωθεί αύξηση των συλλόγων της πρώτης κατηγορίας και πως δεν θέλει να υπάρξει τροποποίηση της προκήρυξης. Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι σε αντίθεση περίπτωση δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 1 και πως θα κινηθεί νομικά. (Φοβήθηκε τους ψιθύρους ότι οι "μεγάλοι αφέντες" που την πατρονάρουν (σ.σ.: Θεσμός να σου πετύχει), έχουν έτοιμους τους "πρόθυμους" να κάνουν τη ζημιά, είτε με 15, είτε με 16, είτε με 18. Κυρίως όμως με το κιτρινωπό "16")

-Όταν ο Αχιλλέας Μπέος την βγαίνει από … αριστερά:

-«Η πρόταση που έστειλα είναι ότι τα επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν μπορεί να είναι πάνω από δύο και οι επαγγελματικές ομάδες 22, 12 στην Α’, 10 στη Β’ χωρίς ομίλους. Έτσι θα διεκδικήσει ενιαίο τηλεοπτικό συμβόλαιο και θα είναι ένα πρωτάθλημα που θα χαίρεται ο κόσμος. Απορώ πώς ο αρμόδιος υπουργός και η πολιτεία δε λαμβάνουν μέτρα για να δίνει χαρά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».

Αυτό πάντως ήταν πολύ extreme: «Να μην ανέβει κανείς από την Β΄ Εθνική -  Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν έπρεπε να ανεβεί κανείς από τη Β Εθνική γιατί δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα. Πού αποβλέπαν; Η δημόσια υγεία αφορούσε μόνο τη Β’ Εθνική; Πού το βρήκαν αυτό οι «μάγειρες»; Και θα κάνουν συμβούλιο και λένε δεν θα κατεβούν αν δεν γίνει αναδιάρθρωση;»

Καυτή συνέντευξη τύπου έρχεται από τον Ροκάκη

«Για όλα όσα έχουν γίνει με το θέμα της αναδιάρθρωσης, θα μιλήσει  την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Χανιά, Αντώνης Ροκάκης. Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση τύπου, θα ενημερώσει το χανιώτικο κοινό για πρόσωπα και καταστάσεις για το πώς ένας Νομός με τη δυναμική των Χανίων και με πρόσωπα σε θέσεις – κλειδιά δεν έχει καταφέρει να διεκδικήσει έμπρακτα αυτό που αξίζει η αντιπροσωπευτική του ομάδα. Αυτό που δεν την άφησαν – λόγοι ανωτέρας βίας – να πάρει εντός αγωνιστικού χώρου. Ποιοι βοήθησαν πραγματικά και ποιοι ενώ μπορούσαν δεν το έκαναν, προκειμένου η ομάδα μας όχι να ευνοηθεί αλλά να πάρει αυτό που δικαιούται».

Premier League με ή χωρίς VAR

Σύμφωνα με δεδομένα που καταγράφηκαν από τους Times, η βαθμολογία θα ήταν τροποποιημένη στην Premier League αν δεν υπήρχε το VAR χωρίς, όμως, να αλλάζει το ποιος θα κατακτούσε το πρωτάθλημα και ποιος θα υποβιβαζόταν. Η Γουλβς, αν δεν ήταν το VAR θα είχε μια θέση στην τετράδα και θα έπαιζε στο Champions League αντί των Τσέλσι και Γιουνάιτεντ. 

-Η βαθμολογία στην πρώτη εξάδα θα είχε διαμορφωθεί ως εξής: 

  1. Λίβερπουλ 94 (5 λιγότερους)

    2. Μάντσεστερ Σίτι 84 (3 περισσότερους)

    3. Τσέλσι 68 (2 περισσότερους) 

    4. Γουλβς 68 (9 περισσότερους) 

    5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 66 (ίδιοι βαθμοί) 

    6. Λέστερ 58 (τέσσερις λιγότερους)

-Από τις σοβαρές ειδήσεις στο χώρο του αθλητισμού, η ανάληψη του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών από τον Τακτικό Καθηγητή Καρδιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργο Κοχιαδάκη. Απλούστατα διότι μπορούμε βάσιμα να πιστεύουμε στην ανασύστασή του, από έναν επιστήμονα που παράγει έργο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News