Στέλιος Μαλτεζάκης

Κορονοϊός: Ο Αστερίξ τον ανακάλυψε εδώ και χρόνια και τον νίκησε!

Κι όμως. Ο κορονοϊός υπήρξε πρωταγωνιστής σε κόμικ του Αστερίξ που κυκλοφόρησε το 2017!

Είναι εκπληκτικό. Το είδαμε στο "Φως" με τον συνάδελφο Θέμη Σινάνογλου να είχε «συναντήσει» τον κορονοϊό εδώ και τρία χρόνια!

Έγραψε σε ποστ του στο Facebook.

«Πριν 2 χρόνια αγόρασα αγγλικό Αστερίξ-Οβελιξ στο γιο μου. Ο πρωταγωνιστής δρομέας λεγόταν... CORONAVIRUS!!! Ο οποίος στο τέλος πίσω από τη μάσκα ήταν ο Καίσαρας, ο αρχηγός δηλαδή της τότε αυτοκρατορίας και "έκλεβε" στον αγώνα δρόμου με άρματα όλους τους άλλους δρομείς από τις άλλες χώρες! Σαν να λέμε ο πλανηταρχης τότε... Απίστευτο;;;;»

Ο Θέμης δεν ήταν ο μόνος που θυμήθηκε τον κορονοϊό. Το ίδιο έκανε ο Ινδός ηθοποιός Τζααβέντ Τζααφέρι. Δείτε το σχετικό του ποστ:

Jaaved Jaaferi @jaavedjaaferi  What was the name of the Roman charioteer in Asterix and the chariot race? Interestingly it was Coronavirus and he also wore a mask. I thought this was too good not to share &Obelix &Uderzo
Οι δημιουργοί του κόμικ δεν είχαν μαντικές ικανότητες. Ο κορονοϊός υπήρχε από τότε. Όχι ο ίδιος αλλά κάποιος... συγγενής του, δεδομένου ότι ο όρος «coronavirus» χρησιμοποιείται για μια μεγάλη οικογένεια ιών που μπορεί να προκαλέσει ασθένειες που κυμαίνονται από την κοινή γρίπη έως τις πιο σοβαρές ασθένειες όπως το Severe Acute Respiratory Σύνδρομο (SARS-CoV) ή το COVID-19.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Coronavirus απέτυχε να κερδίσει τη μάχη με τον Αστερίξ!

Δείτε αποσπάσματα από το κόμικ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια