default-image

Οι κορυφαίοι προπονητές της Ευρώπης λένε ότι ανησυχούν για το VAR

Απόψεις
Οι κορυφαίοι προπονητές της Ευρώπης λένε ότι ανησυχούν για το VAR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φόρουμ των Elite Προπονητών της UEFA : "Το χέρι ή το οφσάιντ πρέπει να είναι απόλυτα ξεκάθαρο", τόνισε ο Κλοπ, θεωρώντας ότι το VAR θα χρειαστεί χρόνο για να αγγίξει... την τελειότητα - Υπέρ του διαιτητή και όχι του VAR o Ρούντι Γκαρσία...

Οι καλύτεροι Ευρωπαίοι προπονητές συμμετείχαν στο Φόρουμ των Elite Προπονητών της UEFA τη Δευτέρα στη Νιόν με το VAR να αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία συζήτησης. Η UEFA το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ (UEFA Champions League) από τη φάση «νοκ-άουτ» της περασμένης σεζόν πριν την επέκταση του συστήματος σε άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις των εθνικών πρωταθλημάτων και των εθνικών ομάδων.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν κυρίως στο σύστημα VAR,

O Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της LaLiga Santander, συμμετείχε με τους Πεπ Γκουαρδιόλα, Γιούργκν Κλοπ, Κάρλο Αντσελότι, Γιουνάι Έμερι, Μαουρίτσιο Σαρ, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Ρούντι Γκαρσία, Μιρτσέα Λουτσέσκου, Πάουλο Φονσέκα, Έρικ ντε Χαγκ, Τόμας Τούχελ και άλλους, στην εκδήλωση.

Οι προπονητές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας, με τον προπονητή της Λιόν, Ρούντι Γκαρσία να τονίζει με σαφήνεια ότι είναι υπέρ του να είναι ο διαιτητής πλήρως υπεύθυνος για ένα παιχνίδι.

«Θέλουμε ο διαιτητής να παραμείνει επικεφαλής των αγώνων και το VAR να αποτελέσει εργαλείο για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου», δήλωσε ο Γκαρσία .

Ο διευθυντής της UEFA Τζόρτζιο Μαρκέτι εξήγησε ότι χρειάζεται να βελτιωθεί το VAR:

«Είναι ένα νέο εργαλείο, το οποίο πρέπει να εξελιχθεί και είναι κάτι που θα βοηθήσει. Είναι σαφές ότι πρέπει να τελειοποιηθεί και να γίνει σαφής η χρήση του».

Ο Κλοπ συμφώνησε με τον Μαρκέτι και ανέφερε ότι η νέα τεχνολογία θα χρειαστεί χρόνο, για να αγγίξει την τελειότητα."

«Το VAR ήταν ένα από τα θέματα για τα οποία συζητήσαμε», σημείωσε.. «[Μιλήσαμε για] πώς να το βελτιώσουμε, γιατί πρέπει να γίνει. Πρέπει να δοθεί χρόνος για την τέλεια λειτουργία του».

Εξερχόμενος από την αίθουσα είπε ακόμη:

«Το VAR μπορεί να βελτιωθεί πολύ. Δεν θα είναι ποτέ 100% ακριβές και σωστό και όλοι το ξέρουν αυτό. Όμως, υπάρχουν πράγματα που δεν είναι καθόλου σωστά.

Το χέρι ή το οφσάιντ πρέπει να είναι απόλυτα ξεκάθαρο με τη βοήθεια του VAR και πρέπει να υπάρξει βελτίωση σε αυτό.

Η UEFA έχει καλές ιδέες και προτάσεις για να λυθούν τα ζητήματα και όλοι θέλουμε να το δούμε αυτό. Όμως, θα συνεχιστούν τα λάθη. Άνθρωποι αποφασίζουν και πάλι και κανείς από εμάς δεν είναι τέλειος. Κανείς δεν ζήτησε τελειότητα, αλλά πρέπει να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις» ήταν τα λόγια του...

Οι προπονητές έθεσαν επίσης το ζήτημα της διευκρίνισης όπως σ' ένα παιχνίδι χάντμπολ πρέπει να δοθεί ως ποινή ή όχι.

Το φόρουμ λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην έδρα της UEFA με τους τοπ προπονητές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η UEFA προσκαλεί προπονητές που είναι επιλέξιμοι βάσει τριών διαφορετικών κριτηρίων: όσοι ήταν προπονητές ομάδων στον 16ο γύρο του Champions League από την προηγούμενη σεζόν, όσοι προπονούσαν στους ημιτελικούς του προηγούμενου πρωταθλήματος Europa League και όσοι χρημάτισαν προπονητές σε 100 ή περισσότερα παιχνίδια του Champions League.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News