ΟΦΗ: Εξιτάρει την σκέψη των αντίπαλων προπονητών

Απόψεις
ΟΦΗ: Εξιτάρει την σκέψη των αντίπαλων προπονητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σταθερό και δομημένο παιγνίδι της κρητικής ομάδας «που δεν αλλάζει», είναι μια νέα πρόκληση και για τον ΟΦΗ που χρειάζεται λύσεις να εξουδετερώνει τα όποια αντίδοτα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν οι αντίπαλοί του...

Το μοντέλο του ΟΦΗ όπως εκφράζεται σε όλα τα επίπεδα, είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι παραδοχές των προσωπικοτήτων από τις αντίπαλες ομάδες και τα αλλεπάλληλα συγχαρητήριά τους είναι απλό δείγμα εξωτερικής επιβεβαίωσης για τον ποδοσφαιρικό δρόμο που έχουν επιλέξει οι ηγεσίες του ΟΦΗ.

Το αγωνιστικό μέρος, πάντως εμφανίζεται πλέον -μετά από δέκα αγωνιστικές- πιο απαιτητικό, αφού ο ΟΦΗ έχει γίνει έντονα ανταγωνιστικός και φανερά υπολογίσιμος.

Εύλογα οι «αναγνώσεις» γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή πάνω στο συγκεκριμένο (μόνιμο) παιγνίδι του, από τους προπονητές των αντιπάλων ομάδων, αναζητώντας τα λεπτά σημεία εξουδετέρωσής του.

 Το δείγμα αυτό φάνηκε περισσότερο καθαρά στο ματς με τον πληρέστερο ΠΑΟΚ, που μείωσε τα κλεψίματα της μπάλας (ατού του ΟΦΗ) περιορίζοντας αισθητά τις εντυπωσιακές τελικές του.

Από πολλούς αυτό αποδίδεται και μόνο στην απουσία του Μεγιάδο. Σίγουρα υφίσταται σε ένα βαθμό, όμως δεν είναι μόνο αυτό… Ο «Δικέφαλος» είχε τους παίκτες να το κάνει μέσα από τα «διαβασμένα» πλάνα του Φερέιρα όσο κι αν δυσκολεύτηκε.

Ο προπονητής Γιάννης Πετράκης το έθεσε με σαφήνεια στη έτσι κι αλλιώς εξαιρετική συνέντευξη του στο «Κρήτη Σήμερα» της Κρήτη TV:

«Όλοι υπολογίζουν τις δυνατότητες που έχει δείξει ότι έχει η ομάδα και θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το αποτέλεσμα απέναντι της με διαφορετική προσέγγιση. Στη Σούπερ Λίγκα δεν υπάρχουν κακοί προπονητές. Σίγουρα λοιπόν θα χρειαστεί διαχείριση και στα δύσκολα που είναι μπροστά».

Όσο αφορά την εκτίμηση του Γιώργου Σίμου η δήλωσή του μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, είναι αποκαλυπτική της επίγνωσης για την ομάδα, παρά τις τρεις συνεχόμενες ήττες: «Ξέρω που ήμασταν, ξέρω που είμαστε και με ηρεμία ξέρω που θα πάμε». Αλλά και χτες στην εκδήλωση για την μπουτίκ:

«Οι πρώτες 10 αγωνιστικές έχουν θετικά. Κρατάμε αυτά και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα λάθη και τα υπόλοιπα από την επόμενη εβδομάδα που θα μπούμε σε ρυθμούς πρωταθλήματος».

-Πάντα συγκινεί και μόνο με την παρουσία του ο Γιάννης Πετράκης. Τον είδαμε χτες (…όλο αυτιά), στο «Κρήτη Σήμερα» της Κρήτη TV και λάβαμε απαντήσεις σε πολλά βαθύτερα ποδοσφαιρικά ερωτήματα της εδώ και τώρα ελληνικής πραγματικότητας.

-Όλα τα βραβεία σου αξίζουν Μανόλη Βογιατζάκη. Συγχαρητήρια ξανά και ξανά! "Trust the Process"…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News