Και τα… σκυλιά δεμένα! -Τους συμφέρει όλους ο... εξευτελισμός!

Απόψεις
Και τα… σκυλιά δεμένα! -Τους συμφέρει όλους ο... εξευτελισμός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία ΠΑΟΚ - Ξάνθης, ο Ολυμπιακός και η πολιτική ηγεσία με την στρεβλή… κανονικότητα

Καλύτερα μην παίρνεις θέση στο ηφαίστειο, την ώρα που βγαίνει καυτή η λάβα. Παρακολουθώντας με την αποστασιοποίηση που δίδαξε στις περασμένες γενιές ο Μπρεχτ, μπορείς να διακρίνεις και τα αγνώστου ταυτότητας μετακινούμενα αντικείμενα στον κρατήρα για να αναταράξουν το μίγμα.

Μην ξεχνάμε ότι και η καταγγέλλουσα πλευρά έχει χοντρά ράμματα στη γούνα της, με βαρύτατες υποθέσεις που εκκρεμούν, μερικές από τις οποίες βρίσκονται στην ταχεία και στο γυαλιστερό χεράκι της Επιτροπή Δεοντολογίας.

Έτσι το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, ανέλαβε η πολιτική ηγεσία, έχοντας ήδη λερώσει τα χέρια της με τις κινήσεις που είχαν προηγηθεί δια εντεταλμένων υφυπουργών της.

Το να αλλάζεις δυο καθηγητές Πανεπιστημίου της Θράκης από τη σύνθεση της ΕΕΑ την ώρα που στηνόταν το τσουκάλι στην εστία, με δυο από το Πανεπιστημίου Πειραιά, είναι κάτι που φωνάζει «κοάξ, κοάξ» όπως οι βάτραχοι στα λαγκάδια του Νέστου: Από την Θράκη (ΠΑΟΚ – Ξάνθη), στον Πειραιά (Ολυμπιακός). Τι ήθελε ο Λευτέρης να πάρει και το πάνδημο χειροκρότημα;

Το ίδιο και χειρότερο με την αποκάλυψη της πλεύσης στο επίμαχο «tweet» του περί "ΑΜΕΑ Ιστορικών Ομάδων".

Προς το παρόν τον έχει σώσει ο Ζαγοράκης από τις σχολές του ημιθέων του 2004 με τη βολική διαγραφή-ανάχωμα πριν του σκάσουν άλλοι Βόρειοι.

Οι δυο μαζί ως «Χιώτες», θα ήταν επικίνδυνο να παιχτεί μα τον Γεραπετρίτη και τον Πατσέα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Η παράσταση θα συνεχιστεί μέχρι να του ξεψυχήσει το «Ωσεί Παρών»!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει βαρέως απ’ όλες τις πλευρές γεωγραφικών ή εδαφολογικών επιπέδων του, για να μπορέσει κανείς να το αντιμετωπίζει με την αθωότητα από τα «Παραμύθια της Γιαγιάς».

Το δυστύχημα είναι ότι αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ. Όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν…

Μετά την απόφαση της ΕΕΑ, όλους τους συμφέρει ο εξευτελισμός για το -3 έως μείον 10 που σκαρφίστηκαν. Την κυβέρνηση να περισώσει το πολιτικό κόστος της, τον ΠΑΟΚ να σώσει την παρτίδα του μετά το 4-1 επί της ενοχής και τον Ολυμπιακό να ξαναβρεθεί στην κορυφή για να έχει μεγαλύτερα αβαντάζ ικανοποίησης από την αρρώστια του τίτλου. Και μαζί να την βγάλει κι αυτός όταν βγουν τα δικά του.

Αλλά το ποδόσφαιρο είναι αμείλικτος καθρέπτης και της πολιτικής μιας χώρας και εν προκειμένου η στάση της κυβέρνησης «κάντε παρανομίες και εμείς ανάλογα το πολιτικό μας κόστος, θα αποφασίζουμε τι θα κάνουμε» τορπιλίζει κάθε εχέγγυο αξιοπιστίας και φυσικά θα το βρουν μπροστά τους.

Άσε που θα σηκωθούν τα φαντάσματα του Ηρακλή, του ΠΑΣ Γιάννινα και άλλων ομάδων που τις έστειλαν στον άλλο κόσμο και τώρα αλλάζουν το νόμο σε μια νύχτα για να σώσουν το πολιτικό κόστος τους, υποκλινόμενοι σε εκβιασμούς αυτοί που λένε «εμείς δεν εκβιαζόμαστε»!

Πάνε περίπατο τα «ιερά» λάβαρα της… κανονικότητας. Τα βασικά συστατικά του χυδαίου, πελατειακού κράτους, είναι πάντα εδώ.

-Και τα σκυλιά... δεμένα, που λέει ο λαός!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News