default-image

Ριζικές αλλαγές στο VAR συζητά η Premier League, αποκαλύπτει η «Telegraph»

Απόψεις
Ριζικές αλλαγές στο VAR συζητά η Premier League, αποκαλύπτει η «Telegraph»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανικανοποίητοι από τη χρήση του στην Αγγλία οι 20 πρόεδροι του πρωταθλήματος συναντιούνται την επόμενη εβδομάδα, προτείνοντας ακόμη και το δικαίωμα ένστασης του προπονητή όπως στο ΝΒΑ

Ακόμη και πριν την εφαρμογή του VAR στο ποδόσφαιρο, είχαμε επιμείνει στην αρθρογραφία μας ότι θα έλυνε βασικά ζητήματα αμφισβήτησης αλλά θα δημιουργούσε άλλα, λόγω ακριβώς της ύπαρξης των ανθρώπων στην τελική απόφαση.

Βλέπουμε από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ότι δεν υπάρχει η αρχική ικανοποίηση με πολλές αντιδράσεις στη La Liga, ενώ το κορυφώνει τώρα η Premier League, για δύο κύριους λόγους! Τα λάθη συνεχίζονται έντονα από τους διαιτητές, ενώ το παιχνίδι διακόπτεται συχνά.

Την αποκάλυψη κάνει το ρεπορτάζ της «Telegraph», σύμφωνα με το οποίο την επόμενη εβδομάδα 20 σύλλογοι της Premier League θα συζητήσουν την αλλαγή του τρόπου που χρησιμοποιείται το VAR. Ένα που συζητείται είναι να προταθεί το δικαίωμα ένστασης του προπονητή ως προς το οφσάιντ, όπως γίνεται από την τρέχουσα σεζόν στο NBA κατά απόφασης των διαιτητών, ή  όπως συμβαίνει στο κρίκετ!

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, προβάλλει απόψεις προέδρων ομάδων της Premier League και αποκαλύπτει πως υπάρχει σκέψη να δίνεται η δυνατότητα στον προπονητή να κάνει ένσταση κατά μίας απόφασης του διαιτητή προκειμένου να εξεταστεί η φάση στο VAR.

Μάλιστα, σημειώνεται πως η αρχική σκέψη είναι να δίνεται η δυνατότητα για ένσταση τρεις φορές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Ωστόσο, δεν φαίνεται πως συμφωνούν πολλοί με αυτή, αφού εμπεριέχει κινδύνους κατάχρησης με άσκοπες διακοπές.

Σε μια συνάντηση των 20 συλλόγων την επόμενη εβδομάδα, θα προταθεί η ιδέα να επιτραπεί στους διαχειριστές ένα πλήθος προσφυγών - όπως συμβαίνει σε άλλα αθλήματα, όπως το κρίκετ.

Στο NBA σε περίπτωση που δικαιωθεί ο προπονητής, δεν χρεώνεται το τάιμ άουτ και διατηρεί όσα είχε πριν από την εξέταση της φάσης.

Το κυρίαρχο πάντως στη συνάντηση των Αγγλικών ομάδων είναι τα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί έως τώρα εκτιμώντας ότι το VAR να λειτουργεί σωστά σε άλλες χώρες, αλλά όχι στην Αγγλία.

Δεν τίθεται ζήτημα αιτήματος για κατάργηση  VAR, αλλά η τάση δείχνει αίτημα περιορισμού του και φανερώνεται από την τοποθέτηση ενός προέδρου, ο οποίος υποστηρίζει ότι «το VAR λειτουργεί σωστά σε περιπτώσεις οφσάιντ. Όμως, δεν είμαι βέβαιος πως λειτουργεί σωστά σε οτιδήποτε άλλο».

Το επικρατέστερο είναι ότι θα προκύψουν αλλαγές στον τρόπο χρήσης, με τους διαιτητές να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή μέσω του μόνιτορ στο VAR, κάτι που δεν ισχύει μέχρι σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News