Η πολιτική κριτική Στυλιανίδη για Αυγενάκη, άγγιξε όρια οπαδικής…

Απόψεις
Η πολιτική κριτική Στυλιανίδη για Αυγενάκη, άγγιξε όρια οπαδικής…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «ποιος είναι αυτός…» που ανέφερε ο βουλευτής Ροδόπης και η υπόκρουση πανάθλιου υβριστικού συνθήματος οπαδών του ΠΑΟΚ κατά του υφυπουργού αθλητισμού στο γήπεδο του ΟΦΗ…

Η διάταξη για τις θητείες και τους 70άρηδες -είναι αλήθεια- έχει διαφημιστεί από το υφυπουργείο αθλητισμού, εμφανώς γιατί στοχεύει στην εξαφάνιση μη αρεστών διοικήσεων, όπως του Βασιλακόπουλου στο μπάσκετ και του Διαθεσόπουλου στην κολύμβηση παρά το γεγονός, ότι μέσα στο χρόνο οι δύο Ομοσπονδίες έχουν παρουσιάσει έργο.

Είναι όμως άλλο, να εκφράζεις τις αντίθετες απόψεις σου σε ένα νομοσχέδιο με επιχειρηματολογία (και απολύτως χρήσιμο) και άλλο να εμπεριέχονται προσωπικοί χαρακτηρισμοί και αφορισμοί στην πολιτική κριτική και μάλιστα για έναν άνθρωπο που τρέχει πολύ –κατά γενική ομολογία- τα αθλητικά ζητήματα. Προκαλεί εντύπωση, διότι ο κρητικός υφυπουργός ήταν ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντας κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, για να επιχειρείται τόσο άκομψα η απαξίωσή του.

Εκτός κι αν όλο αυτό το "αφήγημα" συμπεριλαμβάνεται στη γενική γραμμή από τα Βόρεια, όπως την εξέφρασαν με απαράδεκτα συνθήματα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ κατά του κρητικού υφυπουργού στο ματς με τον ΟΦΗ.

(Ακούστηκε αρκετές φορές το Σάββατο στο «Γεντί Κουλέ» ένα πανάθλιο σύνθημα με στόχο τον Λευτέρη Αυγενάκη που ίσως –σε αυτό το μοιρασμένο τοπίο- δεν θα ακούσει ποτέ ο αθλητικός δικαστής…)

Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και συνταγματολόγος Ευριπίδης Στυλιανίδης και καθηγητής στη Νομική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, άφησε σαφείς αιχμές μιλώντας στο "Θέμα 104.6" για τη νομοθετική πρωτοβουλία του Λευτέρη Αυγενάκη. Καλώς, αλλά το πήγε μακριά, προσπαθώντας με ύφος καρδιναλίων να υποβιβάσει τον υφυπουργό, με το χαμηλό «ποιος είναι αυτός» θέτοντάς τον «στόχο» πίσω από το κουβεντολόι των ημερών.

Σε συνδυασμό με την οργανωμένη υβριστική επίθεση των οπαδών του ΠΑΟΚ εναντίον υφυπουργού αθλητισμού, ο πολιτικός λόγος του βουλευτή ξεφεύγει κατά πολύ, ως πολιτικός λόγος, άσχετα με την ορθότητα των όσων είπε επί της ουσίας στη συνέντευξή του:

«Ποιος είναι ο Αυγενάκης και ο κάθε Αυγενάκης που έχει αυτά τα δικαιώματα, και μας εκθέτει παγκοσμίως σας πληροφορώ, διότι το Ολυμπιακό κίνημα, το οποίο έχει την αυτοδυναμία του και την ανεξαρτησία του δεν τα δέχεται αυτά και υπάρχει και σωρεία εγγράφων, όταν και στο παρελθόν κάποιοι προσπάθησαν να παρέμβουν κατ’ αυτόν τον τρόπο στη διαδικασία εκλογής εθνικών ή διεθνών Ομοσπονδιών".

Έφερε και το παράδειγμα: "Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Ρωσία πήγε να παρέμβει ο υφυπουργός αθλητισμού της Ρωσίας στη διοίκηση της αθλητικής ομοσπονδίας στίβου και τον απέβαλλαν. Εν όψει ολυμπιακού έτους δημιουργεί αυτό το πρόβλημα; Δεν τους αρέσει η παρουσία μου, αυτό είναι, δεν μιλάω για την κυβέρνηση συνολικά, μιλάω για κάποιον εκπρόσωπο που έχουν εκεί. Τόσο επείγον είναι αυτό το θέμα; Από έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί πουθενά στο χώρο αυτό»

-Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων συνεδρίαση Επεξεργασίας και Εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014.

-Σημαντικό, αφού αφορά τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, μετατροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε ΝΠΙΔ, κύρωση του νέου καταστατικού αυτής και άλλες διατάξεις, με την ακρόαση φορέων.

Λίγο ώρα αργότερα, από την ολοκλήρωση της ακρόασης των φορέων, θα ακολουθήσει συνεδρίαση για τη συζήτηση επί των άρθρων.

-Λόγω ελαφράς αδιαθεσίας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δεν παρέστη χτες ούτε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για τις απονομές των μεταλλίων του Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου, ενώ αναβλήθηκε και  η προγραμματισμένη παρουσία του, στην "Αθλητική Κυριακή" της ΕΡΤ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News