Ποδόσφαιρο, «Βαβυλωνία», «Σόδομα και Γόμορα»

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο, «Βαβυλωνία», «Σόδομα και Γόμορα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Πρωτόκολλο του VAR, στη γλώσσα που μπορεί να σε κάνει να χάνεις το δίκιο σου και στον κολασμένο κόσμο των «στημένων» που δεν αγγίζει όλες τις τάξεις…

Κουραστήκαμε πια με τις μονομαχίες των «μαμούθ» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θέλουμε ποδόσφαιρο και πνεύμα ποδοσφαίρου μέσα κι έξω από τα γήπεδα. «VARεθήκαμε» τις σκοπιμότητες και τη χαμηλή ποιότητα στην επικοινωνία. Η Ελλάδα δεν είναι «Βαβυλωνία» για να λέει άλλα ο ένας κι άλλα ο άλλος μέσα από λογισμικά στενών συμφερόντων.

-«VAR χωρίς γραμμή οφσάιντ είναι σαν τηλεόραση χωρίς τηλεκοντρόλ» (Τέτοια λέγε και γράφε Κώστα Καραπαππά. Δείχνουν ευφυία. Άσε τους "νάνους" και τα λοιπά κοσμητικά, που βλάπτουν περισσότερο το ποδόσφαιρο...)

-«Η λύση είναι να έχουμε μια πιο σοβαρή διοίκηση στην ΕΠΟ", είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σε αυτό συμφωνούν σήμερα πολλοί. Το θέμα είναι πως το εννοεί ο καθένας. Γιατί ζήσαμε και την περίοδο που η παρούσα ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είχε το πάνω χέρι, είτε με Σαρρή, είτε με Γκιρτζίκη...

-Όσο κι αν είναι αυτονόητο σε μια κανονική χώρα, ότι "σε αυτό το πράγμα (VAR), δεν χωράνε τα οπαδικά, δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές». Είμαστε όμως κανονική χώρα; Ο καθρέπτης του ποδοσφαίρου, δείχνει πεντακάθαρα τις στρεβλώσεις στη λειτουργία των θεσμών…

-Επιτέλους μοιράστηκε στις ομάδες το πρωτόκολλο του VAR. Το σεμινάριο της Πέμπτης από την ΚΕΔ προς τις 14 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας 1, έστω και μετά την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπορεί έδωσε τροφή για να γίνει κατανοητό το σύστημα για το Video Assistant Referee.

-«Τα άρθρα των μελών του του Δ.Σ. εκφράζουν μόνο τους ίδιους», αναφέρει στη δήλωση του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος για να τονίσει την διαφωνία του με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, Βασίλη Σεβαστή που έκανε εμποτισμένο παραλληλισμό για τις ενέργειες του υφυπουργού Αθλητισμού μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης (Αυγενάκης) με έναν διορισμένο υπουργό της χούντας (Ασλανίδης)...

-Ο κ. Σεβαστής είχε αποστείλει επιστολή με αυτό το περιεχόμενο στα σωματεία και τους προπονητές στίβου... (Συχνά οι ακραίες τοποθετήσεις, μπορούν… με ασφάλεια, να σε κάνουν χάνεις και το όποιο δίκιο σου)

«Το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα λυθεί, όταν θα πάψουν να είναι το μοναδικό έσοδο. Η γνώμη μου είναι ότι σαφώς και δεν πρέπει να γίνεται αυτό.  Δεν είναι σωστό. Εμείς θα δώσουμε κίνητρα για όλα τα αθλήματα και τους αθλητές...». Από την απάντηση που έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στο ερώτημα που του έγινε στο συνέδριο του ΙΔΕΑΔ, για «Nova – Μαρινάκη». Επί της ουσίας, πάντως, "είναι θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Εκείνη θα το λύσει».

-Έστηνε ματς ο Φέργκιουσον; Μια μυστική έρευνα της “The Daily Telegraph” έχει φτάσει σε δίκη στην Αγγλία όπου μεταξύ άλλων είναι κατηγορούμενος και ο Ιταλός μάνατζερ Τζουζέπε “Πίνο” Παλιάρα, ο οποίος εμπλέκει στην όλη υπόθεση και τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

-Ο Παλιάρα εμπλέκει, κι άλλους προπονητές όπως οι Στιβ Μακλάρεν, Χάρι Ρέντναπ, Νιλ Γουάρνοκ, καθώς και τον Αντόνιο Κόντε….

-Για τον "sir" λέει ότι τον προσέγγισε να βοηθήσει στο στήσιμο μίας αναμέτρησης της αγγλικής ομάδας κόντρα στη Γιουβέντους για το Champions League και ότι του προσέφερε ένα ρολόι Rolex αξίας 30.000 ευρώ... Και ακόμη ότι έπαιρνε λεφτά από τον εκείνον για διάφορες μεταγραφικές υποθέσεις...

Σόδομα και Γόμορα στον πλανήτη!

"Δεν υπάρχει χώρος για τον ρατσισμό"

Η Premier League καθιστά σαφές ότι «δεν υπάρχει χώρος για τον ρατσισμό», εξακολουθώντας να συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση των διακρίσεων σε όλα τα γήπεδα του ποδοσφαίρου.

Από σήμερα έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου η εκστρατεία της «No Room For Racism» θα είναι... ορατή σε όλους τους αγώνες της Premier League, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η ρατσιστική συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή και θα παροτρύνει τους φιλάθλους να αναλάβουν δράση, λέγοντας: «Αν το βλέπετε, να το αναφέρετε».

«Οι φίλαθλοι μοιράζονται μαζί μας την πεποίθηση ότι ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο ή στην ευρύτερη κοινωνία και οι διακρίσεις εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα στη μειοψηφία», δήλωσε ο ενδιάμεσος διευθυντής της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News