«Big-Time»: Ο Θεός ...να βάλει το χέρι του!

Απόψεις
«Big-Time»: Ο Θεός ...να βάλει το χέρι του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "τραπέζι" των μεγάλων συμφερόντων που έχουν καταρρακώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώπιον κρίσεως - Όταν το πρωτάθλημα δεν ήταν μόνο για "Big"!

«Big-Time»: Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδη. Μαζί με τον διευθυντή των ομοσπονδιών της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και της Super League, Μηνά Λυσάνδρου. (Τετάρτη 22, κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας).

Τα «κακώς κείμενα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αμέτρητα! Στην συνάντηση θα συζητηθεί το κλίμα της έντασης που επικρατεί και θα αναζητούν τρόποι εκτόνωσής του καθώς οι διεθνείς Αρχές είναι αποφασισμένες να πάρουν σκληρά μέτρα σε αντίθετη περίπτωση.

Συνέχεια σε δεύτερη συνάντηση. Στη νέα σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Super League με το ίδιο αντικείμενο. (Πέμπτη 23)

-Ακόμη και ενόψει αυτής της συνάντησης, το ευτελές επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ «αντιμαχόμενων» στα μέσα ενημέρωσης τους, χωρίς αναισθητικό! (Πέραν των άλλων…)

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, σε αυτό τον μονοκόμματο χορό συμφερόντων που έχει ζαλίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με μέγιστη ασέβεια προς την ελληνική φίλαθλη και μη κοινωνία της χώρας…

-Τον τελευταίο καιρό… έτρεχε, γιατί νόμιζε πως FIFA και UEFA θα προχωρούσαν σε νέα ΠΔ στην ΕΠΟ. Έτσι του έλεγαν, αλλά που μυαλό, ότι ο «Υπερκείμενες Αρχές» δεν θα ακύρωναν με τίποτα τον ίδιο τους τον εαυτό, βγάζοντας αποτυχημένες τις επιλογές τους.

-«Όταν ακούς ότι ο Ιβάν δεν έχει καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ, μπορεί να χαμογελάσεις» (Ηλίας Αρκούδης, μέλος της ΕΕΑ σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης)

-Μπορεί να άλλαξαν σε πολλά τον ΚΑΠ το περασμένο καλοκαίρι από την ΕΠΟ και για την περίπτωση της ανάκλησης πιστοποιητικού συμμετοχής από την ΕΕΑ, αλλά το άρθρο 69 του αθλητικού νόμου, προβλέπεται αποβολή από το πρωτάθλημα ακόμη ακόμη κι αν δεν προσκομιστούν τα στοιχεία που ζητάει η Επιτροπή.

-Ελλαδική ποδοσφαιρική συνήθεια οι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο ποδόσφαιρο; Εξερράγη βόμβα σε αυτοκίνητο διαιτητή στη Λάρνακα και μάλιστα στο υπόστεγο γκαράζ του σπιτιού του! Στην Κύπρο, η αποχή των διαιτητών οδήγησε την ΚΟΠ στην αναβολή  των αγώνων του πρωταθλήματος. Εδώ, μετρούσαν τα κουκιά τους στον πίνακα…

-Εντάξει το καταλάβαμε «Όχι στο ρατσισμό» λέει η Super League. Παίζεις ένα βίντεο και καθάρισες στις υποχρεώσεις έναντι της UEFA. Με τον Μπα, τι έγινε; Με τον νεκρό Βούλγαρο οπαδό τι έγινε; «Γουρούνι στο σακί», επειδή δεν ήταν Έλληνας, να ταράξει συθέμελα την κοινωνία και να έχει εσωτερικό κόστος;

-Πάντα επίκαιρο το τραγούδι του Μάνου Λοίζου για την φωτογραφία του «Τσε». Όχι απ’ αυτές που κρατάν οι φοιτητές! Απ’ αυτές που ξεσκίζει… ο χαφιές!

 -Πολύ πέραση έχουν οι ινδικές παροιμίες από καιρό στην Άγρια Δύση. Όπως αυτή: «Να φοβάσαι τον δίκαιο άνθρωπο, όταν θυμώνει…».

Όταν το πρωτάθλημα δεν ήταν μόνο "Big"!

Η καλύτερη ανάμνηση από το "Σαν Σήμερα" της Superleague, χτες στη μεγάλη χάρη του Αγίου Αντωνίου, ήταν αυτή του 1988, όταν οι  ποδοσφαιρόφιλοι έζησαν μοναδικές στιγμές, καθώς παρακολουθούσαν τη μάχη του τίτλου του πρωταθλητή χειμώνα, για πρώτη φορά ανάμεσα σε ομάδες της περιφέρειας.

Η ΑΕΛ έχει 22 βαθμούς, ο κυπελλούχος ΟΦΗ 21 και ο ΠΑΟΚ 20. Ο ΟΦΗ περνάει πρώτος για ένα ημίχρονο, αφού προηγείται του Ολυμπιακού και ο ΠΑΟΚ της ΑΕΛ. Όμως ο Ολυμπιακός κάνει την ανατροπή και η ΑΕΛ ισοφαρίζει για να τερματίσει πρώτη στο γύρο.

Τελικά η ΑΕΛ πήρε και τον τίτλο με 43 βαθμούς, δεύτερη τερμάτισε η ΑΕΚ με 40, τρίτος ο ΠΑΟΚ με 39, τέταρτος ο ΟΦΗ με 37, πέμπτος ο Παναθηναϊκός με 36 και... όγδοος ο Ολυμπιακός με 31

.

Ήταν η σεζόν που ο ΟΦΗ είχε «διαλύσει» τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με σκορ 2-5 (20 Δεκεμβρίου 1987) και είχε προκριθεί στους «8» του Κυπέλλου UEFA. (Στη φωτογραφία μονομαχία Γρηγόρη Χαραλαμπίδη και Λύσσανδρου Γεωργαμλή)

Θέλει μεγάλη προσοχή η έξοδος στη Νέα Σμύρνη

Κοινό σημείο από τις φετινές επιδόσεις του ΟΦΗ και του Πανιώνιου στο τρέχον πρωτάθλημα, είναι ότι ο μεν "ουραγός" της βαθμολογίας, έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην έδρα του (8 βαθμοί), ενώ η κρητική ομάδα που κρεμιέται από τις παρυφές των πλέι οφ είναι στη λίστα επίσης της δεύτερης χειρότερης επίδοσης στα εκτός έδρας ματς του πρωταθλήματος (4 βαθμοί).

Ο Πανιώνιος έχει νικήσει στη Νέα Σμύρνη την ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό και έχει αποσπάσει ισοπαλίες από τον Άρη και τον Ολυμπιακό.

Σε επίπεδο στατιστικών υπερέχει στην αναμέτρηση (0,89 βαθμοί ανά ματς στην έδρας), έναντι του ΟΦΗ (0,44 ανά ματς εκτός έδρας). Αξιοσημείωτα (ως στατιστικά) είναι κι αυτά: Ο Πανιώνιος έχει δεχτεί τουλάχιστον 1 γκολ στο 78% των εντός έδρας αγώνων του, ενώ ο ΟΦΗ τουλάχιστον 1 γκολ στο 100% των αγώνων του εκτός έδρας.

Το ματς θέλει πολύ προσοχή με μια ομάδα όσο κι αν πιο αδόκιμη, που φλέγεται για βαθμούς σωτηρίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News