Πως θα αντιμετωπιστεί πιθανό κρούσμα κορωνοϊού στη Superleague;

Ποδόσφαιρο
Πως θα αντιμετωπιστεί πιθανό κρούσμα κορωνοϊού στη Superleague;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O επικεφαλής της Υγειονομικής Επιτροπής της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος Ξενοφώντας Ρούσσης, για τι μπορεί να συμβεί στα πλέι οφ και πλέι άουτ - Οι άλλες επιδημίες...

Η Super League αρχίζει ξανά με τα πλέι οφ και πλέι άουτ και ο επικεφαλής της Υγειονομικής Επιτροπής της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος Ξενοφώντας Ρούσσης, μίλησε στο «Metropolis» για τι μπορεί να συμβεί αν υπάρξει κρούσμα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος:

«Το κριτήριο ήταν ένα οι υγιείς αθλητές και το υγιές γύρω προσωπικό. Κάθε ενέργεια θα αποσκοπούσε σε αυτό. Στόχος ήταν να διεξαχθούν τα παιχνίδια αλλά με υγιή πρόσωπα».

«Σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα σε μια ομάδα θα υπάρξει πενθήμερη καραντίνα με δύο τεστ. Η αντίπαλη ομάδα δεν θα μπει σε καραντίνα, αλλά θα ελέγχεται. Το κρούσμα εάν δεν έχει συμπτώματα, υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις για να επανέλθει. Θα πρέπει να έχουν περάσει επτά ημέρες, να έχει δύο αρνητικά τεστ με απόσταση 48 ωρών και τρίτον να μην έχει εμφανίσει σύμπτωμα.

Εάν ο παίκτης έχει συμπτώματα τότε θα γίνει άμεση απομόνωση σε ένα χώρο, θα ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και από εκεί και πέρα η επιστροφή εξαρτάται από τέσσερα πράγματα: θα πρέπει να μην έχει πυρετό για τρεις μέρες χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών, να μην έχει συμπτώματα στο αναπνευστικό του και να μην αισθάνεται κόπωση, να έχει δύο αρνητικά δείγματα (μοριακό τεστ) με απόσταση τουλάχιστον 24 ωρών και να έχει εξετασθεί από καρδιολόγο.

Η ομάδα θα απομονώνεται για πέντε ημέρες. Όλα τα μέλη της. Οι προπονήσεις θα συνεχίζονται κανονικά. Υπάρχει αισιοδοξία γιατί μέχρι τώρα έχουν πάει όλα όπως πρέπει».

Για την Ιταλία και το Αταλάντα – Βαλένθια: «Πράγματι εμείς σαν κράτος δράσαμε αποφασιστικά και γρήγορα. Αυτό απέτρεψε τη μεγάλη διάδοση. Αντίθετα, οι Ιταλοί είναι πολύ πιο ελεύθεροι και άνετοι. Είναι «ζαμάν φου». Στο παιχνίδι αυτό στο Μιλάνο υπήρξε μεγάλη διασπορά. Μετακινήθηκαν πολλά άτομα. Οι οπαδοί στο Μπέργκαμο, ήρθαν από το Μιλάνο και από τη Βαλένθια».

Για το ενδεχόμενο τραυματισμών: «Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση. Σίγουρα η προετοιμασία μετά από μια περίοδο δύο μηνών σχεδόν πλήρους αδράνειας δεν ήταν η πιο ενδεδειγμένη. Πιστεύω ότι οι μυς και οι αρθρώσεις δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οπότε θα έχουμε πιο εύκολους τραυματισμούς».

Φτάσαμε σε σημείο να κρίνονται ελληνικά ποδοσφαιρικά θέματα με επίκεντρο τις κόντρες κάθε είδους και μεγέθους στο όνομα των "μεγάλων" και κυρίως των "δύο". Κάτι σαν άλλου τύπου επιδημίες, αλλά και καθαρό δείγμα τοξικότητας και φτώχειας. Παντού στον κόσμο υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά αυτό το είδος, μάλλον σε χώρες με αγάδες, ταιριάζει...

Αλλά που καιρός για ανατολίτικες παροιμίες, όπως αυτή: Μην πετάς πέτρες αν ζεις σε γυάλινο σπίτι.

-Το πρωτάθλημα που αρχίζει ξανά, θα έχει γραμμή οφσάιντ στο VAR αλλά μόνο για τους αγώνες των πλέι οφ. Εκεί που λέγανε ότι δεν θα είχαν καθόλου...

Για την ΕΠΟ μάλλον έγινε αναγκαία η «γραμμή» μετά και τις εξελίξεις που δικαίωναν ακόμη και τις αντιδράσεις του Κοντονή, που του είχε σηκωθεί η τρίχα από τις διαδικασίες αγοράς του συστήματος... Παρότι ο πρώην υφυπουργός ρωτά ακόμη, αν ξέρουμε κανένα ξενοδοχείο που να πληρώνει το κράτος το σύστημα παρακολούθησής του; Ήταν αυτό που λέει ότι τον ξένισε κι όχι ότι "δεν έχει τη γραμμή του οφσάιντ".

-Προ-ηχογραφημένα χειροκροτήματα από τους θαυμαστές θα παιχτούν στο 20ό λεπτ...ό των αγώνων της La Liga για να δείξουν την εκτίμησή τους σε όσους βοήθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Εκεί έχουν κβαντικές συνήθειες.

-Όπως και βοηθητικά γήπεδα που δεν τα πιάνουν τα κεντρικά πολλών χωρών. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει τα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια της στο Estadio Alfredo di Stefano, στο χώρο δηλαδή της προπόνησής τους.

Ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News