Μία είναι η ουσία στο κόκκινο στόρι για ΠΑΟΚ - Ξάνθη

Απόψεις
Μία είναι η ουσία στο κόκκινο στόρι για ΠΑΟΚ - Ξάνθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλάμε για πόλεμο με... υπερβατικά όπλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολυϊδιοκτησία υφίσταται μόνο όταν αποδεικνύεται από τα αρμόδια όργανα και υπάρχουν αποφάσεις. Η Superleague αγωνιά. Πως θα το αντέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν η ΕΕΑ δεν επιληφθεί σύντομα;

Αυτό που έχει σημασία και υιοθετεί με ανακοίνωσή της η Super League για την υπόθεση που αποκάλυψε το «One Channel» για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, είναι ότι πρέπει να εξεταστεί άμεσα από τα αρμόδια όργανα και την Πολιτεία και ότι η όποια απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανεξαρτήτως ετυμηγορίας, θα πρέπει να παρθεί ταχύτατα.

Η τοποθέτηση της Super League 1, αναφέρει: «Είναι αυτονόητο πως η Super League, θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση εξέταση της υπόθεσης από το αρμόδιο θεσμικά όργανο της Πολιτείας, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η όποια απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανεξαρτήτως ετυμηγορίας, θα πρέπει να ανακοινωθεί ταχύτατα, μετά την διερεύνηση των στοιχείων όλων των πλευρών, ώστε να μη μείνει το παραμικρό ερωτηματικό στην κοινή γνώμη».

-Ο πόλεμος μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, έχει περάσει πλέον από τα επίπεδα του «ανορθόδοξου» σε σύγκρουση με «πυρηνικές κεφαλές». Αντοχές να έχουμε, να τον αντέξουμε!

Έτσι κι αλλιώς η περιοχή μας γεωγραφικά, βρίθει κινδύνων και οι πιο απαιτητικοί, ασκούν τις δεξιότητες τους.

 

-Ο Γιωργάκης Σαββίδης, δεν το άφησε έτσι, ξεκινώντας νέο ηλεκτρονικό πόλεμο! Μπαμ και κάτω η ανάρτηση του στο instangam, αμέσως μετά τη «βόμβα» από το λιμάνι:

«Την Κυριακή κατάλαβαν ότι θα χάσουν το πρωτάθλημα μία ακόμη χρονιά και άρχισαν τις πρακτικές λάσπης. Σας φτύνει όλη η Ελλάδα και εσείς νομίζετε ότι βρέχει»!

 

Ψαχτήκαμε αμέσως να δούμε αν την έβγαλε ο κύριος αντίπαλος του στην ταινία «Ο Κοντός και ο Χοντρός». Το μόνο που συναντήσαμε τις πρώτες ώρες της φωτιάς, ήταν μια συνέντευξη του Κώστα Καραπαπά στον Σπορ FM. Σοκαριστικός: «ΠΑΟΚ και Ξάνθη να αποβληθούν από το Πρωτάθλημα». Κρανίου τόπος Κώστα;

Μια ακόμα ανάρτηση που προκάλεσε αίσθηση έκανε στο instagram τη δεύτερη μέρα ο  Γιώργος Σαββίδης ότι... ο Ιβάν αγοράζει το προπονητήριο του Ρέντη από τον Σωκράτη Κόκκαλη!

-Ο Ολυμπιακός πάντως πρόλαβε να βάλει "μπουρλότο" στα πράγματα, λίγο πριν ο ίδιος αισθανθεί ολίγον "κάψιμο" από την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο ισόπαλο ντέρμπι στο "Καραϊσκάκης", που αναφέρει τον τραυματισμό αστυνομικού.

-Επί της ουσίας, φυσικά και ενδιαφέρει άμεσα οτιδήποτε αφορά την ισονομία αλλά και τον θεμιτό ανταγωνισμό για την εξάδα των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Η ακριτική ομάδα είναι ήδη συγκάτοικος με τον ΟΦΗ στην τρίτη θέση και ευνόητα μπορούμε να μιλάμε για… κόλαση στο δεύτερο γύρο, αν ισχύει κάτι από τα καταγγελλόμενα…

-Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν έχει δικαίωμα να... κάνει την “πάπια”, εφόσον προκύψει από τη διερεύνηση της δικαιοσύνης, ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού. Αν…

 Όλο αυτό το ξεσήκωμα πάντως της νέας μετωπικής των «μονομάχων», θα έχει αξία (και αντίκρισμα) μόνο αν αποδειχτεί η αποκάλυψη του «One Channel».

-Δεκαετίες τώρα στη χώρα μας το καραμπινάτο «Διπλό Αφεντικό» στο ποδόσφαιρο, δεν αποδεικνύεται, ώστε να γίνεται λόγος  πρόχειρα, για παραβίαση αθλητικής νομοθεσίας. Το επισημάναμε από την πρώτη στιγμή στα «σφηνάκια» της έντυπης έκδοσης στη «Νέα ΚΡΗΤΗ».

Κι όπως γράφει ο φίλος μας ο Βίκτωρας στην «Άποψη» του, «Νιάου – Νιάου στα κεραμίδια, αλλά η γάτα δεν πιάνεται…»

Άλλο τι έχει συμβεί με τα «παρένθετα πρόσωπα», όπως το ζήσαμε με την Κέρκυρα και τις καταγγελίες του Εργοτέλη το 2015. Ή όπως το 2011, με την αντίστοιχη τιμωρία που είχε επιβληθεί σε Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου για το ίδιο ζήτημα.

-Αξίζει προσοχής η επισήμανση του Νίκου Γαβαλά (διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός) ότι «το καλοκαίρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, προσπάθησε να αλλάξει την διάταξη του νόμου που αφορά την πολυϊδιοκτησία και ουσιαστικά να ανοίξει το δρόμο. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν τυχαίο αυτό τότε....»

-Ψάξε για κιάλια να βρεις ένα δυναμικό μέσο των κέντρων της χώρας, για να πάρεις μια γνώμη στα σοβαρά. Τα μεν υπάρχουν για τον Ολυμπιακό, τα δε για τον ΠΑΟΚ…(Εν δυο, εν δυο, εν δυο...)

Από τις αντιδράσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κρατήσαμε αυτή:

[«Οι μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη ανήκουν κατά 94% στην εταιρία Ιnsports ΙΚΕ, με μετόχους τους Χρήστο Πανόπουλο και Πολυχρόνη Συγγελίδη», αναφέρει κεντρικό άρθρο του "Metrosport" από τη συμπρωτεύουσα, με τίτλο «Γιατί η ΠΑΕ Ξάνθη δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ» παραπέμποντας στην τελευταία ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

«Δεν προκύπτει -επισημαίνει- κάποια μετοχική σχέση της μίας ΠΑΕ με την άλλη, καθώς αν αυτό συνέβαινε, προφανώς και δεν θα υπήρχε έγκριση από την ανεξάρτητη αρχή, που είναι η ΕΕΑ».

Σε ό,τι αφορά στην εταιρία RFA, «είναι μέτοχος από τον περασμένο Οκτώβριο στην εταιρία Vialand, η οποία είχε ιδρυθεί από το 2002 και έχει στην ιδιοκτησία της τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Chalet. Όχι όμως το γήπεδο των Πηγαδίων, που ανήκει στην ΠΑΕ Ξάνθη».]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News