Ελληνικό Ποδόσφαιρο: Μεταξύ του κοινού και του «δικού μας» καλού…

Απόψεις
Ελληνικό Ποδόσφαιρο: Μεταξύ του κοινού και του «δικού μας» καλού…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφηνάκια με κόντρα συνταγή στα όσα απολαμβάνουν οι «μεγάλες» δυνάμεις της ποδοσφαιρικής μας πραγματικότητας...

-Αν ήθελαν στη Superleague (οι «μεγάλες» δυνάμεις της και τα «μπλοκ» της) να αναδείξουν από τις επικείμενες εκλογές, έναν πρόεδρο ικανό να επιτελέσει δημιουργικό έργο, θα είχαν επιλέξει το πρόσωπο που είναι διαρκώς μπροστά τους και με άποψη στις συνεδριάσεις τους.

Όλοι όμως θέλουν να επιτυγχάνουν τις επιμέρους «δουλειές» τους μέσα από τον λίγο ή πολύ  «δικό» μας και απέφυγαν επιμελώς να μπουν σε κιτάπια καλών και ανεξάρτητων προφητειών...

-Για τις ανόητες αναδιαρθρώσεις Βασιλειάδη στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και το κρατικό στήριγμά τους, είχαμε υπερθεματίσει αρθρογραφώντας. Όπως και για την αγορά του VAR, επί αρχιδιαιτησίας Μέλο… Οι άνθρωποι που παίρνουν εξουσία μάλλον παραφρονούν, θεωρώντας πως είναι ισόβιοι ως βασιλιάδες με το φαινόμενο συνεχίζεται…

-Πολύ τρέξιμο έχει ρίξει (και) στη φάση του κορωνοϊού ο Νίκος Τζώρτζογλου κάτι που πιστοποιείται από την ανανεωμένη εμφάνισή του. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, ήταν πανέτοιμος για τις σοβαρές αποφάσεις που χρειάζονταν να ληφθούν μέσα από αντικειμενικά κριτήρια για τα σωματεία και αυτό επιβεβαιώθηκε.

Για να μπορέσουν και οι παράγοντες να κάνουν τον προγραμματισμό τους σε αυτές τις δύσκολες εποχές και να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, μέσα και από τις νέες ευθύνες που επιφέρει το Μητρώο σωματείων.

Φυσικά και χρειαζόταν αυτή η οργάνωση από την Πολιτεία, αλλά θα έπρεπε να συνδυαστεί με προγράμματα στήριξης του αβοήθητου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ένα παραπάνω με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.

Κάτι χιλιάρικα που υπογράφονται με στείρο παλαιοκομματικό τρόπο, δεν λύνουν τα παλιά και τα νέα προβλήματα.

Με την επίγνωση, ότι σε όλα είναι η κύρια εποχή για τον Μεγάλο Αδελφό και για «χειραγωγήσεις» τρίτου τύπου.

-Πέρασαν 49 χρόνια από το έπος του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλει (χτες) και σαν μην πέρασε μια μέρα από το απόλυτο κάρφωμα στην ασπρόμαυρη οθόνη του πλημμυρισμένου από κόσμο καφενείου, που το είχαμε απολαύσει με θαυμασμό παιδικής αθωότητας στο καφενείο εκεί μέσα στα στενά στο Καμαράκι.

-«Μου έχει λείψει απίστευτα το ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή, αλλά είναι το πάθος μου. Ελπίζω και οι υπόλοιποι να ανυπομονούν...". Θα μπορούσαν να το έχουν πει πολύ, αλλά ο Κλοπ -που έκανε τη δήλωση- ένα παραπάνω. (Για το πάθος...)

-Επιβάλλονταν από τη FIFA ειδικά μετά τις πληροφορίες που ήθελαν επιβολή ποινών στους ποδοσφαιριστές των γερμανικών ομάδων που θέλησαν να τοποθετηθούν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ να στείλει το  μήνυμά της στις ομοσπονδίες στηρίζοντας τα μηνύματα που περνούν οι παίκτες κατά του ρατσισμού, με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Ένας άνθρωπος είναι άνθρωπος, ό,τι χρώμα κι αν έχει το δέρμα του», όπως λέει και ο Ιντέγε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News