«Δεν μπορεί, είναι αδύνατον...» αντιδρά ο Μπρουντ της IFAB για το… «οφσάιντ Βενγκέρ»

Απόψεις
«Δεν μπορεί, είναι αδύνατον...» αντιδρά ο Μπρουντ της IFAB για το… «οφσάιντ Βενγκέρ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεράστια αλλαγή θα συζητηθεί στις 29 Φεβρουαρίου από την IFAB

Η τεράστια αλλαγή που προτείνει ο Αρσέν Βενγκέρ ως Διευθυντής Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου της FIFA, για την αλλαγή του οφσάιντ και στον τρόπο που παίζεται το ποδόσφαιρο, είναι θέμα που ταράζει τα νερά του ποδοσφαιρικού κατεστημένου!

Η FIFA αναμένεται να καταθέσει την πρόταση  Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB), που είναι προγραμματισμένο για τις 29 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις διαρροές , ο νέος κανονισμός θα θεωρεί έναν παίκτη σε κανονική θέση, έστω και αν ένα από τα μέρη του σώματός του που μπορούν να σκοράρουν (κεφάλι, σώμα, πόδια) καλύπτεται από τον αμυνόμενο, κάτι που προσεγγίζει τις θέσεις και του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο Βενγκέρ θέλει έναν παίκτη να μην  θεωρείται οφσάιντ, αν οποιοδήποτε τμήμα του σώματος που μπορεί να σκοράρει είναι στο ίδιο επίπεδο ή πίσω από τον τελευταίο αμυντικό - ακόμα κι αν άλλα μέρη του σώματός του βρίσκονται μεταξύ του τελευταίου αμυντικού και του επιθετικού.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (IFAB) ανταποκρίθηκε στα σχέδια του Αρσέν Βενγκέρ να αλλάξει τον κανονισμό οφσάιντ, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η διαμάχη με το VAR.

Ωστόσο, ο Λούκας Μπρουντ της IFAB αποκάλυψε ότι η προτεινόμενη μείζων αναθεώρηση του νόμου  Βενγκέρ δεν αποτελεί επιλογή και ο κανόνας του οφσάιντ θα παραμείνει ο ίδιος και στο Euro 2020.

«Δεν είναι επείγον να εγκριθούν οι κανονισμοί του παιχνιδιού», δήλωσε στο ESPN .

«Δεν κρίνω την πρόταση, μπορεί να είναι καλή, αλλά αυτό δεν είναι για έγκριση ή για ψηφοφορία ως συγκεκριμένη πρόταση για να μπει στους κανόνες του παιχνιδιού. Είναι αδύνατο».

«Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι πολύ έμπειρος και έμπειρος εμπειρογνώμονας στον ποδοσφαιρικό αγώνα, γι' αυτό καλωσορίζουμε σίγουρα τις ιδέες του, αλλά δεν το συζητήσαμε ακόμα και απλώς δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κάτι που δεν συζητήθηκε σε κανένα επίπεδο μέχρι στιγμής».

Εάν πάντως περάσει η ψηφοφορία, ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουνίου και θα τεθεί σε χρήση στους τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αυτού του καλοκαιριού. Η μείζων αναθεώρηση του κανονισμού θα αντισταθμίσει το παιχνίδι υπέρ του επιτιθέμενουI

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News