ΟΦΗ: Το ματς με την ΑΕΚ… προηγείται της Λαμίας

Απόψεις
ΟΦΗ: Το ματς με την ΑΕΚ… προηγείται της Λαμίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα υπάρξει και «αυτόματος ρυθμιστής ώθησης» για την υπεράσπιση της έκτης θέσης κρατά στα χέρια της η ομάδα του Γιώργου Σίμου – Οι «καυτές πατάτες» στο Μαξίμου και το "Υψόμετρο"

Ο ΟΦΗ βρίσκεται αγκαλιά με τα πλέι οφ, έχει το αβαντάζ της διαφοράς, όμως οι δύο αγωνιστικές που απομένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου, ενδεχομένως να κρύβουν σασπένς, από τον ανταγωνισμό έξι ακόμη ομάδων, με τις δύο από αυτές (Αστέρας και Ξάνθη) να αποτελούν το βασικό πυρήνα της απειλής, με το μείον 2 που τις χωρίζει από την κρητική ομάδα.

Είναι ακριβώς η στιγμή που οι ομάδες δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω, αφού για όσες είναι στα πάνω πατώματα, ή και κάτω, θέλουν καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή που θα μεταφερθεί στον γ' γύρο με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Επομένως, ελαχιστοποιούνται οι χαλαρές αντιστάσεις, ή τα παρατράγουδα που είχαμε συνηθίσει σε κρίσιμα ματς στις τελευταίες αγωνιστικές. Το κίνητρο με το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αναδεικνύεται ισχυρότερο από ποτέ.

Ο ΟΦΗ ως κάτοχος και φαβορί, είναι σίγουρο πως έχοντας πρώτα την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και μετά την επικίνδυνη Λαμία στο Γεντί Κουλέ», θα χρειαστεί να το υποστηρίξει με αυξημένη προσοχή.

Ενδεικτικά το σενάριο, ότι ο ΟΦΗ γνωρίζει ήττα από την ΑΕΚ και ο Αστέρας κερδίζει τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, η τελευταία αγωνιστική αυτόματα καλεί τον ΟΦΗ να διεκδικήσει ξανά τη θέση με νίκη επί της Λαμίας, περιμένοντας το αποτέλεσμα του Αστέρα στη Λάρισα, αφού η Αρκαδική ομάδα θα είναι στο +1.

Ενώ και οι  λεπτομέρειες στα κριτήρια ισοβαθμίας μπορούν να αλλάξουν στη συνολική διαφορά τερμάτων.

Ένα θετικό αποτέλεσμα και δη με γκολ στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, θα ελαφρύνει την εκδοχή ρώσικης ρουλέτας την τελευταία αγωνιστική με την Λαμία. Σίγουρα όποιο βαθμολογικό κέρδος, θα κάνει πιο δυνατά τα πράγματα την τελευταία μέρα.

Ο ΟΦΗ κρατά ολόκληρη την τύχη του,  στα δικά του χέρια. Η αντίδραση στο ματς της Κυριακής, θα έχει και αυτόματο ρυθμιστή το αποτέλεσμα της Τρίπολης, που θα έχει προηγηθεί το Σάββατο.

Στο «Μαξίμου» για τις… καυτές πατάτες και τον Τσέφεριν

Οι μέρες πλησιάζουν για την άφιξη του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στην Αθήνα και τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και οι προετοιμασίες εντείνονται, Χτες ο  Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε ποδοσφαιρική συνάντηση «κορυφής» στο Μέγαρο Μαξίμου. Χωρίς τις δημοσιότητες των προηγούμενων κινήσεων Εκεί, ο κ Γεραπετρίτης, υποδέχθηκε τον επικεφαλής, Βαγγέλη Γραμμένο και τον «υπερσύμβουλο» της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ.

Το ακριβές περιεχόμενο της κουβέντας των τριών ανδρών δεν έγινε γνωστό, αλλά το πιθανότερο συζήτησαν θέματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που σχετίζονται με την συνάντηση του Σλοβένου προέδρου της UEFA με τον Πρωθυπουργό.

Όλα είναι κρίσιμα με πρώτο το ντέρμπι της Κυριακής ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, την εκδίκαση της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, όπως και για το τι θα γίνει τελικά με το θέμα των τιμωριών και της τροπολογίας της κυβέρνησης.

Όποια αλλαγή για τις τιμωρίες και τους κανονισμούς, -μην το... ξεχνάνε- πρέπει πρώτα να εγκριθεί και να ψηφιστεί από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

-Μόνο τρεις Εισαγγελείς στη σύσκεψη για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός;

Πέντε θα έπρεπε, κανονικά, ένας για τον καθένα που αναφέρει το αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για το τι ισχύει με το δικαίωμα εισόδου των Βαγγέλη Μαρινάκη, Κώστα Καραπαπά, Σάββα Θεοδωρίδη, Ιβάν Σαββίδη και Γιώργου Σαββίδη στα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας!

(Στα σοβαρά χωρίς αστεία, εκεί που έφεραν το ελληνικό πρωτάθλημα που θα σώσει ο κ. Γεραπετρίτης).

-Εάν η Λίβερπουλ κέρδισε μόνο δύο πόντους για κάθε νίκη της στην Premier League αυτή τη σεζόν, θα ήταν ακόμα στην κορυφή του πίνακα! Η διαφορά της κατά 24 πόντους από τη Σίτι (έχει παιχνίδι λιγότερο) το επιβεβαιώνει και μαθηματικά. 76 με 51 οι βαθμοί τους, αντίστοιχα. Η Λίβερπουλ αν βαθμολογούνταν με δίποντο θα έφτανε στους 52 και πάλι πρώτη!

-Κι όμως ο o Ρούι Πίντο ο άνθρωπος που ευθύνεται γι’ αυτό, φέρνοντας μέσω των  Football Leaks τη Μάντσεστερ Σίτι στο αδιέξοδο με την τιμωρία της από την UEFA, παραμένει φυλακισμένος στην Πορτογαλία.

Το 2015 από το σπίτι του κατάφερε να υποκλέψει την ηλεκτρονική αλληλογραφία των «Πολιτών» και σε συνεργασία με το «Der Spiegel» να τους σκάσει τη βόμβα! Και μετά πήραν σκυτάλη οι «ανταγωνίστριες» μέσα κι έξω από την Αγγλία… (Χρεώνοντας και τον Νασέρ Αλ-Κελαϊφί που είναι στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA ως εκπρόσωπος της Eca)

-Η αριθμητική αναφορά του προέδρου της επιτροπής διαιτητών του UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι -με αφορμή τη χρήση του από αυτή την φάση νοκ άουτ του Europa League - για τις επιδόσεις του VAR στο Champions League, είναι ενθαρρυντικά αισιόδοξοι:

Από τη φάση των ομίλων και στα play-offs του Champions League, σε 108 παιχνίδια συνολικά, 27 αποφάσεις διορθώθηκαν μέσω του Var, «πράγμα που σημαίνει ότι μια απόφαση ακυρώθηκε μόνο σε κάθε τέσσερα παιχνίδια. Αυτό δείχνει την ποιότητα των επιδόσεων των διαιτητών».

Οπότε έχει μέλλον: «Μέχρι στιγμής, ο μέσος χρόνος για τη διόρθωση μιας απόφασης ήταν 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα, 15 δευτερόλεπτα λιγότερο από την περασμένη»

-Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Daily Mail, οι ομάδες ποδοσφαίρου με έδαφος σε υψηλό υψόμετρο έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν τα παιχνίδια στην έδρα τους εναντίον ομάδων που προέρχονται από περιοχές που είναι στη στάθμη της θάλασσας καθώς «οι παίκτες είναι καλύτερα προσαρμοσμένοι στα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου»

-Για κάθε αύξηση του υψομέτρου, ανά τέσσερα στάδια, η πιθανότητα αυξάνεται κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες! Οι ερευνητές μελέτησαν στατιστικά στοιχεία από τους αγώνες του Champions League και του Europa League.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News