Από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο... στον Ρομπέρτο Κάρλος!

Ποδόσφαιρο
Από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο... στον Ρομπέρτο Κάρλος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο παραστάσεις της 3ης Ιουνίου από τις πιο συναρπαστικές του ποδοσφαίρου...

Η 3η Ιουνίου ξεσηκώνει δυο παραστάσεις από τις συναρπαστικές του ποδοσφαίρου. Η μία του ΄79 με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός 3-3 και η άλλη από το 1997 με το γκολ θαύμα του Ρομπέρτο Κάρλος σε ματς Βραζιλίας-Γαλλίας. Ας δούμε:

3/6/1979: ΟΦΗ-Ολυμπιακός 3-3

Το τελευταίο πρωτάθλημα της Α’ εθνικής, πριν από τα επαγγελματικά το 1979, είχε συναρπαστικό φινάλε με το ματς στο «Γεντί Κουλέ». Το σαν σήμερα της διοργανώτριας, έφερε στην επιφάνεια τις ζωηρές μνήμες όσων είχαν δει το συναρπαστικό ματς με τα μεγάλα κέφια του αείμνηστου Δημήτρη Παπαδόπουλου. «Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θέλει τη νίκη στο Ηράκλειο, αλλά γλυτώνει την ήττα από τον ΟΦΗ, αφού ισοφαρίζει σε 3-3 (40’ σουτ Παπαδημητρίου, 59’ σουτ, 65’ κεφαλιά Παπαδόπουλος – 54’ σουτ Κρητικόπουλος, 70’ κεφαλιά Αντωνιάδης, 72’ φάουλ Περόνε). Έτσι η ΑΕΚ, που νικά τον ΠΑΣ με 7-2 (3’ σουτ, 59’ σουτ Τάσος, 11’ φάουλ Μπάγεβιτς, 26’ κεφαλιά Νικολούδης, 29’ σουτ Αρδίζογλου, 36’ σουτ Δομάζος, 48’ σουτ Μαύρος – 61’ πέναλτι Παπαχρήστου, 67’ σουτ Σεϊταρίδης), τον πιάνει στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός αρνείται να παίξει σε μπαράζ, και η ΑΕΚ παίρνει το πρωτάθλημα».

3/61997: Το «αδύνατο» ελεύθερο λάκτισμα του Ρομπέρτο Κάρλος

https://www.youtube.com/watch?v=m57cimnJ7fc?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Στις 3 Ιουνίου 1997, ο Ρομπέρτο Κάρλος άφηνε άναυδο τον κόσμο με ένα από τα πιο εντυπωσιακά ελεύθερα λακτίσματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, σημειώνοντας το πιο διάσημο γκολ της καριέρας του: ένα όμορφο ελεύθερο λάκτισμα για τη Βραζιλία με ισοπαλία 1-1 εναντίον της Γαλλίας στο εναρκτήριο παιχνίδι του 1997 σε τουρνουά της Γαλλίας.

Το φάουλ άφησε αμήχανο τον τερματοφύλακα Φαμπιάν Μπαρτέζ, καθώς η μπάλα προφανώς κατευθύνθηκε προς τη γωνία του τέρματος.  Η φάση αυτή απασχόλησε τους φυσικούς επιστήμονες που θεώρησαν ότι αψηφά τη φυσική! Εξακολουθεί δε να σχολιάζεται από επιστήμονες και σήμερα.

Ενώ η επιστήμη μπορεί να εξηγήσει το απίστευτο ελεύθερο λάκτισμα του Ρόμπερτο Κάρλος, οι φυσικοί προειδοποιούν ότι δεν θα ξαναδούμε ποτέ κάτι τέτοιο. Dalton Cara, ESPN.com.br

"Παρόλο που η φυσική εξηγεί τέλεια την πορεία της μπάλας, οι συνθήκες εκείνης της στιγμής, όπως η δύναμη του σουτ, το σημείο πρόσκρουσης του ποδιού του Ρομπέρτο Κάρλος στην μπάλα και η απόσταση από το τέρμα, ήταν τόσο σπάνιο που μπορούμε να το αποκαλέσουμε ως ένα θαύμα». Μια από την πολλές δηλώσεις που έγιναν. Η συγκεκριμένη ανήκει στον λέει ο καθηγητής Λουίς Φερνάντο Φοντάναρι του Ινστιτούτου Φυσικής του Σάο Ρομπέρτο ​​Κάρλος, ένα παράρτημα του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο - το πιο σεβαστό πανεπιστήμιο της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News