Αποχαιρετώντας τον Καίσαρη…

Απόψεις
Αποχαιρετώντας τον Καίσαρη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Που ξέρεις Κώστα, ίσως έκανες λάθος εν ζωή και να υπάρχει κι άλλη ζωή, μετά το θάνατο... Καλό ταξίδι (Η εμβληματική μορφή της δημοσιογραφίας που έφυγε ξαφνικά)

Πραγματικά εμβληματική μορφή της αθλητικής δημοσιογραφίας που δεν έμεινε ποτέ αποκομμένη από την κοινωνία και την πολιτική, ο Κώστας Καίσαρης, που έφυγε ξαφνικά από την ζωή χτες το μεσημέρι σε ηλικία 70 ετών.

Η αρθρογραφία του όλες αυτές τι δεκαετίες έσπαγε κόκκαλα, από τη βαθιά διείσδυση των λέξεων στα γεγονότα. Ο Κώστας Καίσαρης δεν άφηνε λεπτομέρεια να ξεφύγει και έβρισκε πάντα τον τρόπο να βρει το παράδειγμα ή να αλληγορήσει για να γίνει επιτηδευμένα κατανοητός.

Δεν ήταν λίγες άλλωστε οι φορές που ο Καίσαρης ασχολήθηκε με θέματα της πολιτικής και οικονομικής ή καλύτερα πολιτική οικονομία, με τοποθετήσεις και σχόλια που έκαναν την διαφορά, λόγω του μοναδικού ύφους που είχε η γραφή του. Τα άρθρα του έκαναν πάντα τη διαφορά, με τη γνώση του σε όλα τα επίπεδα πέραν του ποδοσφαίρου.

Το μεγάλο μπαμ που έκανε τους πάντες να τον διαβάζουν και αρκετούς παράγοντες να έχουν τις στήλες του ως «ευαγγέλιο», σίγουρης ενημέρωσης, ήταν από τον «Αποδυτηριάκια» στην εφημερίδα Φίλαθλος που έγραφε με τον Καραγιαννίδη.

Τα δύο τελευταία χρόνια εργαζόταν στην εφημερίδα «Τα Νέα». Το τελευταίο του κείμενο το έγραψε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 και είχε σχέση με τον αντικαπνιστικό νόμο.

Άρχισε τη μακρά πορεία του στη δημοσιογραφία από τον “Ριζοσπάστη”, ενώ συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον «Ελεύθερο Τύπο», με τις αθλητικές εφημερίδες «Goal News» , «Νοκ άουτ» και τον ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra FM”.         

Τον γνωρίζαμε από τις περασμένες δεκαετίες και είχαμε συνομιλήσει κάθε φορά που έρχονταν στο Ηράκλειο όπου συνήθως τον άνθρωπο που ήθελε πάντα να βλέπει είναι ο Νίκος Τζώρτζογλου.

Πάντα μας έλεγε ναι για να σχολιάσει τότε στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές μας εκπομπές στην Κρήτη TV, αφήνοντας ισχυρά αποτυπώματα σκέψης. Στην τελευταία του εμφάνιση, υπήρξε καταπέλτης για τις ενέργειες του πρώην υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, προφητεύοντας ότι το ποδόσφαιρο θα τις βρίσκει για χρόνια αρνητικά μπροστά του.

Όλοι τον Χαιρετούν με αναγνώριση. Θυμάμαι και τον Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη σε κείνες τις εποχές του Ευρωαπαίου ΟΦΗ, που ξεκινούσε και τελείωνε την ενημέρωσή του διαβάζοντας Καίσαρη! («Τι γράφει γι’ αυτό ο Καίσαρης;»)

Χαίρε Κώστα, που ξέρεις, ίσως έκανες λάθος εν ζωή και να υπάρχει κι άλλη ζωή, μετά το θάνατο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News