default-image

Έρικ Καντονά: "Ένας αγώνας ποδοσφαίρου να αλλάξει ο κόσμος"!

Απόψεις
Έρικ Καντονά: "Ένας αγώνας ποδοσφαίρου να αλλάξει ο κόσμος"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ερίκ Καντονά θέλει να αλλάξει τον κόσμο. Και ο Γάλλος, που ζει στη Λισαβόνα τα τελευταία χρόνια, το έκανεγνωστό χθες από τη σκηνή της Συνόδου Κορυφής για το Διαδίκτυο (Web Summit) - "Ένας αγώνας ποδοσφαίρου για να αλλάξει ο κόσμος"!

Η δύναμη του ποδοσφαίρου είναι αναγκαιότητα να τεθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας, υπογράμμισε ο Ερίκ Καντονά στην διάρκεια του 11ου συνεδρίου κορυφής του Διαδικτύου (Web Summit), που άρχισε στην Λισαβονα την Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί αύριο. 

Στο συνέδριο αυτό οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο, κορυφαία στελέχη και νεοσύστατες εταιρείες, συζητούν για το τι έρχεται...

Ανάμεσά τους και ο Ερίκ Καντονά, ο «βασιλιάς», που βρέθηκε στην Λισαβόνα, για να υπερασπιστεί το έργο του «Common Goal» και πώς το 1% των μισθών μπορεί να κάνει 99% διαφορά στον κόσμο.

«Λατρεύω το ποδόσφαιρο», είπε ο διάσημος Γάλλος.

Ο Έρικ Καντονά είναι κάτι περισσότερο από πρώην ποδοσφαιριστής. Είναι κάτι περισσότερο από ηθοποιός. Είναι κάτι περισσότερο από φιλάνθρωπος. Έχει άποψη στον αθλητισμό, την πολιτική ή την κοινωνία. Και την μοιράζεται. Όπως έκανε στο Web Summit της Λισαβόνας, όπου δέχθηκε με προθυμία να βρεθεί, ξεπερνώντας κάθε άλλη υποχρέωση. Όπως άλλωστε κάνει με την υποστήριξη που παρέχει σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στο ζήτημα των προσφύγων, έχοντας -για παράδειγμα- μεταφέρει αρκετούς στο σπίτι του στην Μασσαλία για να τους στεγάσει. Όπως και με το «Common Goal».

«Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ποδόσφαιρο για τα πάντα. Για την πολιτική πλευρά, για φαινόμενα όπως ο ρατσισμός, για την άκρα δεξιά... Αυτός είναι ένας τρελός κόσμος. Είναι σημαντικό οι παίκτες να κατανοήσουν το περιβάλλον στο οποίο περπατούν. Πρέπει να πάνε σε πιο απροστάτευτους τομείς. Θυμάμαι ότι ήμουν στην Καρταγένα, σε μια πολύ φτωχή περιοχή, όπου υπήρχε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που ήταν άδειο. Ρώτησα γιατί. Αυτό που μου εξήγησαν είναι ότι πρώτα πρέπει να πάνε στο σχολείο και αν το κάνουν τότε μπορούν να πάνε στο γήπεδο για να παίξουν, παίρνουν αυτή την άδεια. Εδώ μπορείτε να δείτε την δύναμη που μπορεί να έχει το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Καντονά στην αρχική παρέμβασή του, όπου εμφανίστηκε μαζί με τον συν-ιδρυτή του ««Common Goal», Γιούργκεν Γκρίσμπεκ και την Ενιόλα Αλούο, διεθνή με την Αγγλία παίκτρια της Γιουβέντους, οι οποίοι συμμετείχαν επίσης.

«Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ποδόσφαιρο για τα πάντα. Είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα επειδή πρέπει να σέβεστε τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους σας, επειδή πρέπει να σέβεστε τους κανόνες. Είναι ένα σχολείο της ζωής. Αυτό που κάνει το «Common Goal» είναι πολύ σημαντικό και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό που περιμένουμε από έναν ποδοσφαιριστή είναι να παίζει μόνο καλά; Οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές προέρχονται από φτωχότερες και πιο υποβαθμισμένες περιοχές, είναι καλό ότι δεν ξεχνούν πού φθάνουν προερχόμενοι από εκεί. Συμβουλές για περισσότερους παίκτες σε αυτό το έργο; Λοιπόν... Είμαστε αυτοί που είμαστε, τότε μπορούμε ή τουλάχιστον θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά. Δεν μπορώ να πιέσω κανέναν, δεν είμαστε δικτάτορες...», συνέχισε ο Καντονά. ..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, lafrenchradio.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News