Τζήλος - Μανούχος… ένα VAR δρόμος!

Απόψεις
Τζήλος - Μανούχος… ένα VAR δρόμος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φάση με τον Μάνο στο 88’ ήταν κλασική φάση για VAR, αλλά και διαιτητής και Varίστας στο ΟΦΗ – ΠΑΟΚ, προτίμησαν να κάνουν τις «πάπιες»! ("Ασφαλέστερο" να μην πας!)

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι τυχαίο που κατέρριψε ένα ακόμη μεγάλο ρεκόρ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη νίκη του με το εντυπωσιακό γκολ του Μίσιτς επί του ΟΦΗ, σκοράροντας για 30ο σερί παιχνίδι μακριά από την Τούμπα, περνώντας την επίδοση που κρατούσε ο Παναθηναϊκός από τις αρχές της δεκαετίας του 60′, όταν μετρούσε 29 αγώνες όσους είχε και ο ΠΑΟΚ πριν τη μάχη του με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ.

Είναι ο πρωταθλητής με πλούσιο βάθος ομάδας και μαζί η ηγέτιδα δύναμη επιρροής των κέντρων αποφάσεων του ποδοσφαίρου.

Στο ματς με τον ΟΦΗ δεν έκανε παρέλαση. Τα χρειάστηκε -αν και καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος-  ίδρωσε για το τρίποντο, απειλήθηκε στο τέλος, αλλά και προστατεύθηκε από τις "δεμένες" επιλογές της ΚΕΔ.

Ναι μεν ο Τζήλος έδειξε κίτρινη στον Νέιρα που σήκωνε κόκκινη (υπήρχε ίσως κόκκινη και το μαρκάρισμα του Μπίσεσβαρ στο 63’ επί του Γιαννούλη και όχι για κίτρινη στο 0-0), αλλά το… παιγνιδάκι του VAR, έκανε ξανά τις ζαβολιές του με την επιλογή Μανούχου (Αργολίδας) που είχε προστατεύσει σκανδαλωδώς τον ΠΑΟΚ ως διαιτητής στην Τρίπολη (1-2).

Διαιτητής και  Varίστας έκαναν τις πάπιες στο 88΄για την περίπτωση πέναλτι του Εσίτι στον Μάνο στο 0-1 και δεν ακούσθηκε ούτε  το σφύριγμα του διεθνή ρέφερι ούτε μια ματιά προς τη πλευρά του VAR. Ο δε Varίστας που είχε την ευθύνη στις οθόνης, άφησε τον χρόνο να καταπιεί τη φάση...

Κι όμως ήταν πέναλτι στα μάτια μας. Για όσους αμφισβητούν, ας απαντήσουν γιατί οι επιλεγμένοι υποστηρικτές διαιτητής και varίστας, δεν μπήκαν καν στον κόπο να δουν τη φάση...

Ανατρέχοντας σε άλλα ματς του Τζήλου για παρόμοιες φάσεις στην Τούμπα, ήταν αυτός που έστειλε τον Βίντσιτς στην οθόνη για να δώσει το πέναλτι στον ΠΑΟΚ (επί του Παναθηναϊκού) κι όπως παρατηρούν συνάδελφοι επί της διαιτησίας "ο Τζήλος όταν σφυρίζει κάνει συχνά χρήση VAR, αποκορύφωμα ο αγώνας ΠΑΟ-ΟΦΗ 1-3, όπου πήγε έξι φορές να δει το βίντεο για ισάριθμές φάσεις".

(Τα αποτελέσματα -μαζί και οι βαθμοί- κρίνονται συχνά στο ποδόσφαιρο, από μια φάση, απόφαση...)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News