ΟΦΗ: Τα είπε όλα με λίγες λέξεις ο Σίμος για Ολυμπιακό

Απόψεις
ΟΦΗ: Τα είπε όλα με λίγες λέξεις ο Σίμος για Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Μπούση – Παπακαλιάτη, ο Λεωνίδας και 16+1 αθλητικά «σφηνάκια»

Ο ΟΦΗ έχει δώσει στις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος έντονα το δείγμα γραφής του, έχοντας αποδώσει καρπούς και σε επίπεδο βαθμολογίας και σε επίπεδο αγωνιστικής ικανότητας και προοπτικής. Η πορεία συνεχίζεται με τις προκλήσεις να αποτελούν πάντα ευκαιρίες να γίνεται καλύτερος.

Όπως σημειώνουμε συχνά ο στόχος του ΟΦΗ φέτος είναι βαθύτερος καθώς μαζί με τον στόχο να επιτύχει το καλύτερο δυνατό στο πρωτάθλημα που τρέχει, συνυπάρχει με τη δομική λειτουργία του «κορμού» που μπορεί να δεχτεί πάνω του την επόμενη σεζόν περισσότερες επιλογές με μέλλον και που κάνουν τη διαφορά.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Σίμου, γεμάτες με ουσία, είναι αυτά περίμενε να ακούσει ο φίλαθλος του ΟΦΗ, που ζει την όμορφη φετινή ποδοσφαιρική εμπειρία μαζί του. Μιλάμε για το ματς με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» που ουσιαστικά είναι το πρώτο με αυξημένη δυσκολία μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

«Ο Ολυμπιακός παίζει στο Champions League και είναι από τις καλύτερες ομάδες της χώρας μας. Αλλά για εμάς δεν αλλάζει κάτι ως προς τον τρόπο προσέγγισης για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από αυτό το παιχνίδι».

Είναι η πεμπτουσία που μπορεί να ακολουθεί μια ομάδα που δουλεύει μεθοδικά και πολύ και χαρακτηρίζεται από την αυτοπεποίθησή της για το ποδόσφαιρο που έχει επιλέξει να παίζει.

Ο ΟΦΗ έτσι είναι κερδισμένος, διεκδικώντας να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από αυτό το παιγνίδι, που στα μάτια των θεατών, μπορεί να βγει και ως προσομοίωση από ένα παιγνίδι του Champions League.

Κάτι άλλο δεν μπορεί να ταιριάξει μαζί του, από το να ακολουθεί τον πραγματικό του εαυτό…

Τα να πούμε και με αριθμούς; Έξι αγωνιστικές: -96 Τελικές προσπάθειες, ο ΟΦΗ πρώτος. 14 γκολ επίθεση, ο ΟΦΗ πρώτος! Αντί Ναμπί 18 τελικές (πρωτος), Χουάν Νέιρα 3 ασίστ , Κοσμάς Τσιλιανίδης 4 γκολ. Ο ΟΦΗ στη μοναδική του ήττα (1-0, από Βόλο) είχε 19 τελικές! Αυτή η έκδοση του total-football, με ολλανδικά συστατικά, σε κάνει να στηρίζεις αταλάντευτα, βρέχει χιονίζει!

-Στον ΟΦΗ γνωρίζουν πολύ καλά και επιθυμούν να παρέχουν στους φιλάθλους υψηλότερες ακόμη ποιοτικά υπηρεσίες στο «Γεντί Κουλέ».

-Έχει γίνει ήδη καλή δουλειά αναμόρφωσης και δαπανηρή, έπεται όμως και συνέχεια και –πρώτα ο Θεός- θα δούμε και σκεπαστή τη θύρα 1, με πολύ ενδιαφέρον πιθανότητα στο επόμενο πρωτάθλημα. Νοιάζονται πολύ και για τις θέσεις πάρκινγκ...

-Ωραία συνάντηση πριν την αναχώρηση του Μιχάλη Μπούση με τον Μανόλη Παπακαλιάτη. Έμεινε εντυπωσιασμένος ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ από την προσωπικότητα του Ηρακλειώτη παράγοντα και επιχειρηματία, το όνομα του οποίου είναι συνδεδεμένο με την «Ομιλίτικη» ιστορία. Ασφαλώς και τους συνδέει το δόσιμό τους στον αθλητισμό, η Αμερική αλλά και το πρόσωπο του Λεωνίδα Παπαβασιλάκη!

-Ο νυν εμπορικός διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ απογείωνε προωθητικά το «Ηράκλειο Air Greece» όταν ο Μανόλης Παπακαλιάτης έγραφε ιστορία στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ. Και η σχέση τους μένει δεμένη με εκτίμηση.

Άλλα «σφηνάκια»

-Περιμένοντας τη βασική αντίδραση για τον αθλητικό νόμο από την ΕΟΚ, (λόγω Βασιλακόπουλου), την εντοπίσαμε στην εξής παράγραφο της ανακοίνωσης της: «Είναι αντισυνταγματικός επειδή καταργεί  και μάλιστα με αναδρομική ισχύ το ατομικό δικαίωμα κάθε πολίτη να  εκλέγεται σε δημόσιες αιρετές διοικητικές θέσεις  (άρθρα 5 παρ. 1, 12, 55 παρ. 1 και 78 παρ.2 του Συντάγματος». Άλλοι χαρακτηρισμοί πέραν του «αντισυνταγματικός»;

- «Παρεμβατικός», «Ιδιαίτερα προβληματικός», «επικίνδυνος»,  με επίφαση στην "άμεση παρέμβαση της πολιτείας στη διοικητική υπόσταση των Αθλητικών Ομοσπονδιών"

-«Μετά από πολλές συζητήσεις με οπαδούς, μέλη και φίλους, των οποίων οι ρίζες βρίσκονται στην Τουρκία, έχουμε καταλάβει ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κρίνουμε λεπτομερώς διαφοροποιημένες αντιλήψεις και στάσεις από άλλους πολιτισμούς. Χωρίς καμία συζήτηση και χωρίς καμία αμφιβολία, απορρίπτουμε πολεμικές ενέργειες. Αυτό και η αλληλεγγύη αντικρούουν θεμελιωδώς τις αξίες του κλαμπ».

-Η ανακοίνωση της  Ζανκτ Πάουλι με την οποία έβαλε στο περιθώριο τον Τούρκο ποδοσφαιριστή Τσενκ Σαχίν για τα σχόλια του σχετικά με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, αξίζει να βρει μιμητές σε όλη τη γηραιά ήπειρο και για το σκεπτικό της.

-Όχι σαν την UEFA που πάει να μας πείσει ότι παρανοήθηκε ο  στρατιωτικός χαιρετισμός των Τούρκων διεθνών ποδοσφαιριστών… Μάλλον θα πρέπει να το βρει μπροστά της σε χοντρές επαναλήψεις...

-Δεν ντρέπεται να μας σερβίρει τούρκικες σειρές με τη σέσουλα, ο εθισμένος στις ανώφελες συμμαχίες; Και με έναν Τούρκο από πίσω του; Αίσχος….

- «Η Εθνική δεν είναι διακοπές. Δεν έρχεσαι εδώ για να προπονείσαι στο 60%, πρέπει να τα δίνεις όλα και με βάση αυτό κρίνουμε το ποιοι παίζουν και το ποιοι συμμετέχουν στην Εθνική»Τζον Φαν'τ Σιπ, άρχισε να μιλά ελληνικά με δυνατά «καρφιά»!)

-Κρίκετ: «Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς που έχουν στη διάθεση τους τις καταγγελίες γονέων, αθλητών και αθλητριών η υπόθεση είναι η πιο σοβαρή που έχει δει το φως της δημοσιότητας γύρω από το ζήτημα της εμπορίας των αθλητικών «μπόνους» σε αθλητές και αθλήτριες που χρησιμοποιήθηκαν ή θα χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια».

-Σε καυτή αναμονή ενός εξαιρετικά καλού νέου για άξιο άνθρωπο του ποδοσφαίρου. Ε

-Η προσευχή μας στον Μπάμπη Μαρκάκη και την οικογένειά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News