Μπαχ, κάντο όπως ο Τσέφεριν... "Τόκιο 2021"

Απόψεις
Μπαχ, κάντο όπως ο Τσέφεριν... "Τόκιο 2021"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αξίζει να έχουν το ανώτατο επίπεδο αθλητικής έκφρασης. Από την προετοιμασία των Ολυμπιονικών ως αποθέωσή τους στο βάθρο...
Ο σεβασμός στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν βλάπτει, η έλλειψή του όμως, όταν υπερθεματίζει στα συμφέροντα και στις αρχομανείς επιμονές, είναι καταστροφική. Η ΔΟΕ σε μεγάλο μέρος της και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός (αν και κάτι τον κλόνισε χτες...), πιστεύουν ότι μπορούν να μετατρέψουν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη σε παρτίδες μπιρίμπα σαλονιού, επιχειρηματολογώντας για την τέλεσή τους.

Οι περισσότεροι αθλητές παγκοσμίως, όπως και η Κατερίνα Στεφανίδη, είναι κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς δεν τους επιτρέπουν ολυμπιακή προετοιμασία και αφετέρου δεν έχουν κριθεί όλες οι προκρίσεις.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόλις το 57% των Ολυμπιακών προκρίσεων έχει κριθεί μέχρι στιγμής και το υπόλοιπο 43% βρίσκεται στον… αέρα με τα Προολυμπιακά τουρνουά να τα έχει καταπιεί ο κορωνοϊός. Η ΔΟΕ το αφήνει ανοικτό -ίσως- επειδή η λήψη των τελικών αποφάσεων είναι η 26η Μαΐου και προτρέχει να αλλάξει κριτήρια προσόντων μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Αλλά εγκληματεί πιστεύοντας ότι επιτρέποντας σε περισσότερους αθλητές να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η πιο δίκαιη λύση. Το να επιτρέπεται σε αθλητές που βρίσκονται κοντά στο όριο, θα μπορούσε αυτονόητα να βάλει την Ολυμπιάδα σε νομικές περιπέτειες με αγωνιζόμενους αθλητές. Και με τι επιπέδου προετοιμασία;

Η όποια απόφαση να αυξηθεί παρά να περιοριστεί ο αριθμός των αθλητών στο Τόκιο, θα προκαλέσει και συναγερμό όταν ο κορωνοϊος έχει προκαλέσει απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων ανά τον κόσμο.

«Η υγεία και η ευημερία όλων όσοι εμπλέκονται στην προετοιμασία για το Τόκιο 2020 είναι η πρώτη μας ανησυχία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ λίγες ώρες μετά που ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας Κόζο Τασίμα, ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό! Ισχύει και για τους αθλητές; (Ο Τασίμα, ήταν στη συνάντηση του Συμβουλίου της FIFA στο Μπέλφαστ στις 28 Φεβρουαρίου και στο Άμστερνταμ για συνάντηση της UEFA στις 2 Μαρτίου...)

Οι καυτές δηλώσεις της Κατερίνας Στεφανίδη στο «Reuters», τα λένε όλα: «Δεν υπάρχει αναβολή, δεν υπάρχει ακύρωση. Η ΔΟΕ θέλει να συνεχίσουμε καθημερινά να ρισκάρουμε την υγεία μας, την υγεία της οικογένειάς μας αλλά και τη δημόσια υγεία. Μας θέτει σε άμεσο κίνδυνο και όχι σε τέσσερις μήνες… Είναι απίστευτο». Αλλά και για τα ομαδικά αθλήματα: «Τι θα γίνει στα ομαδικά αθλήματα που θα πρέπει να προπονηθούν όλοι μαζί; Τι θα γίνει στην κολύμβηση; Στη γυμναστική που αγγίζουν όλοι τα ίδια αντικείμενα; Δεν υπάρχει καμία σκέψη για τον κίνδυνο που μας βάζουν» αναρωτήθηκε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης.

-Ας το κάνει η ΔΟΕ όπως η UEFA με το Euro 2021... και να πάμε Ιαπωνία το καλοκαίρι του 2021 και Θεού θέλοντος στο Παρίσι 2024...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News