default-image

Ελληνικό Ποδόσφαιρο: Μια ακόμη φορά… παρακμή

Απόψεις
Ελληνικό Ποδόσφαιρο: Μια ακόμη φορά… παρακμή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα όσα πολεμικά συμβαίνουν γύρω από τις κεφαλές του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεπερνούν τη φράση του Άμλετ πως «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»

Ακόμη ένα φαινόμενο παρακμής προκύπτει από  τη γενικευμένη  άρνηση των δικαστικών να διοριστούν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μετά την απόφαση του CAS να επιστρέψει την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης για να δικαστεί από την αρχή.

Όπου φύγει – φύγει οι αναπληρωτές των δικαστών που παραιτήθηκαν ενώ εξελέγησαν μόλις στις 30 Ιουνίου, στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Οι πληροφορίες ότι τρία από τα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής  Εφέσεων (Παγώνα Παναγιώτου, Χαρίκλεια Ηλιοπούλου, Ιωάννης Παπαϊωάννου) φέρονται να αρνήθηκαν το διορισμό τους, προκαλεί βαθύτερο προβληματισμό.

Όταν ο ένας δικαστής μετά τον άλλο επικαλούνται «υπηρεσιακούς και οικογενειακούς λόγους», κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…  Η φράση πάντως από τον «Άμλετ» του Σαίξπηρ προσδιορίζει με ακρίβεια: «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»

Ας το σκεφθούν οι «εμπειρογνώμονες» της πολιτικής και της δικαιοσύνης και ας πουν αχρωμάτιστα, αν είμαστε χώρα ή μια αλάνα του μπάτε σκύλοι, αλέστε… Οι ποδοσφαιρικοί, έχουν χάσει τη μπάλα για να κρατηθεί κάποιος απέναντι τους και να τους πάρει ως σοβαρούς… Όμως και γι’ αυτό το τσίρκο, την ευθύνη την έχει η πολιτική ηγεσία.

Μην ξεχνάμε ότι: Κάθε φορά που το ποδόσφαιρο λειτουργεί με τα δεκανίκια των κυβερνήσεων, οι εκτροπές στη λειτουργία του, γίνονται δυο φορές χειρότερες. Και δυστυχώς συμβαίνει και με την παρούσα κυβέρνηση, που άλλα έλεγε όταν έκρινε τις παράξενες κινήσεις που έκανε στο ψαχνό η προηγούμενη ηγεσία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ…

Πόση πολιτική έχει επίσης το σενάριο που τρέχει ως επικρατέστερο περί αναδιάρθρωσης, που χωράει 18 ομάδες στη Supeleague για μια (κοψο) χρονιά και μια δεύτερη κατηγορία με δύο ομίλους!

Ότι συμφέρει την Αρχή!

(Σαν τα παιχνίδια του Βρούτση, που αφού λέει λέει για να πεις θα ζήσω, μετά βγάζει τα ψαλίδια για να μην έχουν ούτε σεντς στην τσέπη οι εργαζόμενοι…)

Βλέπουμε και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ να εμμένει στην αρχική της κατάθεση η Παναγιώτα Σπανού η οποία έχει εισηγηθεί τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού.

Σκέπτεσαι αμέσως τον Γεραπετρίτη, που άλλαξε το νόμο μεσούσης της σεζόν στην υπόθεση ΠΑΟΚ για να μην υποβιβασθεί μια ιστορική μεγάλη ομάδα. Έχει σκεφθεί άραγε, έστω κατόπιν εορτής, τι δρόμο χάραξε με αυτή την ενέργεια;

Οι ιστορίες του ποδοσφαίρου στη χώρα σε επίπεδα ιδιοκτησιών και πολιτικής γεμίζουν τόμους. Οι περισσότερες ταιριάζουν με ταινίες για τον αμερικάνικο εμφύλιο. «Βόρειοι» και «Νότιοι».

Ωραίες υποθήκες για το μέλλον των «άγριων θηρίων»

Πιο πίσω, εδώ…

-Ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ και ο Σουηδός Πέτερ Φιόρντφελντ: Αναμφισβήτητα δυο από τους υποψήφιους διαδόχους του Μέλο Περέιρα στη θέση του προέδρου της ΚΕΔ, που προτείνει η UEFA, είναι δύο βαριά ονόματα στο χώρο της διαιτησίας. Ο Κλάτενμπεργκ, έχει και την εμπειρία του αρχιδιαιτητή στη Σαουδική Αραβία.  Αλλά τα πράγματα εδώ, είναι πιο πίσω… Πολύ πιο πίσω!

-Ο Χοσέ Μουρίνιο λέει ότι το αποτέλεσμα της αθώωσης της  Μάντσεστερ Σίτι για φερόμενες παραβιάσεις του FFP είναι «ντροπή» και «καταστροφή». Το νόημα που βγαίνει ως εκτίμηση είναι ότι η απόφαση του CAS θα σημάνει το τέλος του Financial Fair-Play».

-Το νόημα που βγαίνει ως εκτίμηση είναι ότι η απόφαση του CAS για την υπόθεση της Σίτι θα σημάνει το τέλος του Financial Fair-Play. Για αυτό και ο Κλοπ, βγήκε και είπε ότι «δεν ήταν μια καλή μέρα για το ποδόσφαιρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News