Το μήνυμα Τζώρτζογλου και οι αργές ποδοσφαιρικές στροφές για τον κορωνοϊό

Ποδόσφαιρο
Το μήνυμα Τζώρτζογλου και οι αργές ποδοσφαιρικές στροφές για τον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας έχουμε λίγο περισσότερο αίσθημα ευθύνης» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, την ώρα που κεντρικές σκηνές του ποδοσφαίρου, μετρούν τα πράγματα και με σκοπιμότητα

Σημαντικό μήνυμα για τη στάση του ποδοσφαίρου στη λαίλαπα του κορωνοϊού, έστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου με ανάρτησή του στο Facebook. 

Ο έμπειρος παράγοντας τονίζει την αναγκαιότητα της ευθύνης, παίρνοντας κάθετη θέση για τη άμεση διακοπή των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, αφού η απόλυτη προτεραιότητα είναι στη υγεία των ανθρώπων.

Συγκεκριμένα γράφει:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, παράγοντες, αθλητές, προπονητές, φίλαθλοι, φίλες και φίλοι...STOP για λίγο από τους αγωνιστικούς χορούς, προέχει η δημόσια ΥΓΕΙΑ.

Παρακολουθώ με αγωνία τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την έξαρση του κορωνοϊού και συνιστώ σε όλους ψυχραιμία, σύνεση και προσοχή ιδιαίτερη στην καθημερινότητά μας και στην ατομική υγιεινή μας.

Ας έχουμε λίγο περισσότερο αυτό το διάστημα την αίσθηση της ευθύνης, για εμάς, για τις οικογένειές μας, για τα παιδιά μας και ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Να τηρούμε απόλυτα τις οδηγίες της Πολιτείας και των επιστημόνων. Μπορεί να είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε για το επόμενο διάστημα μακριά από τα γήπεδα αλλά ας δώσουμε έναν αγώνα ψυχής για να κερδίσουμε το μεγαλύτερο πρωτάθλημα για να πετύχουμε το ομορφότερο ΓΚΟΛ, αυτό της υγείας. Το πρωτάθλημα της υγείας μας!

Οι μέρες είναι δύσκολες και πιθανόν οι επόμενες να είναι ακόμα δυσκολότερες και επικίνδυνες. Γι’ αυτό μεγάλη προσοχή. Ας μείνουμε στα σπίτια μας μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους, να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και τις συναθροίσεις με πολύ κόσμο. Λίγο υπομονή και δύναμη χρειάζεται και θα την κερδίσουμε και αυτή την μάχη».

Κι όμως το ποδόσφαιρο άργησε πολύ…

Ας το δούμε και από αυτή την πλευρά με τις"αθλητικές" κινήσεις γύρο από τον κορωνοϊό: Το μπάσκετ είναι πιο προχωρημένο πνευματικά από το ποδόσφαιρο και όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια!

Τι δεν καταλαβαίνουν στην UEFA και την ΕΠΟ από αυτά που καταλαβαίνουν στο NBA και στην ΕΟΚ (και τόσες άλλες Ομοσπονδίες και διοργανώτριες) που έκοψαν τσεκούρι και καθολικά τις αγωνιστικές διοργανώσεις τους;

Τι νόημα έχουν οι τηλεδιασκέψεις της UEFA (και μάλιστα την Τρίτη), για να έχουν πράξει ήδη  αυτό που πραγματικά επιβάλλεται να είχαν πράξει; Το χρήμα;

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εθνικών ομοσπονδιών, της Ένωσης των Επαγγελματικών Συλλόγων (ECA), των ευρωπαϊκών λιγκών (European Leagues) και της Ενωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro), η διάσκεψη, αλλά και κατόπιν πίεσης αυτών! Άκου από βδομάδα…

Αλλά και γιατί το… ζάλισαν τόσο η ΕΠΟ και η Superleague; Ακαλλιέργητοι άνθρωποι είναι ή επιθυμούν να δικαιώσουν τους διαχρονικούς χαρακτηρισμούς του κόσμου, για την ποιότητά τους; Από κάτι τέτοια μοιραία λάθη  (να μην λαμβάνουν δραστικά μέτρα), η εξάπλωση του κορωνοϊού, λαμβάνει παγκόσμια δραματικές διαστάσεις… 

Ευχόμαστε κύριε Αλεξάντερ, να μην βρεθούμε μπροστά σε μια κατάσταση και να πούμε ότι... σας πρόλαβε ο κορωνοϊός. Οι εξελίξεις  είναι αδιάκοπες και από ώρα σε ώρα μπορεί να αλλάξουν, με τον απρόβλεπτο κορωνοϊό.  Όταν ο ιός εξαπλώνεται ασυμπτωματικά, ο ρυθμός μετάδοσής του είναι πολύ μεγαλύτερος και οι διαφορές των αριθμών κρουσμάτων παίζουν… στην τρίχα «καθώς μπορούν να μετατρέψουν 10.000 κρούσματα… σε 50 εκατομμύρια, οπότε μην τις υποτιμάτε», λένε επιστήμονες.

«Κλειστόν λόγω κορωνοϊού», λοιπόν;

Όλες οι χώρες βρίσκονται σχεδόν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από κορωνοϊούς οι πτήσεις έχουν ελαχιστοποιηθεί, το Euro 2020 πιθανότατα θα καθυστερήσει ένα χρόνο και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα παίζει τόμπολα. Οι ανησυχίες για τους οπαδούς που συγκεντρώνονται μαζικά και εξαπλώνουν την ασθένεια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ακατανόητος ο Ολυμπιακός με την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας των play off της Superleague. Την ώρα που το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο στην Ευρώπη αναβάλλονται και ο ιδιοκτήτης του, είναι ένα από τα θύματα του κορωνοϊού...

Όταν η «αργοκίνητη» επί του θέματος, UEFA θεωρεί πλέον ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, στην «πληγείσα» χώρα μας βάζουν την σκοπιμότητα του πρωταθλήματος, πάνω από την υγεία;

Οι πιο σοβαροί Ευρωπαίοι ειδικοί του ποδοσφαίρου, τονίζουν με έμφαση ότι το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ακολουθήσει το ΝΒΑ, αναστέλλοντας όλες τις μορφές του επαγγελματικού παιχνιδιού άμεσα. (Να επισημανθεί ότι οι συζητήσεις στην UEFA την Τρίτη, θα περιλαμβάνουν όχι μόνο τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και τα εθνικά πρωταθλήματα).

-Αυτό με τον Τοτό, το ξέρουν στον Ολυμπιακό; Δέκα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στο Λίβερπουλ, λίγες ώρες μετά το παιχνίδι με την Ατλέτικο για το Champions League και την επίσκεψη 3.000 Ισπανών στην αγγλική πόλη. Η επιθυμία του για τη συνέχιση του πρωταθλήματος είναι γιατί το πρόγραμμα του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο λόγω και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, την ώρα που πάνε για στοπ οι διοργανώσεις του Champions και Europa League;

Η εξάπλωση του κορωνοϊού δεν είναι παίξε γέλασε, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση παίρνει καθημερινά όλο και πιο σκληρά μέτρα.

Πρώτα η Εquipe, μετά το Associated Press επιμένουν ότι  η UEFA είναι πολύ κοντά στην απόφαση να μεταθέσει το ΕURO το 2021.

Οι Ομοσπονδίες πιέζουν, γιατί «δεν μπορούν να βρεθούν ημερομηνίες για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων». Ωστόσο οι …ημερομηνίες θανάτου είναι πάντα ανοικτές...

-Πρέπει να είμαστε απαιτητικοί από τους αθλητικούς φορείς, που κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται, για ίδια συμφέροντα, ενώ υπάρχει ζωντανό το παράδειγμα της Ιταλίας.

Οδηγός εξελίξεων η δήλωση Τραμπ που ζητά μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021.

-Οι ΗΠΑ είναι χώρα με πολυπληθείς αθλητικές συμμετοχές και από την οποία προέρχονται οι μεγαλύτεροι χορηγοί (τηλεοπτικά δίκτυα και άλλα) των Αγώνων και της ΔΟΕ.

Η τελευταία πρέπει να προβληματίστηκε από τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ ότι «θα πρέπει οι υπεύθυνοι να σκεφτούν σοβαρά την προοπτική να μετατεθεί η διεξαγωγή των αγώνων για το καλοκαίρι του 2021, καθώς δεν μπορεί να διανοηθεί το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι Αγώνες χωρίς θεατές στις κερκίδες».

Το ποδόσφαιρο σε «λούκι»!

Όλοι οι ποδοσφαιριστές της Λέστερ, υποβάλλονται σε εξετάσεις για κορωνοϊό, αφού τρεις από αυτούς έχουν παρουσιάσει συμπτώματα. 

Το θέμα έφερε στο φως αποκλειστικό ρεπορτάζ της Telegraph, προκαλώντας μεγαλύτερη ανησυχία καθώς τουλάχιστον ένας ακόμη σύλλογος βρίσκεται σε αυτομόνωση μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων κορωνοϊού, αυξάνοντας την πίεση. Και σε αυτούς σπεύδουν να εξετάσουν όλα τα ενεργά μέλη του συλλόγου, για τον κίνδυνο διάδοσης του ιού.

 Αυτό που ξενίζει όμως είναι ότι η Premier League δεν έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος, το οποίο πάντως υπό τις σημερινές συνθήκες οδεύει προς λουκέτο, ενώ πιέζεται από αλλεπάλληλες αρθρογραφίες να το πράξει...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News