-Τι είναι αυτός ο ΟΦΗ, βρε παιδιά!

Απόψεις
-Τι είναι αυτός ο ΟΦΗ, βρε παιδιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιφωνήματα θαυμασμού για το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΟΦΗ έβγαιναν (και) χτες αυθόρμητα από τα χείλη των φίλων του και των πραγματικών φίλων του ποδοσφαίρου, που έζησαν μια ακόμη αυθεντική παράσταση ποδοσφαίρου από την ομάδα με τα «ομιλίτικα» χρώματα! 

Τι είναι αυτός ο ΟΦΗ βρε παιδιά, ήταν ένα από αυτά που ειπώθηκαν με πλήρη ικανοποίηση από το θέαμα και την άνετη ανατροπή του σκορ με τον Πανιώνιο!

Μαζί και οι σχολιασμοί για τον τρόπο που οδηγείται η κρητική ομάδα από το καλοκαίρι, τις επιτυχημένες μεταγραφές σε νέες ηλικίες, που αποδίδουν μεταπωλητικές αξίες και ακόμη πιο ευοίωνο μέλλον για την ομάδα και το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, που έχει επιτύχει από νωρίς να «γεννούν και τα κοκόρια του»!

Το τι θα πετύχει αυτός ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, είναι δουλειά της υψηλής ποιότητας και πιστότητας λειτουργίας που αξιώνονται να απολαμβάνουν άπαντες στο ποδοσφαιρικό του τμήμα! Υπομονή και άπλετη διάθεση για ακόμη καλύτερα…

Η υπεροχή του Γιώργου Σίμου στην τεχνική ηγεσία

Το μοντέλο… μοντέλο, όμως αναδεικνύεται πόσο σημαντικός είναι μέσα σε αυτό ο ηγετικός κρίκος του προπονητή. Ο Γιώργος Σίμος, έχει επιδείξει εξαιρετικά χαρακτηριστικά ηγέτη της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, είτε αφορούν την προετοιμασία, το σχεδιασμό και τις επιλογές σε κάθε αγώνα, είτε αφορούν τον σεβασμό που εμπνέει στους ποδοσφαιριστές του.

Είναι ολοφάνερη η πειθαρχία των ποδοσφαιριστών την ώρα της δράσης και επίσης το πνεύμα που υπάρχει στον πάγκο του ΟΦΗ την ώρα που εξελίσσεται το ματς.

Αυτό το μοντέλο μάλιστα που έθεσε ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιάννης Σαμαράς και με την παρουσία του Νίκου Νιόπλια, βαρύνει περισσότερο να υπάρχει προπονητής που να μπορεί να χαράσσει τον σχεδιασμό του μέσα από τον τρόπο παιγνιδιού που επιλέγεται για την ομάδα και μαζί να διαθέτει το πολύ βασικό στοιχείο του ισχυρού νεύματος προς την ομάδα. Ο Γιώργος Σίμος έχει γοητεύσει το ποδοσφαιρόφιλο κοινό και καλά θα κάνουν οι ελληνικές ομάδες αν θέλουν να προσθέσουν κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο να αλλάξουν νοοτροπία, βλέποντας αυτό που συμβαίνει στην Κρήτη και να αφήσουν τα μεγάλα «άρματα» με τις συμμαχίες τους,  να πάνε εκεί που τους αξίζει.

Ο ΟΦΗ μετά και τη νίκη του επί του Πανιωνίου, αυτονόητα θέτει ως στόχο τη διάκρισή του, με το ποδόσφαιρο που παίζει για είσοδο του –κατ’ αρχήν- στα πλέι όφς του πρωταθλήματος. Όχι γιατί πρόκειται για ένα «must», αλλά επειδή πρόκειται για μια άκρως ρεαλιστική εκτίμηση των δεδομένων στις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος με αυτό που εμφανίζει και επιτυγχάνει αγωνιστικά και σε σύγκριση με τους άλλους. Οι ποδοσφαιρικές ηγεσίες του και οι μέθοδοι παραγωγής έργου, αποτελούν μεγάλη εγγύηση για τους ποδοσφαιριστές, την ομάδα και τον κόσμο της

-Ο ΟΦΗ έχει ανακτήσει τα χαμένα κομμάτια της λάμψης του, μετά τις πτώσεις και τις υπερπροσπάθειες που τον συνόδευαν στην μετά Γκέραρντ εποχή. Η ουσία και η εικόνα του αυτή την αγωνιστική περίοδο, θυμίζει ακριβώς εκείνες τις υπερήφανες εποχές.

-Το ιδιαίτερο σπουδαίο αφορά σχετίζεται και με την γενικότερη του λειτουργία που εκπέμπει θετικά ποδοσφαιρικά κύματα και διαθέτει την οργάνωση που στις παλιές καλές εποχές είχαν άξονα τον Ολλανδό με τους στενούς συνεργάτες του από τη διοίκηση. Τώρα μπορούμε να μιλάμε για έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό που έχει τη δυνατότητα να ανανεώνεται και καλύπτει τις εκάστοτε ανάγκες, από υπεύθυνα πόστα ευθύνης.

-Είναι μεγάλη υπόθεση σε ένα πρωτάθλημα που όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργεί να υπάρχει μια ομάδα που ανταπεξέρχεται τις συμπληγάδες του με κύριο όπλο την μπάλα που ξέρει να παίζει.

-Ο ΟΦΗ ηττήθηκε άδικα στο Βόλο και θα μπορούσε – όσο κι αν δεν υπάρχει «αν» στο ποδόσφαιρο- να οδηγούσε την κούρσα της Superlegue 1. Η επισήμανση, γίνεται γιατί έτσι απηχεί καλύτερα την πραγματικότητα.

- Ο καλύτερος τρόπος να περιοριστούν οι πληγές του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τις αβάντες προς τις ομάδες και τις φίλιες προς αυτές, μέσω της χειραγώγησης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, είναι να πλαστούν ομάδες όπως ο ΟΦΗ και να υπάρξουν πρόσωπα που πραγματικά είναι ικανά να επενδύσουν με έργο και χρήμα προς την ομάδα τους.

-Η Πολιτεία, δεν μπορεί να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και να πηγαίνει πότε με τα νερά του ένα και του άλλου, ταυτίζοντας την παρουσία των Κυβερνήσεων της με συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών, αφήνοντας τη θεσμική λειτουργία του δημοφιλέστατου ποδοσφαίρου στο έρμαιο των απαιτήσεων τους, που κατά κανόνα νοθεύουν το πρωτάθλημα.

-Καιρός είναι να πάρουν πόδι και όλοι αυτοί οι ξενόφερτοι δραγουμάνοι με τις παχυλές αμοιβές που καταδεικνύουν τη μεροληψία τους και δεν μπορεί αυτή να είναι τυχαία…

-Η φίλαθλη κοινή γνώμη δικαιούται να αντιδρά και να απαιτεί την ορθή χρήση του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με χαλαρωμένα λουριά τίποτε δεν μπορεί να πάει μπροστά. Αυτό που είδαμε να «συντελείται» στη Ριζούπολη ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις, έθεσε τη διαιτησία σε εγρήγορση.

-Το γκολ του Πανιωνίου που ακυρώθηκε με το VAR και χωρίς να το βλέπουμε επειδή ήταν ο ΟΦΗ, ήταν μια ορθότατη εφαρμογή, αφού ο παίκτης του Πανιωνίου έκανε φάουλ, σπρώχνοντας με τα χέρια και πατώντας με το πόδι τον Γιαννούλη για να τον βγάλει εκτός ελέγχου της μπάλας.

-Την ορθότατη κατά το δυνατόν χρήση του «εργαλείου» την αξίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, που χρειάζεται επειγόντως τον σεβασμό των εκπροσώπων των ΠΑΕ και δη των αποκαλούμενων «μεγάλων», ειδικά στον τρόπο με τον οποίον εκφράζονται επικοινωνιακά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News