Μαρτίνς για ΟΦΗ: Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με υψηλό κίνητρο

Απόψεις
Μαρτίνς για ΟΦΗ: Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με υψηλό κίνητρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι θεατές θα απολαύσουν ένα ωραίο ποδοσφαιρικό θέαμα». Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού ανέλυσε την κάμερα της Nova τα πλάνα του Ολυμπιακού για το παιγνίδι με τον ΟΦΗ

Ο Πέδρο Μαρτίνς εξήρε την ποιότητα του ΟΦΗ, μιλώντας για τον αυριανό αντίπαλο του σε συνέντευξη του στη Nova (Πριν τους Βαυαρούς...οι Κρητικοί!), αναλύοντας στην κάμερα τα πλάνα του για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, λίγες μέρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση με τη Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ:

«Δεν μπορείς να πεις ότι είναι καινούρια ομάδα ούτε πολύ διαφορετική σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Έχει καινούριο προπονητή με ενδιαφέρουσες ιδέες και επιθετική φιλοσοφία. Είναι η καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος και έχει ένα σερί εντυπωσιακών νικών. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με υψηλό κίνητρο που θα ζητά πολλά πράγματα και αν παρουσιάσει το πρόσωπο που παρουσίασε στα άλλα παιχνίδια της, οι θεατές θα απολαύσουν ένα ωραίο ποδοσφαιρικό θέαμα. Παρ’ όλα αυτά, εμείς είμαστε Ολυμπιακός παίζουμε στην έδρα μας και φιλοδοξούμε να είμαστε εμείς αύριο που θα επιβληθούμε στο παιχνίδι και θα πάρουμε τη νίκη»

Για την επιδίωξη ομάδων όπως ο ΟΦΗ, ο Βόλος, ο Παναιτωλικός να παίζουν πιο επιθετικά και το τι σημαίνει αυτό για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα: “Πράγματι, ο ΟΦΗ αποτελεί μία από τις πολύ θετικές εκπλήξεις του Πρωταθλήματος όπως και ο Βόλος. Τον Παναιτωλικό τον γνωρίζω πολύ καλά μιας και τον παρακολουθώ λόγω του προπονητή του (σ.σ.: αναφέρθηκε στον προκάτοχο του Μάκη Χάβου, τον Λουίς Κάστρο) που τον ήξερα από την Πορτογαλία και τη δουλειά που έκανε εκεί στις μικρές ηλικίες.

Έχουν βελτιώσει την επιθετική ποιότητα στο ελληνικό Πρωτάθλημα και είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε μια τέτοια εξέλιξη στις λεγόμενες μικρότερες ομάδες που παίζουν με ποιότητα και παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον πρόσωπο".

Για τον Ομάρ και αν θα παίξει με τον ΟΦΗ: «Θα το μάθετε αύριο αυτό».

Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε ακόμη για την επέκταση συμβολαίου του συμπατριώτη του, για τους Ομάρ και Γκιγιέρμε:

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: "Ήταν πραγματικά 15 πολύ ενδιαφέρουσες μέρες, σημαντικές για εμάς, είχαμε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες και να κάνουν αποκατάσταση κάποιοι άλλοι, όπως ο Καμαρά, ο Ποντένσε, ο Τσιμίκας που είχε πρόβλημα από το ματς με τον Άρη, είχε τον χρόνο να επανέλθει. Δουλέψαμε σε πολύ σημαντικά πράγματα αυτές τις 15 μέρες, βέβαια με κάποιες απουσίες των παικτών που έλειπαν με τις εθνικές τους. Ήμασταν προετοιμασμένοι για το πώς θα δουλέψουμε σε αυτό το διάστημα”.

Για τους διεθνείς: “Με εξαίρεση τον Ομάρ που πήρε μέρος και στα δύο παιχνίδια της Εθνικής του, ο Μπουχαλάκης έπαιξε μόνο στο πρώτο, οι υπόλοιπινδεν συμμετείχαν στα παιχνίδια των Εθνικών τους, άρα βρίσκονται όλοι σε καλή κατάσταση. Ο Ομάρ είναι λίγο κουρασμένος λόγω της συχνότητας των παιχνιδιών που παίζει”.

Για τον Γκασπάρ και τον Λοβέρα: “Έχουν δουλέψει πολύ. Βρίσκονται, όπως και όλοι, σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, Εξελίσσονται με πολύ γρήγορο ρυθμό και γενικότερα είναι παίκτες που αντιλαμβάνονται πολύ γρήγορα αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε”.

 Για την επέκταση της συνεργασίας με τον Ποντένσε: “Είναι πολύ ευχάριστο νέο η ανανέωση του συμβολαίου και αυτό δείχνει ότι και ο Ολυμπιακός είναι ευχαριστημένος αλλά και ο παίκτης θέλει να συνεχίσει να δουλεύει με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι ακόμη στο επίπεδο που ήταν πέρσι αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει σίγουρα και ακόμη πιο ψηλά”

Για Ομάρ και Γκιγιέρμε και τις ανανεώσεις: “Αυτή είναι μια ερώτηση όχι στον προπονητή αλλά στον πρόεδρο. Αν ρωτηθεί ο προπονητής για το αν θέλει να συνεχίσουν να παίζουν στην ομάδα, η απάντηση είναι φυσικά και ναι, αλλά για τα υπόλοιπα, τα οικονομικά, θα πρέπει να ρωτήσετε τον πρόεδρο”.

Για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο: “Έίχε αποκατασταθεί πλήρως από τον τραυματισμό, είχε επιστρέψει στις προπονήσεις όμως προέκυψε και δεύτερος τραυματισμός, προέκυψαν μυϊκές ενοχλήσεις που είναι φυσιολογικό να συμβεί όταν ένας παίκτης έρχεται από ένα μακροχρόνιο τραυματισμό. Θέλουμε ακόμη 10-12 μέρες για να επιστρέψει και να προπονείται με την ομάδα κανονικά. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δουλέψει για τη φυσική κατάσταση άρα δεν ξέρω ακόμη αν θα είναι έτοιμος να παίξει σε 15 μέρες, π.χ. Θα μπει στην ομάδα σε 10-12 μέρες και από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από το πότε θα είναι έτοιμος να μπει”.

Για τη διαχείριση του υλικού στα επόμενα παιχνίδια: “Έχω κάνει το πλάνο μου έχω πάρει τις αποφάσεις μου θα τις μάθετε την ημέρα των παιχνιδιών, έχω πάρει τι αποφάσεις μου για αυτά τα παιχνίδια μέσα σε 10 μέρες και πάντα ο πρώτος στόχος είναι το Πρωτάθλημα”.

Για τον Ρουί Ζορντάο: “Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, στην οικογένεια του Ρουί Ζορντάο, ο οποίος έχασε τη ζωή του και ήταν το ποδοσφαιρικό μου είδωλο. Συλλυπητήρια και να έχουν δύναμη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News