Το «38» ο Μαραντόνα και η Μπαρτσελόνα

Απόψεις
Το «38» ο Μαραντόνα και η Μπαρτσελόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αφιέρωμα της «Μπάρτσα» μετά από τα 38 χρόνια της ένταξής του και τα 38 γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της

Στις 4 Ιουνίου 1982, εννέα ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έγινε νέος παίκτης της Μπαρτσελόνα,  από την Μπόκα Τζούνιορς.

Με το Νο.10 στην πλάτη του, πέρασε δύο σεζόν στο κλαμπ, παίζοντας 58 επίσημους αγώνες και σκόραρε 38 γκολ. Αυτός ο αριθμός σίγουρα θα είχε αυξηθεί αν δεν ήταν οι τραυματισμοί που έκαναν τη διαμονή του στο κλαμπ γλυκόπικρη.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα, προβάλει σχετικό αφιέρωμα για τα 38 γκολ του Μαραντόνα στην ομάδα της Καταλονίας, έχοντας ήδη περάσει 38 χρόνια από την ένταξή του σε αυτήν, καταγράφοντας τις στιγμές που καθόρισαν την διετή πορεία του στην ομάδα της Καταλονίας..

Σε ηλικία μόλις 21 ετών, ο Μαραντόνα θεωρήθηκε ήδη παγκόσμιος σταρ και η άφιξή του στη Βαρκελώνη προκάλεσε μεγάλες προσδοκίες. Ο Αργεντινός ήταν μέρος μιας εξαιρετικής ομάδας με τους Χούλιο Αλμπέρτο, Χοσέ Ραμόν Αλεξάνκο, Μιγκουέλι, Σούστερ Λόμπο Καράσκο και Ενρίκε Κάστρο «Κίνι», μεταξύ πολλών άλλων.

Μια γενιά παικτών που, κατά τη διάρκεια των δύο εποχών στις οποίες ο Μαραντόνα φορούσε τη φανέλα της Μπάρτσα, κέρδισε τρεις τίτλους: ένα Copa del Rey, ένα League Cup και ένα Ισπανικό Super Cup. Ο Μαραντόνα σημείωσε 38 γκολ (22 στο πρωτάθλημα, οκτώ στο Κύπελλο Νικητών του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, τέσσερα στο Κόπα ντελ Ρέι και τέσσερα ακόμη) σε 58 επίσημους αγώνες. Μερικοί από αυτούς, όπως αυτός που σκόραρε εναντίον του Ερυθρού Αστέρα Star στο Κύπελλο Νικητών του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 1982/83, ή αυτός στο Σαντιάγο Μπερναμπέου στο Λιγκ Καπ 1982/83, που προκάλεσε χειροκροτήματα από τους οπαδούς των Λος Μπλάνκος...

Ο χρόνος του Μαραντόνα στη Μπαρτσελόνα από τραυματισμούς

Στην πρώτη του σεζόν, 1982/83, υπέφερε από ηπατίτιδα που τον κράτησε έξω για τρεις μήνες. Στη δεύτερη και τελευταία του σεζόν, ένας σοβαρός τραυματισμός στον αριστερό του αστράγαλο την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, τον κράτησε εκτός δράσης για τρεις μήνες. Αυτά τα δύο εμπόδια εμπόδισαν τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να απολαμβάνουν το υπέροχο αριστερό του πόδι, την αλλαγή του ρυθμού, την ταχύτητα και την ντρίμπλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News