Κορωνοϊός: 12 οδηγίες για τους ποδοσφαιριστές στην Αγγλία

Απόψεις
Κορωνοϊός: 12 οδηγίες για τους ποδοσφαιριστές στην Αγγλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας( PFA) πήρε πάνω του την υπόθεση προστασίας των μελών του από το κορωνοϊό, μετά την αδράνεια της Premier League: "Ανησυχούμε ότι η υγεία των ποδοσφαιριστών δεν αντιμετωπίζεται ως επείγουσα προτεραιότητα".

Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας ξεκίνησε το σχέδιό του για να βοηθήσει τους παίκτες να αποφύγουν τη διάδοση του κορωναϊού, μέσα από μια λίστα 12 σημείων, καθώς όπως τονίζει σε ανάρτησή της  στο Twitter:  "Ανησυχούμε ότι η υγεία των ποδοσφαιριστών δεν αντιμετωπίζεται ως επείγουσα προτεραιότητα".

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπήρξαν 383 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού, με έξι θανάτους και η επίδραση στον αθλητισμό της χώρας, είναι αυξανόμενη.

Το ταξίδι της Άρσεναλ στο Μάντσεστερ για το ματς με τη Σίτι έγινε το πρώτο που αναβλήθηκε λόγω φόβων γύρω από τον κορωνoϊό, αλλά η Premier League –σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Dailymail, φαίνεται να παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστη προς το παρόν.

Έτσι οι ποδοσφαιριστές, έχουν λάβει συμβουλές από την PFA σχετικά με τον τρόπο αποφυγής του κορωναϊού για τη μη εξάπλωσή του για να μην το διαδώσουν στους συμπαίκτες, με το πρώτο σημείο να επιμένει να χρησιμοποιούν τα δικά τους μπουκάλια νερού κατά τη διάρκεια των αγώνων και να μην μοιράζονται τις πετσέτες ή τις ρόμπες τους.

Συνεργασία και με τη FIFPRO

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της PFA, Μπόμπι Μπάρες, δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαρκή συζήτηση με στοιχεία από το ποδόσφαιρο και την κυβέρνηση για να κρατούν τους παίκτες και τους συλλόγους ασφαλείς. 

«Μαζί με άλλους συλλόγους παικτών από όλο τον κόσμο, συναντηθήκαμε με την Fifpro αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσουμε όλα τα πιθανά και πιθανά επόμενα βήματα σχετικά με τον κορωνοϊό.

«Έχω συμμετάσχει επίσης άμεσα σε συζητήσεις με άλλες αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της UEFA, για το θέμα αυτό.

«Πρόκειται για μια πολύ ταχέως μεταβαλλόμενη κατάσταση η οποία υπόκειται σε αλλαγές σε ωριαία βάση. Συζητούμε με τα αρμόδια όργανα, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, για να διαπιστώσουμε τις καλύτερες συμβουλές και πληροφορίες για τα μέλη μας.

«Οι παίκτες θα πρέπει και θα πρέπει να παίρνουν ιατρικές συμβουλές από το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό των ατομικών συλλόγων τους μαζί με τις εθνικές συμβουλές της αντίστοιχης κυβέρνησης τους αυτή τη στιγμή».

Το Σχέδιο 12 Σημείων της PFA

  1. Μην πίνετε από το ίδιο δοχείο νερού κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή της προπόνησης, αλλά χρησιμοποιείτε πάντοτε ένα εξατομικευμένο μπουκάλι νερού και μην ανταλλάσσετε άλλα αντικείμενα (πετσέτες, μπουρνούζια κλπ.) με άλλους παίκτες.
  2. Αποφύγετε να τρώτε φαγητό στα αποδυτήρια.
  3. Κρατήστε τα προσωπικά σας αντικείμενα και ρούχα στην τσάντα σας και αποφύγετε να τα αφήσετε εκτεθειμένα στα αποδυτήρια ή στα κοινόχρηστα καλάθια.
  4. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε χρησιμοποιημένα ενδύματα ή άλλα χρησιμοποιημένα υλικά όπως γύψο, επίδεσμο κλπ. Τοποθετήστε τα αμέσως μέσα στα κατάλληλα κλειδωμένα δοχεία.
  5. Πλένετε καλά τα χέρια σας όσο πιο συχνά γίνεται: το πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών είναι απαραίτητα για την πρόληψη της μόλυνσης. Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια στεγνώστε τα με πετσέτα μιας χρήσης αφού τα ξεπλύνετε καλά. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο το σαπούνι και νερό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα απολυμαντικό χεριών.
  6. Όταν χρησιμοποιείτε κοινές τουαλέτες, δεν πρέπει να αγγίζετε τη βρύση πριν και μετά το πλύσιμο των χεριών σας, αλλά να χρησιμοποιήσετε πετσέτες μίας χρήσης για να ανοίξετε και να κλείσετε τη βρύση.
  7. Μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας με άπλυτα χέρια.
  8. Εάν πρέπει να βήξετε ή να φταρμιστείτε, καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με ένα μαντήλι - κατά προτίμηση μίας χρήσεως - ή με το χέρι σας, αλλά όχι με την παλάμη σας.
  9. Οι παίκτες που εμφανίζουν προφανή συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης ή και πυρετού πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την προπόνηση πρέπει να αφήσουν αμέσως την υπόλοιπη ομάδα - και να απομονωθούν αν είναι δυνατόν - και να ενημερώσουν τον γιατρό της λέσχης.
  10. Εάν τα συμπτώματα εμφανίζονται έξω από την προπόνηση, ο παίκτης θα πρέπει να σταματήσει να αποφεύγει κάθε επαφή και συναντήσεις με άλλους παίκτες της ομάδας και, εάν είναι δυνατόν, να απομονώνεται. Οι παίκτες πρέπει να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους μέσω τηλεφώνου και μπορούν επίσης να καλέσουν την αρμόδια υπηρεσία για τον κορωναϊό. Για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους, μην πηγαίνετε σε φαρμακεία ή νοσοκομεία.
  11. Εάν ένας παίκτης έχει οποιαδήποτε επαφή - είτε προσωπικά είτε μέσα στην οικογένειά του - με άτομα που έχουν επιστρέψει από περιοχές κινδύνου ή με καραντίνα, πρέπει να ενημερώσουν αμέσως τους παίκτες της ομάδας και τους υπαλλήλους της ομάδας.
  12. Αν έχετε βρεθεί σε περιοχή κινδύνου, πρέπει να ενημερώσετε αμέσως άλλους παίκτες και υπαλλήλους του συλλόγου.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News