Το «φαινόμενο» Αντώνης Παπαδάκης!

Ποδόσφαιρο
Το «φαινόμενο» Αντώνης Παπαδάκης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το όραμα της Δαμάστας, οι χορηγίες στο ποδόσφαιρο μας, το 500ευρω και το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μπορούμε να μιλάμε για το «φαινόμενο Αντώνης Παπαδάκης» στο ποδόσφαιρο του Ηρακλείου.

Όλες οι ενέργειες που έχει επιχειρήσει ο πρόεδρος της Δαμάστας στη γενέτειρά του (από τα μαρτυρικά χωριά της Γερμανικής κατοχής, γράφοντας ιστορία με τη θυσία πολλών ανθρώπων που αντιστάθηκαν στον κατακτητή), προέρχονται μέσα από μια βαθιά αγάπη.

Ο Αντώνης Παπαδάκης είναι όπως λένε όλοι, ένας «καλός άνθρωπος», «μια καλή καρδιά» «μια ψυχούλα» με χαρακτηριστικό γνώρισμα τη γενναιοδωρία. Εκεί όπου υπάρχει ανθρώπινη ανάγκη ή γίνεται κάτι καλό προς όφελος της κοινωνίας.

Η ζωντανή μαρτυρία της ευαισθησίας και της σχέσης του με το «Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί την κορύφωση πολλαπλών ανθρωπιστικών και κοινωνικών δράσεων του. Η Δαμάστα είναι Επίσημος Πρεσβευτής του αγαπημένου εθελοντικού οργανισμού της χώρας. Χάρις στις ενέργειες του προέδρου της, το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ ονομάζεται «Χαμόγελο του Παιδιού»!

Δότης στο ποδόσφαιρο μας

Τον παρακολουθούμε σε πολλά από τα βήματά του από την στιγμή που μπήκε στην ποδοσφαιρική μας ζωή. Τρανταχτό το ενδιαφέρον του γενικά για το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο μέσα από χορηγίες και κινήσεις βοήθειας σε πολλούς –εγκαταλειμμένους από την Πολιτεία και την Ομοσπονδία- συλλόγους που αντιμετωπίζουν ανάγκες ζωτικής σημασίας για να κρατήσουν την υψηλή –όντως- στάθμη που λειτουργούν μέσα από τις κατηγορίες των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ.

Δεν είναι μόνο αυτά. Ο Αντώνης Παπαδάκης, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στην ποδοσφαιρική μας ζωή, συνέβαλλε εξαιρετικά στις δύσκολες στιγμές της ΠΑΕ ΟΦΗ με οικονομικές χορηγήσεις άνευ απολαβών, χαρίζοντας τις μετοχές της οικογένειάς του με τη μετάβασή της στην παρούσα κατάσταση που ευχαρίστως βιώνουν οι φίλαθλοι.

Κοσμογυρισμένος λόγω της επιχειρηματικής του ιδιότητας, «διάβασε» γρήγορα το μέλλον που έρχεται στο γυναικείο ποδόσφαιρο και στάθηκε αμέσως ως χορηγός, μέγας αρωγός των κοριτσιών του ΟΦΗ που από φέτος αγωνίζονται στην Α’ εθνική.

Είναι κι άλλα πολλά που για να καταγραφούν θέλουν χώρο, χωρίς να είναι όλα γνωστά μέσα από τις προσφορές του σε σωματεία με εξοπλιστικά εργαλεία που βοηθούν στην υγεία και στην καλυτέρευση της άθλησης των ποδοσφαιριστών. Τα μαθαίνουμε από τις άφθονες βραβεύσεις που του αποδίδονται με τιμή.

Από το τραπέζι στο 50-50 με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Μιχάλη ΜπούσηΤο εισιτήριο…

Χαρακτηριστικό δείγμα της συνειδητής του πρόθεσης για υποστήριξη, αποτελεί το γεγονός που συχνά έχει καταγραφεί (με μαρτυρίες) να πληρώνει εισιτήριο μέχρι και 500 ευρώ, πηγαίνοντας ως θεατής να δει κάποιο ματς ποδοσφαίρου της ΕΠΣΗ!

Αφορμή για έναν ακόμη σχολιασμό στο πρόσωπό του, έδωσε η είδηση ότι η «Maritime Medical Investments», ανακοινώθηκε επίσημα μέγας χορηγός και μετέπειτα μέτοχος της Δαμάστας. Μια είδηση που αφορά την ομάδα του χωριού του αντανακλώντας στο τοπικό μας ποδόσφαιρο και όχι κάποια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία.

Ξέρουμε όλοι ότι πίσω από τη δυναμική που προσδίδεται σε μια περιοχή για να ακτινοβολήσει στο ποδόσφαιρό μας, είναι έργο οραματισμού διάθεσης και αγάπης ανθρώπων.

Η εμπειρία

Η Δαμάστα έχει ήδη αλλάξει την ποδοσφαιρική της ιστορία, με επενδύσεις που κινούνται σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικό, εγκαταστάσεις, υποδομές) ανεβάζοντας τον πήχη της όχι μόνο για την προοπτική της, αλλά εν γένει, της λειτουργίας στην τοπική ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα.

Ευνόητο είναι ότι πολλά από αυτά μπορεί να είναι και πολυτέλεια, αν οι κινήσεις Παπαδάκη δεν βρουν συνέχεια μέσα στο χρόνο, όπως συνέβη παλιότερα με τα ακριβά κοστούμια που φόρεσε η ομάδα του Ασημίου από τους Τζώρτζογλου και Σουλτάτο, χωρίς να μείνει τίποτα από αυτά, μετά την αποχώρησή τους.

Φυσικά όλα έχουν το ταβάνι τους. Η Δαμάστα μπορεί να πρωταγωνιστεί στην Α1 να είναι πρώτο φαβορί για τον τίτλο, μπορεί να ανέβει στη Γ΄εθνική, μπορεί και ψηλότερα, όμως όλα εξαρτώνται από τις ευφυείς κινήσεις των ανθρώπων της που θεμελιώνουν το νέο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα στην αγαπημένη τους περιοχή.

Εκείνο που από πρώτη ματιά μπορεί να έχει αντίκρισμα μέλλοντος μέσα στον χρόνο είναι οι υποδομές. Αυτό το κάτι που μένει…

Κοντά -πολύ κοντά- στις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣΗ που απαρτίζονται από την αφρόκρεμα του ποδοσφαιρικού μας μέλλοντος

Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι…

Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Αντώνης Παπαδάκης που προσφέρουν στον αθλητισμό μας υλικά και με πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν άλλοι άνθρωποι με οικονομική ισχύ που είναι παντελώς αδιάφοροι σε αυτό που γίνεται γύρο τους.

Ο Αντώνης Παπαδάκης γνωρίζει πλέον το ποδοσφαιρικό πεδίο (συνεχίζοντας να μαθαίνει), με άμεση γνώση ή επίγνωση, διαθέτει συμβούλους γύρο του και μπορεί καταγράψει μια ιστορία για επιτεύγματα που θα μιλάνε, έχοντας ορθές και ανοικτόμυαλες εισηγήσεις.

Σημασία πάντως έχει –κατά τη γνώμη μας- ότι η Δαμάστα μπορεί να χαρεί σε όλη του την έκταση αυτό που βιώνει τώρα, μέλλει να βιώσει ποδοσφαιρικά μέσα από την ομάδα της και να ακουστεί ξανά ευρύτερα και δυναμικά το όνομά της, όχι μέσα από τον θρύλο της θυσίας των ανθρώπων της, αλλά μέσα από τη χαρά της ίδιας της ζωής τους!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News