ΟΦΗ: Απλά χάνει εντυπώσεις…

Απόψεις
ΟΦΗ: Απλά χάνει εντυπώσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το ξεκίνημα , ήταν γνωστό ότι το μοντέλο δουλειάς, δεν χωράει στερεότυπα και ότι θα υπήρχαν στιγμές που οι απαντήσεις θα έρχονταν μέσα από την υπομονή

Έχοντας επιτύχει -χάρις το εκρηκτικό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα- να κατακτήσει θέση στα πλέι οφ και στην Ευρώπη, αντικειμενικά δεν έχει να χάσει κάτι που να μετρά στους στόχους μιας διοργάνωσης.

Ωστόσο ως επαγγελματική ομάδα ο ΟΦΗ χρειάζεται να "διαβάσει" όλα αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στα αγωνιστικά της ομάδας μέσα από τα αποτελέσματα.

Η «φόρμα» που αποτυπώνεται σε βαθμούς έχει αδυνατίσει πολύ τις τελευταίες 12 αγωνιστικές σε σημείο να την καταγράφει στη ζώνη των ουραγών. Αυτό βέβαια συνέβη ενώ ήδη είχε «καπαρώσει» σε μεγάλο βαθμό τον στόχο της.

Η προσπάθεια με τον ΠΑΟΚ, ναι μεν γίνεται αντικειμενικά θετικά αποδεκτή, το αποτέλεσμα όμως στενοχωρεί ακόμη περισσότερο όπως ήλθε, εφόσον πρόκειται για μια αλυσίδα αναμετρήσεων χωρίς βαθμολογική συγκομιδή.

Η μεγάλη εικόνα του ΟΦΗ στην Τούμπα, αγωνιστικά ήταν θετική, όμως η ουσία που είναι το αποτέλεσμα, θέλει και περισσότερη δουλειά και κατάλληλες κινήσεις που θα τον προωθήσουν στην αποτελεσματικότητα τη νέα σεζόν, με μεγαλύτερο δείκτη συνέχειας, επαναφέροντας την ουσία.

Από το ξεκίνημα της σεζόν που οδεύει στο φινάλε της, ήταν γνωστό ότι το μοντέλο δουλειάς που υπάρχει στον ΟΦΗ, δεν χωράει στερεότυπα και ότι θα υπήρχαν στιγμές που οι απαντήσεις θα έρχονταν μέσα από την υπομονή. Αυτό ισχύει ακριβώς τώρα, περιμένοντας διορθώσεις και ενισχύσεις, αλλά και το απόσταγμα της γνώσης από την πρώτη χρονιά.

Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει δημιουργική δουλειά με πνεύμα, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι...

-Σίγουρα η φάση που έφερε τούμπα το ματς υπέρ του ΠΑΟΚ, αν είχε συμβεί αντιστρόφως υπέρ του ΟΦΗ, δεν θα είχε καταλογιστεί ακόμη και από το VAR, αφού η διαιτησία Φωτιάδη ήταν φανερό σε όσους είδαν το ματς, ήταν ρυθμισμένη με διαφορετικούς φακούς… 

-Αλλά είναι άθλιο να βγαίνει παράγοντας του ποδοσφαίρου που ήθελε και την ηγεσία της Super League, να αφήνει σκιές κατά του ΟΦΗ, ακόμη χειρότερα με ελατήριο την επιλογή της ψήφου της κρητικής ΠΑΕ για την προεδρία της διοργανώτριας.

-Ξέρουμε βέβαια ότι οι κρίνοντες αυτού του είδους, συνήθως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια… αλλά πρέπει να μπει φρένο στις δυσφημίσεις και στις βλακείες. Ευχαρίστως ναι αυτές οι εξυπνάδες, όταν δεν είναι εξυπνάδες, αλλά σέρνουν μαζί τους αποδείξεις.

-Εν προκειμένω ο ίδιος άνθρωπος δεν είναι πρώτη φορά που βάζει στο στόμα του τον ΟΦΗ, επειδή δεν ανήκει στους τωρινούς «φίλους» του, αλλά είναι ανεξάρτητος στις επιλογές του. Πέραν του ότι αυτές οι δηλώσεις πυροδοτούν τη βία…

-Εντάξει ο Νάστος φαίνεται να «πιάνει» από τον λαιμό τον Άκπομ (σε μια φάση που ήταν ανώδυνη για τον ΟΦΗ) δόθηκε το πέναλτι και το ματς…γύρισε στο 91΄. Ναι ήταν σαν «δώρο», αλλά γιατί όχι και σαν "δώρο του διαιτητή Φωτιάδη στον ΠΑΟΚ, όσον αφορά τον καταλογισμό του πέναλτι με το οποίο ο Δικέφαλος πήρε προβάδισμα (2-1) στις καθυστερήσεις του αγώνα;

-Η φάση από το κανάλι του ΠΑΟΚ, δεν ήταν  ξεκάθαρη και μάλλον εκτίθεται περισσότερο ο Φωτιάδης για την απόφασή του. Περισσότερο από τον Νάστο που υπέπεσε σε αχρείαστο πέναλτι... Κι αυτό γιατί η μπάλα ήταν μακριά από τον Άκπομπ και ο παίκτης του ΟΦΗ δεν είχε κανένα λόγο να τον ανατρέψει γιατί δεν κινδύνευε η εστία του.

-Αυτό το «πέντε ματς, πέντε πέναλτι, πέντε νίκες για τον ΠΑΟΚ εκ των οποίων οι δύο στις καθυστερήσεις» που συνοδεύει τον κ. Φωτιάδη φέτος με τον ΠΑΟΚ, δεν είναι αδέσποτο... Άλλωστε ήταν ο διαιτητής στο ματς της κανονικής περιόδου ΠΑΟΚ-ΟΦΗ.

-Ο ΠΑΟΚ ποντάρει πολύ στην επιστροφή των βαθμών από το CAS και υποβιβασμό της Ξάνθης, που σημαίνει ότι επικεντρώνει στο να μην καλυφτεί η διαφορά από την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση.

-Το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι θεσμοί, που λειτουργούν μόνιμα ανάλογα τα συμφέροντα του «ισχυρότερου» να τους χειραγωγεί. Όλοι τους έχουν αποδείξει ότι όταν είναι από κάτω, συμπεριφέρονται ως τους αρχάγγελους της κάθαρσης, ενώ όταν παίρνουν την εξουσία μεταμορφώνονται σε «σατανάδες».

-Το ίδιο λίγο πολύ που συμβαίνει και στην πολιτική. Μόνο που το ποδόσφαιρο και η πολιτική δεν αναμιγνύονται ποτέ καλά.

-Απόφθεγμα: «Το χειρότερο θύμα της επιδημίας είναι η απώλεια της ανθρώπινης επαφής ...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News