Πλέι οφ - ΟΦΗ: Η άγρια ομορφιά και ο «φουνταριστός» στόχος

Ποδόσφαιρο
Πλέι οφ - ΟΦΗ: Η άγρια ομορφιά και ο «φουνταριστός» στόχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαθηματικές ελπίδες στο ποδόσφαιρο.. είναι όπως στο Τζόκερ! Το γεμάτο σασπένς Σαββατοκύριακο και ο «Φαραώ Νίκκι»

Από μόνο του το φάσμα προς τα πλέι οφ, αποκαλύπτει το ενδιαφέρον και το κίνητρο που υπάρχει σε αυτό το τέλος της κανονικής περιόδου στη Super League, με επτά ομάδες να έχουν ελπίδες για μια θέση στα πλέι οφ. Από τα τρομερά φαβορί όπως ο ΟΦΗ μέχρι τα… χαμηλά αουτσάιντερ. Είναι η ομορφιά και η χάρη που κάνει πολύ καλό στην υγεία του πρωταθλήματος!

Τρομερό ενδιαφέρον το Σάββατο για τον Αστέρα Τρίπολης που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, για τη Λαμία που υποδέχεται τον Άρη. Ακόμη περισσότερο την Κυριακή με το Ατρόμητος - Ξάνθη, όπου ένας στους δύο «καίει» ελπίδες ή και οι δυο με ισοπαλία.

Το ίδιο και στο Βόλος -  Λάρισα και μετά ο κάτοχος της θέσης ΟΦΗ αντιμέτωπος με την ΑΕΚ της "φόρμας" και της άλλης κλάσης με τον Καρέρα, θα ξέρει απόλυτα αυτό που υπερ στοχεύει, γνωρίζοντας τα αποτελέσματα όλων των αποτελεσμάτων των "μνηστήρων" της θέσης του πριν από τη σέντρα και θα παίξει «φουνταριστός» για τον στόχο.

Τη βραδιά δηλαδή του πύρινου ντέρμπι της Τούμπας!

- Στο ποδόσφαιρο εξαντλείς κάθε μαθηματική πιθανότητα, ακόμη κι όταν δεν έχεις αβαντάζ. Αυτό κάνουν –και καλώς- οι 26άρηδες του πίνακα για ένα όνειρο στα πλέι οφ. Ειδικά η Λαμία έχει… δώσει πολύ όραμα στον κόσμο της, απ’ ότι είδαμε σε ανακοινώσεις της εν όψει Άρη. ‘Όπως στο Τζόκερ... "κι αν σου κάτσει;"!!!

-Άνετη η ΑΕΚ με την «τεσσάρα» στη ρεβάνς του 1-1 με τον Παναιτωλικό. Ευκαιρία για μια ακόμη τεχνική ανίχνευση από τα ποδοσφαιρικά δαιμόνια του ΟΦΗ, αν και ξέρουν ότι θα λείπουν από την πίσω γραμμή οι τιμωρημένοι της Ένωσης.

 Η αύρα πάντως της ΑΕΚ έχει ισχυροποιηθεί πολύ με τον Καρέρα και στον ΟΦΗ ετοιμάζονται για μια μάχη επιπέδου στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ έχει ψηλώσει και μπορεί να πιστεύει ότι από το πουθενά η σεζόν θα κλείσει επιτυχημένη, με μεγάλο στόχο το κύπελλο και είναι σαφέστατο ότι οι μεγάλες ομάδες δεν αφήνουν επίσης την όποια μαθηματική ευκαιρία είναι μπροστά. Εν προκειμένω για την αντίπαλο του ΟΦΗ ένα τελικό πλασάρισμα στο πρωτάθλημα και που ξέρεις; Ποδόσφαιρο είναι αυτό. «Αν ..σου κάτσει να βγεις πάνω από την τρίτη θέση;»

Στο δρόμο… του Τάκη Γκώνια ξανά ο «Νίκκι»

Τί να κάνει ο Νίκκι Παπαβασιλείου; Η φάση του Πανιωνίου δεν τράβηξε λόγω των «ελλειπτικών» καταστάσεων στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, η συνεργασία τους τερματίσθηκε και επίσημα (υπηρεσιακός ο Δημήτρης  Κοροπούλης) και να ξανά... στη ζωή του ο Σάμι; 

Η περίπτωση του Δέλλα δεν προχώρησε στην Γουάντι Ντέγκλα, αλλά  εδώ και μέρες η αιγυπτιακή ομάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί του!

Ο Νίκκι ταξίδεψε την Κυριακή στο Κάϊρο, όπου είχε συζητήσεις με τους ιθύνοντες της Γουάντι Ντέγκλα για να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Τάκη Γκώνια.

Παλιό το φλερτ που δεν προχώρησε όταν ακόμη ήταν προπονητής στον Εργοτέλη. Ο Νίκκι ξέρει το δρόμο από τον Αύγουστο!

Και οι Αιγύπτιοι, μετρούν ότι ο Κύπριος αξιοποίησε εξαιρετικά το πλάνο Γκώνια στον Εργοτέλη, «συμμαζεύοντας» το σύστημα που είχε εμποτίσει τους παίκτες ο προκάτοχός του.

-Κι αυτά:

-Δεν είναι να απορείς γιατί μόνιμα η ΕΕΑ κρίνει και αποφασίζει με την στερεότυπη φράση «δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση του συγκεκριμένου αγώνα», για τις υποθέσεις των «ύποπτων της Sportsradar.

Θέλει αποδείξεις στο πιάτο και χωρίς να κινούνται μηχανισμοί διερεύνησης, τι άλλο να βγει;

Τώρα ήταν 15, ανάμεσα τους το «άνευ στοιχείων» Παναχαϊκή - Εργοτέλης, το «χωρίς επαρκή στοιχεία» Πλατανιάς- Απόλλων Λάρισας και το «άνευ αντικειμένου» Ηρόδοτος – Αιγινιακός. (Μοναδική εξαίρεση το παιχνίδι Ξάνθη-Ολυμπιακός, η υπόθεση του οποίου «αναβλήθηκε επ’ αόριστον»…)

Καθένας το ερμηνεύσει όπως θέλει. Άλλος ως «πόρτα», άλλος "αφ' υψηλού", άλλος σκέτο "δε έρχεται . Για το ότι ο Τζάνι Ινφαντίνο δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση Γεραπετρίτη να έλθει στην Ελλάδα.

Απολογισμό έργου έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης ως υφυπουργός αθλητσιμού, με την ευκαιρία της παρουσίασης το νέου συστήματος αξιολόγησης αθλητικών ομοσπονδιών «Χίλων» και γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες δύο ημέρες θα κατατεθεί στην UEFA ο φάκελος υποψηφιότητας για τον τελικό του Europa Conference League για το 2022 ή το 2023, στο Παγκρήτο.

Στην επτάμηνη θητεία του: Νέος αθλητικός νόμος, έγκριση νέου κανονισμού της ΕΟΕ,  θέσπιση ορίων ηλικίας και θητειών για τις διοικήσεις των ομοσπονδιών, υλοποίηση των αρχών καλής διακυβέρνησης και μείωση της φορολογίας στα επαγγελματικά συμβόλαια.

-Από καιρό σχεδίαζε κρητική παρουσία στον τουρισμό ο Ιβάν Σαββίδης. Με εκείνα τα πολλά στρέμματα που είχε αγοράσει σε περιοχή του Πλατανιά… Θυμάστε; Τώρα όμως φαίνεται να είναι πολύ πιο δυνατή.

Η πρόταση Βενγκέρ για το «οφσάιντ» ουσιαστικά παίρνει το πλεονέκτημα από τον αμυνόμενο και το μοιράζει μαζί στον επιτιθέμενο…

«Τοπ 5» σε έξαρση: Κλειστή διοργάνωση εξελίσσεται το Champiosn League. Ήδη στη φάση των «16» μετέχουν ομάδες από 5 χώρες: Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία. Πέρυσι ήταν 7 με Πορτογαλία και Ολλανδία, πρόπερσι 9, έχοντας φτάσει στις 10 την περίοδο 2015-16. Μιλάμε πριν εφαρμοστούν οι νέες σαρωτικές αναδιαρθρώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News