default-image

Ποδόσφαιρο... κορωνοϊού επιτρέποντος!

Απόψεις
Ποδόσφαιρο... κορωνοϊού επιτρέποντος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συνέπειες, η φιλοσοφία, οι Γιαπωνέζοι, οι σημαδεμένες τράπουλες και ένα σχόλιο για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση
Όπως και να το κάνουμε, όπως κανένας από εμάς δεν είναι ανοσοποιημένος με τον κορωνοϊό, έτσι και το ποδόσφαιρο δεν είναι άνοσο στις συνέπειες που φέρνει...

Το EURO 2020 γίνεται το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που χάθηκε στη χρονιά από το κορωνοϊό που αποδεκατίζει το καλεντάρι των σπορ.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νορβηγίας, ήταν η πρώτη που επιβεβαίωσε ότι το EURO 2020 γίνεται Euro 2021 και θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου 2021 (ως 11 Ιουλίου).

Η UEFA "αγόρασε" χρόνο για να ανακάμψουν τα πρωταθλήματα. Το πλέον σίγουρο είναι οι προθέσεις... Είχαμε επιμείνει ότι όλοι ήθελαν τη συνέχεια ων πρωταθλημάτων λόγων οικονομικών ζητημάτων, κόντρα στην επιμονή περί διακοπής τους.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, "κορωνοϊού επιτρέποντος...". Ισχύει επίσης η φράση "μέχρι νεωτέρας"!

Η αγωνία εντείνεται στο πόσο θα κρατήσει η επιδημία του κορωνοϊού και αν θα επιτρέψει στους συλλόγους να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τους αγώνες τους μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Στην Αγγλία π. χ. -γράφουν τα μέσα- οι κυβερνητικές προβλέψεις έχουν επί του παρόντος την κρίση των κορωνοϊών από 10 έως 14 εβδομάδες, κι αν επιβεβαιωθεί θα διαρκέσει ως τις αρχές Ιουνίου.

Σε αρκετές ξένες αθλητικές ιστοσελίδες είδαμε να αφιερώνουν θέματα όπως "Δεν υπάρχει αθλητισμός για να παρακολουθήσετε και πολύ χρόνο για να χάσετε; Αφήστε τους ειδικούς μας να σας καθοδηγήσουν με την επιλογή τους από τις καλύτερες αθλητικές ταινίες, βιβλία και ντοκιμαντέρ"!

Από τον Ντιέγκο Μαραντόνα έως τον Μοχάμεντ Αλί! Πληρώνεις τη συνδρομή σου και μπαίνεις στον θαυμαστό κόσμο της δόξας...

"Στο τέλος όλοι καταλήγουμε στην ίδια γη"

«Είναι μία ζοφερή πραγματικότητα που ζει όλος ο πλανήτης. Είμαστε όλοι από την ίδια σάρκα, από το ίδιο αίμα. Υπήρχε ένας Ιταλός κωμικός, ο Τοτό, που είπε κάποτε: Μπορούμε να είμαστε ευγενείς ή άστεγοι αλλά στο τέλος καταλήγουμε όλοι κάτω από την ίδια γη. Κάτι τέτοιο συμβαίνει αυτή τη στιγμή».

Με υψηλό δείκτη ενσυναίσθησης αναφέρθηκε για τον κορωνοϊό ο Τζενάρο Γκατούζο. Ο τεχνικός της Νάπολι και πρώην του ΟΦΗ είπε ακόμη μεταξύ άλλων: «Από πνευματική άποψη είναι πολύ δύσκολο, είναι ένας σιωπηρός ιός, καθώς πολλοί έχουν προσβληθεί και δεν το ξέρουν»!

Λένε όχι οι Γιαπωνέζοι!

 Το 63% των Γιαπωνέζων είναι κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ μόλις το 23% δήλωσε υπέρ της τέλεσής τους, σε δημοσκόπηση της εφημερίδας Asahi.

Σε άλλη δημοσκόπηση, της Kyodo News, το 69,8% των ερωτηθέντων εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τους Αγώνες, με αφορμή το παγκόσμιο στάτους που έχει διαμορφωθεί, με την εξάπλωση του κορονοιού.

Αντιθέτως πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Άμπε Σινζό, κόντρα στο κύμα, δήλωσε ότι η G7 έχει συμφωνήσει να υποστηρίξει την διεξαγωγή τους!

 

Σημαδεμένη τράπουλα το εκλογικό σύστημα 

Καλά τα είπε ο πρόεδρος Γραμμένος για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και τους διαιτητές, από το "Μακεδονία Παλάς" στην τηλεοπτική "Δίκη", αλλά δεν υπήρχε στο περιεχόμενο των εννοιών του, πως όλα αυτά ισχύουν σε περιπτώσεις κανονικότητας.

Το ελληνικό δείγμα για τις εκλογές της Ομοπσονδίας, περιλαμβάνει μαρτυρίες και δημοσιεύσεις "χειραγώγησης" Ενώσεων-Εκλεκτόρων, που έχουν φτάσει μέχρι και σε "απαγωγές". Κανονικά θα έπρεπε να ονομάζονται εκλογές του (εκάστοτε) "Χαλίφη".

Δεν λέμε για τον κ. Γεραπετρίτη που είδαμε μια Δευτέρα πίσω να υμνείται στην ίδια εκπομπή, γιατί είναι άχαρο να υποβαθμίσουμε την αξία του αξιώματος του Υπουργού Επικρατείας ολόκληρης χώρας. Παιδική χαρά...

Οι εκλογές της ΕΠΟ με το ισχύον σύστημα είναι τόσο βουτηγμένο στο παρασκήνιο, που πραγματικά θα χρειάζονταν ισχυρή  διεθνή επιτήρηση (με εκπαιδευμένους Σαίνηδες) σε κάθε εκλογική διαδικασία ποδοσφαιρικής Ένωσης, που θα άξιζαν το προκλητικό μισθό των υπαρχόντων καλοπερασάκηδων. Ή έναν Ρούι Πίντο να υποκλέπτει τις επαφές με τα τζιμάνια των "χαλίφηδων".

Ότι άλλο συμβεί, μέσα στην ευδαιμονία κάθε "κρυφής" εξουσίας, είναι απλά μια απλή κοροϊδία. Οι πολιτικοί και οι ελεγκτικές αρχές, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Ή είναι ανίκανοι να κάνουν κάτι, ή τους εξυπηρετεί. Το μυστικό είναι ότι οι διεθνείς παρατηρητές, είναι μόνο για ρεκλάμα στα κοσμικά στέκια της Αθήνας και της συμπρωτεύουσας. Ακόμη και αν έβλεπαν κατάματα μια πονηρή σκηνή, δεν θα είχαν καμία διάθεση να εμποδίσουν τις παρεμβάσεις που νοθεύουν τις εκλογές.

Το πραγματικό πρόβλημα  δεν είναι το εκλογικό σύστημα, είναι η διαβρωμένη εκλογική διαδικασία, που εμποδίζει την ελεύθερη έκφραση.

Ο Μπούσης έχει βαθύτερη σύνδεση 

-Ακριβώς αναμενόμενο από τις εκτιμήσεις της στήλης, η απόλυτη ηγεσία του Μιχάλη Μπούση με 55% (μοναδικός μεγαλομέτοχος) στην ΠΑΕ ΟΦΗ μετά τις διαβουλεύσεις που εκφράστηκαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ήταν και το καταληκτήριο μήνυμα των επαφών με την οικογένεια Παλυβού, η οποία έμεινε εκεί όπου είχε κάνει "στοπ" από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Μιχάλης Μπούσης έχει δείξει βαθύτερη σύνδεση με τον παλμό του ΟΦΗ και υπερίσχυσε στις εκατέρωθεν προτάσεις που προηγήθηκαν.

Πολύ σημαντική η δέσμευσή του για την άμεση καταβολή του υπόλοιπου ποσού 459 χιλιάδων ευρώ της αύξησης στο ταμείο για την άμεση κάλυψη αναγκών στη δύσκολη εποχή του κορωνοϊού.

Το αρχικό σχέδιο για την εφαρμογή του "ποδοσφαιρικού μοντέλου" μένει ως έχει, χωρίς τον ολοκληρωμένο αρχικό σχεδιασμό της σύμπλευσης των δυο οικογενειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News