default-image

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Κάνε εσύ το ένα βήμα, να κάνω κι εγώ το δεύτερο...

Απόψεις
Ελληνικό ποδόσφαιρο: Κάνε εσύ το ένα βήμα, να κάνω κι εγώ το δεύτερο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμη διαπίστωση, για το πόσο πίσω το κρατούν, για πάρτη τους, οι μεγάλοι «χειραγωγοί» του. Το ράκινγκ της UEFA, μαρτυρεί αδιάψευστα τη μιζέρια...

-Οι στόχοι που θέτει μέσα το όραμα του για το ποδόσφαιρο («The Vision 2020-2023»), την περίοδο 2020-23 ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Tζιάνι Ινφαντίνο, πρέπει να προβληματίσει σοβαρά το ελληνικό ποδόσφαιρο, που τυγχάνει να πάσχει σε αρκετά σημεία από τα 11 θέματα.

-Ας τα δούμε ένα-ένα, για μια ακόμη διαπίστωση, για το πόσο πίσω μας κρατούν οι μεγάλο «χειραγωγοί» του ελληνικού ποδοσφαίρου:

-Εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου του ποδοσφαίρου (Χρόνιο ζητούμενο ζήτημα, για να κατανοηθεί πόσο πίσω θα βρεθούμε ακόμη και για υποψία σύγκλισης)

- Αύξηση των εσόδων με βιώσιμο τρόπο για περαιτέρω επανεπένδυση στο ποδόσφαιρο (H έννοια του επενδυτή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμη και σήμερα μοιάζει ως παρείσακτη)

-Αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας της FIFA (Αυτοί ναι. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαντάζει ως τυχάρπαστη, και υπάρχει μόνο σε ειδικά μοντέλα που υπηρετούν πρόσωπα εκτός φάσματος)

-Εξασφάλιση για την επιτυχία των διοργανώσεων (Επαφίεται στην «φιλοπατρία» προσώπων και συχνά καπηλεύεται από εφήμερα πολιτικά πρόσωπα)

-Παγκοσμιοποίηση των διοργανώσεων (Δικό τους. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει δείξει τις ικανότητες και τις δυναμικές του, μόνο όταν αποκλείονται εξωγενή από τον σκοπό κακομαθημένα συμφέροντα)

-Αύξηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας (Όταν ό ένας βγάζει τα μάτια του άλλου για να βλέπει μόνο αυτός, για ποια ανταγωνιστικότητα να μιλήσουμε, εμείς εδώ;)

-Μεγιστοποίηση των επιπτώσεων μας στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ανάπτυξη (Δικό τους. Οργανωμένα, μόνο οι αμιγείς ποδοσφαιρικοί μας φορείς επιτυγχάνουν. Εξαίρεση, όχι κανόνας)

-Επιτάχυνση της ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου (Το επισημαίνουμε καιρό. Κάποιοι το έχουν αντιληφθεί και επενδύουν, όμως παρά τα κίνητρα, χρειάζεται και μια Ομοσπονδία που θα σπέρνει για να θερίζει, μέσα από πρόγραμμα)

-Ανάπτυξη τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο (Μια ματιά στο ελληνικό VAR με την προχειρότητα και τις ελλείψεις που εφαρμόσθηκε ελληνικά, αρκεί για συμπεράσματα)

-Προστασία των θετικών αξιών στο ποδόσφαιρο (Μάλλον πρέπει να κρυφτούν πολλοί, για τη δράση τους στην επικοινωνία και τα social media. Ποδοσφαιριστές και εν γένει αγωνιζόμενοι, κρατάνε ακόμη τη σημαία των αξιών)

-Οι θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία μέσω της δύναμης του ποδοσφαίρου (Οι μεγάλοι –και άλλοι- παράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο μπορούν να μιλήσουν για θετικές δράσεις, αλλά μάλλον αξίζει να απολογηθούν στην ελληνική κοινωνία, για δράσεις τους που καταδεικνύουν ότι δεν την σέβονται…)

Θα έλθει άραγε η στιγμή που θα ειπωθεί: Κάνε εσύ το πρώτο βήμα, να κάνω κι εγώ το δεύτερο; Το Raking της UEFA, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της εσωτερικής μιζέριας... 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News