Η ΕΠΣΗ ανήκει στην ΕΠΟ ή στο υφυπουργείο αθλητισμού;

Απόψεις
Η ΕΠΣΗ ανήκει στην ΕΠΟ ή στο υφυπουργείο αθλητισμού;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η πολιτική υπερβαίνει τα όριά της και η ποδοσφαιρική αρχή ακολουθεί την εφαρμογή "κάνε το κορόιδο" - Τελικά για όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο απαιτούνται εγκύκλιοι όπως αυτή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη - 11+1 "Σφηνάκια" για χειμώνες

 Από τις επικρατέστερες ερμηνείες για τα καυτά ερωτήματα που θέτει η ΕΠΣΗ στη νέα της επιστολή-καταγγελία, είναι ότι σε αυτό το χρόνιο ερμαφρόδιτο τοπίο ποδοσφαίρου και πολιτικής, στο υφυπουργείο αθλητισμού, θεωρούν δικό τους χωράφι την Ποδοσφαιρική μας Ένωση, ή ελέω της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του, την έχουν κωδικοποιήσει «αποσπασμένη» από… την ΕΠΟ στο υφυπουργείο αθλητισμού. (Για ευνόητους μικρούς λόγους…)

Αλλά ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, επιμένοντας πεισματικά να λειτουργεί θεσμικά, εμφανώς το καταλαβαίνει και ορθά δεν το αποδέχεται…

Την ώρα που εξέχοντα στελέχη της Ομοσπονδίας, κάνουν τις «κότες» (και το ομολογούν), γνωρίζοντας πως δεν τους παίρνει για τίποτε υπό τις παρούσες συνθήκες, ακόμη και να υπερασπιστούν αυτό το ίδιο το καταστατικό της, όπως για τις αρμοδιότητες μιας Ένωσης στις περιπτώσεις που επικαλείται η ΕΠΣΗ.

(«Με λύπη μας αλλά και απορία παρατηρούμε ότι άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την Ένωσή μας, αλλά κυρίως στερούνται των βασικών γνώσεως που απαιτούνται, να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους των υποψήφιων για τον φάκελο προπονητηρίων, προκειμένου να πάρουν στοιχεία και να συμπληρώσουν τον φάκελο», αναφέρει η ΕΠΣ Ηρακλείου στην επιστολή της, η οποία κοινοποιείται και στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.)

Λογικό σε μια εποχή με πολλά «φρου φρου κι αρώματα» καθώς υπάρχουν οι «δελφίνοι» από το Γουδή, που ένεκα και της κομματικής τους ταυτότητας (ΝΔ), προσδοκούν μια απροσδόκητη αξιοποίησή τους στην επόμενη άγνωστη μέρα, που δεν ξέρουν πως θα ξημερώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο..

Πρώτη φορά, συμβαίνει να ανατίθεται από την ΕΠΟ σε Ένωση της, η εξεύρεση κατάλληλων γηπέδων για τη φιλοξενία μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης ποδοσφαίρου – όπως ορίζουν οι κανονισμοί-  και να ορίζεται  για τον ίδιο (ποδοσφαιρικό) σκοπό, άτομο από τον υφυπουργό αθλητισμού!

Σαφώς, πρόκειται από τις ενδεικτικές περιπτώσεις που η πολιτική υπερβαίνει τα όρια της εξουσίας της σε σχέση με την αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Και είναι κρίμα γιατί ο νυν υφυπουργός αθλητισμού, ασκούσε οξεία κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για τα «παρένθετα» πρόσωπα με τα οποία γέμιζε την ΕΠΟ, με μισθούς ευδαιμονίας… (σ.σ.: επίκειται ορισμός προσώπων με ειδικές αρμοδιότητες στους φακέλους των διοργανώσεων).

-Ο Λευτέρης Αυγενάκης, υποσχέθηκε πολλά στην ΕΠΟ κατά τη σύσκεψη για το Παγκρήτιο, τον τελικό UEFA Europa Conference League Finals 2022 –2023, πιάνοντας και κάτι από το Nations League.

 Θα είναι ευχής έργο να πραγματοποιηθούν οι πλούσιες υποσχέσεις του, γιατί μάθαμε να κρίνουμε πάντα μέσα από τις πράξεις…

-Έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες από την ανάληψη της νέας Κυβέρνησης για να ακουστεί κάτι επίσημα που να αφορά πρακτικά την περιβόητη υπόθεση για το σκέπαστρο στο Παγκρήτιο (για το οποίο… σήκωναν το Θεό από τον πόδα). Πήγε περίπατο και η… πολύκροτη «έδρα της Εθνικής» στην Κρήτη. Κοινώς καπούτ!

-Το υφυπουργείο ανέλαβε όλες τις δαπάνες του Παγκρητίου, με δημόσιο χρήμα καθώς ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για αυτό ενώπιον όλων των εκπροσώπων της ΕΠΟ, κάνοντας λόγο για προχωρημένες μελέτες κλπ.

-Έτσι στην ΕΠΟ από όσα συμβαίνουν έχοντας πατήσει την εφαρμογή «κάνε το κορόιδο», έφυγαν ικανοποιημένοι από τη σύσκεψη. Για τον μόνο που δεν ξέρουμε αν αποχώρησε χαμογελαστός είναι ο Αλέξης Δέδες που φέρεται να άκουγε απορημένος υφυπουργικά παρατράγουδα κριτικής (για ενέργειες της ΕΠΟ).

Οι Θεσμοί και η οδηγία Βουρλιώτη

-Μιλάμε για θεσμούς, αλλά θεσμοί υπάρχουν και εξαρτώνται από τους ανθρώπους που τους λειτουργούν. Όταν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης κρίνει αναγκαίο να  αποστείλει εγκύκλιο στους τρεις αθλητικούς εισαγγελείς της χώρας να εφαρμόζουν το νόμο, μοιάζει με ξεμασκάρωμα.

Όπως και η ερώτηση του προέδρου της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ Γεράσιμου Διονυσάτου «αν το Open είναι κανάλι του Σαββίδη».

-Η πραγματικότητα απαιτεί περισσότερη σύνεση σε όλες τις κινήσεις, όταν πλέον ένας και όχι δυο επωμίζεται το οικονομικό βάρος και μάλιστα έχοντας γκρεμιστεί η γέφυρα του οράματος του καζίνο και άλλων επενδύσεων που είχαν συσχετισθεί.

-Αν ακούγονταν κι άλλες σειρήνες πέρα από αυτή του Ολυμπιακού που φαίνεται να σίγησε, για τον Σεμέντο, θα ήταν εξαιρετικά «θερμαντικό».

  

-Κόψιμο πίτας στην ΕΠΣΗ χωρίς τον Αντώνη Παπαδάκη δεν γίνεται! Ο ορισμός της ημερομηνίας κοπής αναμένεται συγχρονισμένη με την παρουσία του γενναιόδωρου παράγοντα στο Ηράκλειο.

-Έχουν μειωθεί αρκετά τα γκολ με κεφαλιές, στο τρέχον πρωτάθλημα της Superleague. Μόλις πάνω από το 15,24% ως τώρα των συνολικών γκολ, ποσοστό που έχει πέσει ελάχιστα από το 17%, ενώ κάποιες φορές άγγιζε και το 20%, στη ροή των προηγούμενων πρωταθλημάτων. (Τρόπος παιχνιδιού ή φοβού τις έρευνες περί Αλτσχάιμερ;)

-Η Δήλωση: «Χθες περπατούσα στα χωράφια με αγελάδες και τώρα είμαι στη Μπαρτσελόνα» - «Κάθε φορά που αποσύρεται ένας παίκτης που απολαμβάνω και θαυμάζω, όπως ο Τσάβι, είναι λες και μου κλείνουν τη μύτη και δεν μπορώ να αναπνεύσω. Όταν όμως σταματήσει ο Μέσι, θα κλαίω αιώνια». (Κίκε Σετιέν, προπονητής Μπαρτσελόνα)

-Ήθος: «Σας ευχαριστώ για όλα, μίστερ. Σίγουρα όπου και να πας θα κάνεις υπέροχη δουλειά, γιατί πέρα από τρομερός επαγγελματίας, είσαι και υπέροχος άνθρωπος. Καλή τύχη» (Λιονέλ Μέσι για την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε)

-Το ποδόσφαιρο πάντα δονείται στον κόσμο των συναισθημάτων!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News