ΟΦΗ: Όταν παίζεις τη μπάλα σου...

Απόψεις
ΟΦΗ: Όταν παίζεις τη μπάλα σου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι μόνο η σπουδαία νίκη, δεν είναι η ανατροπή, ούτε η απουσία βασικών παικτών απέναντι στον Άρη, είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου που υπηρετεί ως ουσία στο παιχνίδι της η ομάδα του Γιώργου Σίμου…

Με τον ΟΦΗ αυτής της αγωνιστικής περιόδου, μπορείς να δεις αλλιώς το ποδόσφαιρο, στέκοντας με σεβασμό απέναντί του, βρέξει χιονίσει, δηλαδή χάνει, κερδίσει... 

Η ομορφιά του ποδοσφαίρου, είναι και η ουσία του. Κι όταν μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ, παίζει για την μπάλα που θέλει να παίζει, χωρίς τις σκοπιμότητες που συνήθως "φαρμακώνουν", έχει κάνει το βήμα που φανερώνει τη διαφορά.

Ο ΟΦΗ έχει μέσα του τον στόχο των πλέι οφ και της Ευρώπης, αλλά είναι απαλλαγμένος από τη φόρτιση της πίεσης, ή αν προτιμάτε την έχει ενσωματώσει, αφήνοντας έξω το "πρέπει".

Η νίκη επί του Άρη, όπως και η νίκη επί της ΑΕΚ, ήλθαν μετά από αποτελέσματα που δεν βγήκαν, όπως και οι ανατρεπτικές νίκες που φτιάχνουν ειδική κατηγορία στις λίστες των στατιστικών.

Με τον Άρη, φάνηκε πιο τρανταχτά και το χάρισμα αυτού του τρόπου δουλειάς, να υπηρετεί μια τακτική στο παιγνίδι, με την απουσία των περισσότερων παικτών που από την αρχή πιστοποιήθηκαν ως τοπ βασικοί.

Η αφοσίωση στο μοντέλο παιχνιδιού που έχει ο ΟΦΗ, μοιάζει να διαπνέεται από θρησκευτική ευλάβεια και είναι αυτή που προασπίζει τους δρόμους για τους στόχους που αξίζει να έχει η ομάδα.

Αυτονόητα η παραμονή στην εξάδα, πίσω από τους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και μετά την ΑΕΚ , δελεάζει για περισσότερα, ειδικότερα τώρα που εισήλθε από τα αποτελέσματα της αυλαίας του δεύτερου γύρου δυο βαθμούς πίσω του, ο Παναθηναϊκός, που «φτιάχνει» το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στο «Γεντί Κουλέ».

Οι προκλήσεις της επίτευξης των πλέι οφ, δεν αφορούν μόνο τη διεκδίκηση για μια θέση Ευρώπης. Η προσφορά μεγαλύτερων παραστάσεων και αγωνιστικών εντάσεων μέσα από αυτό το γκρουπ, που κρίνει πρωταθλητή, ευρωπαίους και ανεβάζει μονόπλευρα τους δείκτες ενδιαφέροντος, είναι το πιο ελκυστικό θέλγητρο σε αυτό το μοντέλο ποδοσφαιρικής δουλειάς.

Η δύναμη της έδρας του ΟΦΗ καταγράφεται ως τώρα, ως έδρα ομάδας που διεκδικεί τίτλο. Έχει όσες νίκες έχει πετύχει ο Ολυμπιακός (6 σε επτά ματς) και προσπερνά τον ΠΑΟΚ που έχει (πέντε σε επτά).

-Με τη νίκη του επί του Άρη, οι αγώνες που έχει δώσει ο ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ" αντιπροσωπεύει το 82% των συνολικών πόντων του και το 64% των γκολ που σημειώσει μέχρι στιγμής στη Super League.

-Τα στατιστικά του ΟΦΗ ως γηπεδούχος δείχνουν κατά μέσο όρο 1,79 γκολ ανά παιχνίδι μέχρι στιγμής, σε σχέση με το μέσο όρο 1,31 γκολ που έχει σημειωθεί από κάθε ομάδα ανά αγώνα, και φυσικά συνολικά στη Super League.

-Πολύ λόγος γίνεται για πέναλτι που δεν καταλόγισε ο Κομίνης (VARίστας Σέζος) στο ματς με τον ΟΦΗ υπέρ του Άρη. Και γράφεται με τόση ευκολία από δω και από κει, χωρίς η φάση να δίνει καν σιγουριά... Αυτή είναι η κωμωδία που γίνεται σημαία, ανάλογα το χρώμα που υπηρετούν τις μεγάλες ηγεσίες...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News