ΟΦΗ: Το βλέμμα στο τρίτο βήμα που είναι μπροστά

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ: Το βλέμμα στο τρίτο βήμα που είναι μπροστά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δοκιμές, ροτέισον, μεταγραφές και οι «απαιτήσεις» που θέτει ο Σίμος – Το χαμόγελο του Πεπ και γλυκόπικρα «σφηνάκια»

Αυτά που έχουν χαθεί ως αποτελέσματα ως τώρα για τον ΟΦΗ, μπορούν να λειτουργήσουν ωφέλιμα στο σχεδιασμό της νέας σεζόν. Ευνόητα χρειάζεται να υπάρξει απήχηση στις δοκιμές, τις ευκαιρίες και εν γένει τα  καλλιτεχνικά ροτέισον του Σίμου στην ως τώρα διάρκεια των πλέι οφ. Όσο κι αν με τον Άρη, υπήρχε η ελπίδα ότι η ομάδα θα δούλευε με το «κίνητρο» του «ανταγωνιστή» με μια νίκη στην έδρα.

Το ότι στο 2020 τινάχτηκαν στον αέρα τα στατιστικά που οδήγησαν τον ΟΦΗ ξανά στην Ευρώπη, ίσως να λέει και κάτι αντιφατικό, με βάση το αξίωμα ότι «στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μετράει» που εν προκειμένω είναι η ίδια η ευρωπαϊκή επίτευξη μέσα από το πρωτάθλημα. Έχοντας ωστόσο ακόμη δύο ματς -όσο δύσκολα κι αν είναι- μπορεί να επιτύχει το αποτέλεσμα που θα ενισχύσει την αύρα στο ποδοσφαιρικό της τμήμα. Αν πάλι αγνοηθεί η νίκη, θα ταιριάξει μια ανάγνωση της  «Ιθάκης» του Καβάφη...

Όσον αφορά τις μεταγραφικές επιλογές, αυτές είναι συνάρτηση και των οικονομικών διαθέσιμων. Ειδικά για ομάδες όπως στον ΟΦΗ που στηρίζονται σε προγραμματικό μοντέλο και οι οικονομικές αντιστοιχίες της παρούσης περιόδου παίζουν καθοριστικό ρόλο. Ταβάνι που λέμε (και βλέπουμε…) Αλλά όπως έχουμε βιώσει από άλλες περιπτώσεις, ενεργοποιούνται εναλλακτικές μορφές ως εργαλεία για να ενταχθεί ένας παίκτης με δεσμεύσεις με την ομάδα του στο ρόστερ. Μορφές δανεισμού, ρήτρας, υποσχετικής κλπ.

Ήδη κλείνουν περίπου τα δύο πρώτα βήματα αυτής της νέας εποχής. Το πρώτο από τα μέσα και μετά πέρυσι όταν καταγράφηκε η επιτυχία της παραμονής μέσα από το αλησμόνητο μπαράζ με τον Πλατανιά. Φέτος, το δεύτερο με την ευρωπαϊκή έξοδο. Κάπου εδώ  προσθέτουμε την φράση από τις δηλώσεις του Γιώργου Σίμου ότι «η δυναμική και η ιστορία του ΟΦΗ καθορίζουν τις απαιτήσεις». Για να έχουμε να προσδοκούμε το ακόμη καλύτερο…

Αυτή η φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά, καθώς καταγράφει τη στιγμή που ο Πεπ Γκουαρδιόλα και οι συνεργάτες του μάθαιναν πως  η διετής ευρωπαϊκή απαγόρευση της Μάντσεστερ Σίτι είχε ανατραπεί από το CAS, ακυρώνοντας την απόφαση της UEFA, με την οποία ο αγγλικός σύλλογος τιμωρήθηκε, λόγω παραβίασης του Financial Fair-Play. Βέβαια ο Πεπ γνώριζε από πριν την απόφαση, έχοντας «στοιχηματίσει» υπέρ της, αλλά οι ανάγκες της πόζας, απαιτούσαν το χαμόγελο για να χλευασθεί η UEFA. Όπως γράφουν τα αγγλικά μέσα, η  Μάντσεστερ Σίτι «πρόκειται να προσφέρει στον Πεπ Γκουαρδιόλα ένα τεράστιο νέο συμβόλαιο για να τον κρατήσει πέρα ​​από το τέλος της επόμενης σεζόν» μετά από επιτυχημένη προσφυγή κατά της διετούς απαγόρευσης από την Ευρώπη.

Διαβάζοντας σχόλια ειδικών και μη, από την ανατροπή που πέτυχε η Σίτι, διαπιστώσαμε μια τάση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που ζητά την αναμόρφωση των θεσμικών οργάνων, όπως  το CAS, η UEFA και το FFP.

Το στίγμα ότι κάθε οργανισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο κουβαλάει μπόλικη διαφθορά, βγαίνει έντονα από τις τάξεις των φίλων του ποδοσφαίρου που το καταγράφουν πολλές φορές… χωρίς να κουράζονται, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τελικά οι εξυγιαντικές διοικήσεις της ΕΠΟ, έχουν κάνει ρεντίκολο  τους τελικούς κυπέλου της χώρας. Από το Πανθεσσαλικό, τις κερκίδες με τους αστυνομικούς στο ΟΑΚΑ,  τώρα με έναν ορισμό γηπέδου β’ κατηγορίας. Τόση εμμονή στην υποβάθμιση δεν έχει ξαναγίνει. Κι ενώ υπάρχουν γήπεδα αξιοπρεπέστατα ανά την Επικράτεια.

Την ίδια ώρα, όπως καταγράφει το "Φως",  η Παρί με τη Σεντ Ετιέν στη Γαλλία θα παίξουν στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού με 5.000 κόσμο, παρόλο που λόγω COVID-19 έχει διακοπεί από καιρό το γαλλικό πρωτάθλημα. Γιορτή.

Στην Αγγλία, στο «Γουέμπλεϊ» θα γίνει 1η Αυγούστου τελικός με θηρία (Γιουνάιτεντ, Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι διεκδικούν θέση). Στη Γερμανία, η Μπάγερν πήρε το τρόπαιο από τη Λεβερκούζεν, σε έναν εξαιρετικό σε θέαμα και συνθήκες τελικό, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Αναμένοντας  τις προτάσεις από την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA για τον επόμενο αρχιδιαιτητή στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη σημείωση, ότι η λίστα υπογράφεται από τον Ιταλό πρόεδρό της Ρομπέρτο Ροσέτι (διαδέχθηκε τον Κολίνα).

 Για να δούμε τα προφίλ των υποψηφίων, που θα περάσουν από την ιδιαίτερη διαδικασία που έγινε γνωστή για την ομάδα εργασίας... Έτσι κι αλλιώς τα κουκιά των «Εκλεκτόρων» είναι μετρημένα να πλειοψηφήσουν, που σημαίνει ότι θα ήταν καλό να υπάρχουν ισοδύναμες σε αρτιότητα υποψηφιότητες.

Βγήκαν και πάλι οι ειδικοί της επικοινωνίας μεγάλων ΠΑΕ και "αφεντάδων" και δηλητηριάζουν τους αναγνώστες με τα γραφόμενα τους. Σινάφι πια…

Οι ανακοινώσεις για αθλητικά έργα τρέχουν τον τελευταίο καιρό σαν τα σύννεφα στον ουρανό. Μακάρι να γίνουν και πράξη, γιατί μόνο τότε μετράνε…

Όπως λένε οι Κινέζοι, «αν δεν θέλεις να το μάθει κανείς, μην το κάνεις…»

Αυτή η είδηση μάλιστα! Σε χάρτινο μπουκάλι θα κυκλοφορεί από το 2021 το διάσημο ουΐσκι Johnnie Walker. Το ίδιο θα κάνουν όλοι για να αποτραπεί η ρύπανση από πλαστικά απορρίμματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News