default-image

«Βόρειοι» και «Νότιοι»… και στη μέση ο Αυγενάκης

Απόψεις
«Βόρειοι» και «Νότιοι»… και στη μέση ο Αυγενάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλήθεια πως μπορεί να ερμηνευτούν οι κινήσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός με το γράμμα που έστειλε στον υφυπουργό Αθλητισμού και οι μοναδικές αντιδράσεις του ΠΑΟΚ;

Ο ποδοσφαιρικός ανορθόδοξος πόλεμος που έχει αρχίσει στην Ελλάδα, είναι απλά το προμήνυμα κλιμακώσεων που θα ανακατέψουν την άμμο με τη θάλασσα.

Ούτε καν ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος που ήταν ο πλέον καταστροφικός (πραγματικός) πόλεμος που έζησε ποτέ το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δεν μπορεί να δώσει στίγματα γνωστικής εκμετάλλευσης για την αντιμετώπισή του. Απλά έτυχε να είναι και εκεί «Βόρειοι» και «Νότιοι»…

Σίγουρα ωστόσο, ο ιστορικός Δούρειος Ίππος του πολυμήχανου Οδυσσέα χρησίμευσε πολύ ως τεχνική, προκειμένου να δοθεί ασίστ από… το ανανεώνουμε το κίνημα από το άθλημα που παίζεται με τα χέρια, στο άθλημα που παίζεται με τα δικά του πόδια!

Στο πρώτο η ηλικία ήταν χάρμα εργαλείο, αλλά στο άλλο, ο λόφος δεν κατακτιέται με συμβατικά όπλα ή με ένα απλό διάταγμα της πλειοψηφίας… Έχουμε να δούμε ακόμη πολλά που ίσως δεν χωρούν στα μάτια μας!

Αλήθεια πως μπορεί να ερμηνευτεί η κίνηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με το γράμμα που έστειλε στον Αυγενάκη;

Είδαμε αρκετά ρεπορτάζ στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ να αναδεικνύουν την κίνηση, σχολιάζοντας πάνω κάτω, το περίεργο (γι αυτούς τουλάχιστον) ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος μετά από δέκα αγωνιστικές να αιτείται κυβερνητική παρέμβαση με σημαία τη "χειραγώγηση" της διαιτησίας.

Μια παρατήρηση ως τώρα. Όταν ο ΠΑΟΚ ύψωνε τη σημαία της "Εξυγίανσης"  (πλάνας σίγουρα), είχε κι άλλες ΠΑΕ να αντιδρούν μαζί του, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και άλλοι. Στην τωρινή κίνηση καμία δεν έχει μπει στο κάδρο. Ούτε ο Άρης;

Ο Ολυμπιακός επισημαίνει την ανάγκη να παρέμβει η κυβέρνηση, δια του υφυπουργού Αθλητισμού, «ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η σημερινή κατάσταση και να διαμορφωθούν οι όροι για ένα νέο τοπίο στη διοίκηση και στη λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αυτονόητα μέσα από τον «δικό μας», στρέφεται κατά της επιρροής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ηγεσία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ. Αυτονόητα επίσης γνωρίζει από την πρώτη στιγμή ορυμαγδό αναλύσεων, απαντήσεων και αναρτήσεων από πρόσωπα του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ένα είναι το σίγουρο κι αυτό έχει κάνει τεράστια ζημιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καμία παρέμβαση δεν προσφέρει κάτι καλό, αν είναι να αλλάζει ο Μανολιός και να φορά τα ρούχα του αλλιώς. Όλοι ξέρουμε από πού ήλθαμε, που είμαστε και σημασία έχει που θα πάμε κοιτάζοντας μπροστά και ψηλά. Όχι πίσω και χάμω…

-Άλλο ερωτηματικό είναι αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον μπασκετικό Ολυμπιακό από την ιδιοκτησία της πειραϊκής ΠΑΕ, αφού δεν θα υπάρχει ο 80άρης πρόεδρος! Πιθανόν εκεί να παραπέμπει… αντιστρόφως ανάλογα η απειλή αποχώρησης της ποδοσφαιρικής ομάδας με το άτυπο tag #mexritelous… (;)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News