Στέλιος Μαλτεζάκης

Μνημόνια και Grexit … παίζουν μπάλα στην Ελλάδα!

«Τήρηση κανόνων ή αποβολή ομάδων από την Ευρώπη» ο τίτλος των νέων που κόμισε ο κ. Γεραπετρίτης από την Ελβετία. Στα βαθιά μυστικά του ελληνικού ποδοσφαίρου έτοιμος να «εντρυφήσει» ο Πρωθυπουργός για τις συναντήσεις του με Τσέφεριν και Ινφαντίνο

 -Στη μέθοδο των «τροϊκανών» που βιώσαμε στη χώρα, δείχνει να οδεύει η «μνημονιακή λύση» που αναζητά η Κυβέρνηση μέσα από τις επαφές του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη με την FIFA και την UEFA στην Ελβετία.  Ειδική Μνημονιακή Επιτροπή που θα έχει τον έλεγχο, όπως η παρέα… του Τόμσεν;

(Και η κανονικότητα; - Με... τους κηδεμόνες της!)

ΠΔΕ του 2016, δεν τράβηξε και τα κρίσιμα αποτελέσματα της επιλογής, θα έλθουν στις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με Τσέφεριν και Ινφαντίνο στην Αθήνα.

-Αν πάντως γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ, νέες συμμαχίες, είναι ήδη φαβορί, από τα…κουκιά. (Ποιά δύο χρώματα βγάζουν το χρώμα της φωτιάς;)

-Όπως και νάχει το νέο μείγμα των αλλαγών θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την ΕΠΟ, σύννομα, και με νομική οργάνωση. Να γίνει απόλυτα ξεκάθαρο ότι θα υπάρχουν όρια και κυρώσεις για κάθε περίπτωση.

«Μορφώνουν» βαθιά... ποδοσφαιρική γνώμη στην Κυβέρνηση

Τα πρόσωπα στα οποία έχει απευθυνθεί η Κυβέρνηση, για να «διαβάσει» και να «στελεχώσει» όσο καλύτερα γίνεται το «μνημόνιο επανεκκίνησης και ανάταξης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι αρκετά σε αριθμό.

Από τα βασικά κριτήρια, με τα οποία γίνεται η επιλογή προσκλήσεων από το υπουργείο Επικρατείας, είναι το κύρος και η ακεραιότητα των προσωπικοτήτων, όπως και το βάθος της γνώσης και η εμπειρία τους σε όλο το φάσμα της ποδοσφαιρικής λειτουργίας.

Δεν είναι μόνο ο Ντέμης, που από την αρχή είχαμε επισημάνει ότι η κλήση του δεν ήταν άρον άρον «δεσποτική», ή ο Κατσουράνης, ο Μπασινάς και ο Χαριστέας που θεωρείται «άφθαρτος».

Είναι και άλλοι, που έχουν κληθεί να δώσουν τα «φώτα» τους, όπως καταξιωμένα πρόσωπα του ποδοσφαίρου και του δημόσιου βίου, με βαρύτητα και σταθερή άποψη για ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Οι πληροφορίες  από το κυβερνητικό περιβάλλον, θέλουν μάλιστα να έχουν πάει πολλές έγγραφες θέσεις ατόμων από τα οποία έχει ζητηθεί από την πολιτική ηγεσία να καταθέσουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, για το τι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει στην επόμενη μέρα.
Λογικό. Άλλωστε ο Πρωθυπουργός χρειάζεται να έχει λεπτομερέστατη γνώση κατά τις επαφές του με Τσεφερίν και Ινφαντίνο...Τις κομματικές του ταυτότητες, δείχνουν στην ΕΠΟ!

Στην ΕΠΟ εκφράζεται δυσαρέσκεια στο ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν ζήτησε έστω τη γνώμη τους. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του α΄ αντιπροέδρου της Στέργιου Αντωνίου:

«Δεν μπορείς να περνάς κάτι εάν δεν έχει μιλήσει με την ΕΠΟ. Ο κ. Γεραπετρίτης δεν τον γνωρίζω. Δεν είμαστε ανυπόληπτοι για να μην μας ζητά κάποιος το λόγο…».

Χρησιμοποίησε μάλιστα και το επιχείρημα της «γαλάζιας» κομματικής πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία: «Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να σκεφτεί ότι τα 10 από τα 12 μέλη (της ΕΕ της ΕΠΟ) είναι της Νέας Δημοκρατίας»! Αλλά και ότι «δεν ευθυνόμαστε για τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να μας φορτώσει η Ν.Δ.» .

H ΕΠΟ συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ για την Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσει το πώς θα χειριστεί τις τελευταίες εξελίξεις, που θέτουν σε κίνδυνο την εκλεγμένη διοίκησή της ή να μην διεξαχθούν εκλογές το καλοκαίρι, έχοντας ήδη ζητήσει συνάντηση με FIFA και UEFA. Αναμένεται η χάραξη τακτικής επί των κυβερνητικών χειρισμών, αλλά και  πώς η Ομοσπονδία, θα προασπίσει το αυτοδιοίκητο και τα δικαιώματα της εκλεγμένης διοίκησής της.

Κοντόφθαλμη τουλάχιστον η ρήση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Χατζηαποστόλου  σε συνέντευξή του, ότι «η κυβέρνηση ευνοεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού διατηρώντας τον Αυγενάκη» (...όσον αφορά το …διατηρώντας).

-Ο καθρέπτης του ελληνικού ποδοσφαίρου, όσο περνάνε οι μέρες, δεν είναι καθόλου καλός οιωνός για τα βασικά ζητήματα της κεντρικής σκηνής. Η διαρκής σκανδαλολογία με ισχυρή δόση μάλιστα προπαγάνδας κοστίζει…

-Η έρευνα της ιστοσελίδας “YouGov” στην Αγγλία, για το πόσο οι φίλοι της Premier League ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο με το VAR, έδειξε το 67% των ερωτηθέντων να απαντά πως τώρα ευχαριστιέται λιγότερο το ποδόσφαιρο και μόλις το 12% πως τώρα το απολαμβάνει περισσότερο, σε σχέση με το παρελθόν, χωρίς την τεχνολογία. Αλλά και για τη χρήση του VAR  αρνητικό το 60%! Κουράγιο Φωτιά!

-Ετοιμάζεται ο τρίτος τηλεκριτικός διαιτησίας στον αστερισμό Κάκου και Βαρούχα! Ο Ηρακλής Τσίκινης, κάνει πρόβες για τη «Σούπερ Μπάλα» (η αθλητική εκπομπή της Κυριακής του MEGA) με παρουσιαστή τον Αντώνη Καρπετόπουλο, έχοντας στο πάνελ σχολιαστές τους Μένιο Σακελλαρόπουλο, Κώστα Νικολακόπουλο, Ευάγγελο Μίχο και Κώστα Οικονομίδη, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και του Άρη. (...μ' έναν σμπάρο δυο τρυγόνια!!!)!

-Απολαύστε συλλογιστική Τσίπρα για… Αυγενάκη με… όχημα τον Κωνσταντινέα και αφορμή την αλλαγή των δύο μελών της ΕΕΑ. Παρακαλώ:

«Προσέξτε, για να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους, είναι σαν να έχεις τον Κωνσταντινέα που είναι διαιτητής να σφυράει έναν αγώνα μέχρι το 90’ και μετά να τον αλλάζεις και να βάζεις έναν άλλο διαιτητή. Και στο 93’ να γίνεται μια αμφισβητούμενη φάση και να σφυρίζει πέναλτι, ε τι θα πει η φίλαθλη γνώμη; Ό,τι και να έδινε… Είτε το έδινε είτε δεν το έδινε… Ξύλο θα έτρωγε και από τις δύο πλευρές, όπως τρώει τώρα ξύλο η Κυβέρνηση και από τις δύο πλευρές» (Άλλα έλεγες στη Βουλή τετ α τετ με τον Μητσοτάκη για τον υφυπουργό...)

-Ορθά, ΑΕΚ και Προμηθέας, οι δυο φιναλίστ, ζητούν εισιτήρια για τον τελικό της 16/2 στα Δύο Αοράκια. Απλούστατα, έχουν λογικότατα επιχειρήματα...

Να μείνει και κάτι όρθιο στο αθλητικό μας πεδίο… Η φοβία (λέγε ευθυνοφοβία) δεν οδηγεί πουθενά, ως προϊόν διαταραχής του «υποκειμένου». (Με τον όρο φοβία δηλώνεται η έντονη ανησυχία, άγχος και εμμονή ενός ατόμου η οποία υφίσταται παρότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αληθινός κίνδυνος).

Μιλάμε για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ, που βάσει προκήρυξης (λόγω προηγούμενου ιστορικού βίας), θα έχει θεατές μόνο μαθητές. Αλλά και για τους μαθητές δεν θα είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενός τελικού...

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια