ΟΦΗ: Την ώρα που το… καζάνι κοχλάζει

Απόψεις
ΟΦΗ: Την ώρα που το… καζάνι κοχλάζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν μαχαιριά η δεύτερη ήττα στο «Γεντί Κουλέ», που αναζητά επούλωση σε μάχες που αυξάνουν τον βαθμό δυσκολίας, λόγω των στόχων σε όλες τις ζώνες του πίνακα…

Η στροφή στο πρωτάθλημα παίρνει πολύ επικίνδυνη θέση για όλα τα ζητούμενα του βαθμολογικού πίνακα. Η κατάσταση χοχλάζει για την πρώτη θέση, για τις θέσεις της εξάδας τα πλέι άουτ και την τελευταία θέση που πέφτει κατευθείαν. Οι μονομαχίες έχουν ήδη ανάψει και η «λογική» του β’ γύρου, παίζει ήδη το ρόλο της και οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Ο ΟΦΗ έχει μπροστά τον Αστέρα στην Τρίπολη που θέλει βαθμούς ενδυνάμωσης, μετά τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη που παίζει καυτά χαρτιά για μπει στην παρτίδα των πλέι άουτ σε βάρος του Παναιτωλικού και αμέσως μετά τον Ολυμπιακό στο «Γεντί Κουλέ», έχοντας μπροστά ταξίδι στο «σαλέ» της Ξάνθης…

Η ήττα από τον Βόλο μοιάζει μαχαιριά βαθμολογικά και στατιστικά, όσο κι αν το αποτέλεσμα δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα του αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι, στο μεγαλύτερο διάστημα, ήταν καλύτεροι.

Από τη στιγμή όμως, που δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν πετυχημένα τις προσπάθειές τους, το ένα γκολ με το οποίο ισοφάρισε ο Νέιρα, δεν ήταν αρκετό. Οι 16 τελικές του ΟΦΗ (οι 11 στην εστία), έμειναν μόνο στους αριθμούς για προπονητική χρήση, διαλύοντας τις μαθηματικές έννοιες που συχνά γίνονται άχρηστες στην ποδοσφαιρική μάχη.

Ο  Βόλος με μόλις τρεις, έστειλε σε δύο από αυτές την κρητική ομάδα στη σέντρα και στο ποδόσφαιρο μετράει αυτό που γράφει στον πίνακα.  Κι επειδή όμως γίνεται λόγος για «μαθήματα», αυτή τη φορά η συλλογιστική χρειάζεται να είναι πιο δραστική κατά το «γηράσκω αεί διδασκόμενος».

Ερωτήματα για «ανασύνταξη…»

Αλλά τι συμβαίνει; Έχει κουραστεί η ομάδα και κάνει «κοιλιά»; Μέτρησαν τόσο πολύ οι απουσίες παικτών που λογίζονται ως «κλειδιά» στην παρατεταμένη περίοδο που μίκρυνε τις επιδόσεις;  Όπως και το δει κανείς, είναι σίγουρο που ο τρόπος που δέχεται τα γκολ, θέλει μεγαλύτερο βαθμό δυναμικής στο μεσοαμυντικό κομμάτι. (Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έπονται μεταγραφικά ένας αμυντικός μέσος και ένας αμυντικός, κάτι που θα φανεί από μέρα σε μέρα).

Το μοντέλο του ΟΦΗ γνωρίζει σταθερά την στήριξη του φίλαθλου κόσμου (πολύ καλώς όπως τονίζουμε από το καλοκαίρι), αλλά πρωτίστως η στήριξή του, αφορά την ίδια την ομάδα που από τη φύση της πρέπει να βγάζει στο παιγνίδι, φλόγα και δυνατή νοοτροπία του νικητή.

Ο ΟΦΗ παρά τις πενιχρές επιδόσεις του σε αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές, παραμένει στην εξάδα για τα πλέι οφ, αλλά αν δεν το πιστέψει δύσκολα θα κρατηθεί.

Μια ματιά: Στις τελευταίες 6 αγωνιστικές μόλις 7 βαθμοί. Στις τελευταίες 8 αγωνιστικές μόλις 7 βαθμοί. Στις τελευταίες 10 αγωνιστικές μόλις 10 βαθμοί και στις τελευταίες 12 μόλις 13 βαθμοί.

Η ήττα από τον Βόλο έχει επίδραση στη μάχη που γίνεται και μαζί στις εξυγιαντικές ή άλλες «προωθήσεις» που διαφαίνονται σε ανταγωνιστές. Ας μην κρυβόμαστε από ποιον και που.

Είναι αυτονόητο ότι η τελική μάχη που θα κρίνει τον πρωταθλητή θα παιχτεί πολύ από τις ομάδες που θα είναι στις έξι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Οι δυο ήττες στην έδρα από την ΠΑΟΚ και τον Βόλο, πόνεσαν περισσότερο από αυτό που καταγράφηκε ως αποτέλεσμα το περασμένο Σάββατο, από το δάγκωμα της ομάδας που τον κέρδισε μέσα έξω σκορπώντας στους ανέμους τις συνολικά… 37 ασπρόμαυρες τελικές…

ΥΓ.: Εξυγίανση, για δες το χέρι στο πρώτο γκολ του Βόλου…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News