Η τρομακτικά αρνητική χρήση των λέξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Απόψεις
Η τρομακτικά αρνητική χρήση των λέξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επικοινωνία ΠΑΕ και παραγόντων μοιάζει με μια τραγική αργκό που επηρεάζει τρομακτικά την ισορροπία που απαιτεί ένα πρωτάθλημα.

"Οι λέξεις έχουν ισχύ. Το νόημά τους κρυσταλλώνει τις αντιλήψεις που διαμορφώνουν τις πεποιθήσεις μας, οδηγούν τη συμπεριφορά μας και τελικά δημιουργούν τον κόσμο μας".

Αυτό λέει η ανθρώπινη επιστημονική έρευνα και αυτό το "εργαλείο" χρησιμοποιείται από κάθε πλευρά που επιζητεί μαζικές επιδιώξεις επηρεασμού μέσα από την επικοινωνιακή χρήση τους.

Αλίμονο όμως στις περιπτώσεις που στοχεύουν στη "χειραγώγηση" της κοινής γνώμης με την αρνητική δύναμη των λέξεων.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ανωμαλία συντηρείται μέσω ακριβώς αυτής της εξαπάτησης, που χρησιμοποιείται από τα μέσα που ελέγχονται από ιδιοκτήτες ΠΑΕ, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικευμένες διευθύνσεις επικοινωνίας και άλλα πολλά «εργαλεία».

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συγκεντρωθούν όλες οι λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνά από ΠΑΕ που βρίσκονται σε άκρατο ανταγωνισμό, για να διαπιστωθεί το μέγεθος της στρεβλής πραγματικότητας που πληρώνει τελικά ο φίλαθλος, μαρτυρώντας την αρνητική ενέργεια του «πεδίου» τους.

Πίσω από τις πρόσφατες... κορώνες με τον "χονδρό" και τον "νάνο" που έγιναν θέμα αναρτήσεων μεταξύ προσώπων του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, υπάρχει καταγεγραμμένο ένα λεξιλόγιο που μπορεί να γεμίσει τόμος, όπως μια αργκό...

Το δυστύχημα είναι ότι «η αρνητική ενέργεια έχει έναν τρόπο να σύρει τα πάντα γύρω της, σαν μια μεγάλη μαύρη τρύπα». Σήμερα μόλις ο κραδασμός του «είσαι μπούλης» και «είσαι κότα» από το τραπέζι συνεδρίασης της Super League 2, μένει έντονος και μέσα από τις γροθιές που απέφεραν μεταξύ των προσώπων που χρησιμοποίησαν τις φράσεις…

Διαβάζοντας τη Σύμβαση για τη βία που συνέταξε η Διαρκής Επιτροπή κατά της βίας στον αθλητισμό από το Συμβούλιο της Ευρώπης, βλέπουμε ότι ισχύει η βαρύτητα στις λέξεις όπως «ασφάλεια-προστασία-παροχή υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες», που δίνουν το στίγμα της ισορροπίας γενικά για τις αθλητικές διοργανώσεις, θέτοντας μάλιστα ως αντίδοτο -κόντρα στο κύμα της βίας- τον θετικό τρόπο έκφρασης μέσα και από τις λέξεις.

Δυστυχώς εδώ συνεχίζουν ξεδιάντροπα να κρατάνε όμηρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς ποτέ να δοθεί λύση, μπροστά στις τερατώδεις απαιτήσεις των ισχυρών οικονομικών παραγόντων του ποδοσφαίρου, που θέλουν να παίζουν μονότερμα με τις κακές τους συνήθειες…

«Οι αθλητικοί παράγοντες πρέπει να χαμηλώσουν τους τόνους, γιατί δημιουργούν ορισμένες φορές επιθετικότητα η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε ρατσισμό ή βία. Μερικές φορές οι τόνοι δεν είναι κατάλληλοι για ορισμένα στελέχη. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσει η βία και ο ρατσισμός στα γήπεδα». (Τζιάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος FIFA στο SkySports)

>Η όλη πραγματικότητα της κεντρικής σκηνής στη χώρα είναι αμείλικτη. Οι μεν κόντρα στον έναν και οι δε κόντρα στον άλλο. Ποιος από την πολιτική σκηνή θα ασχοληθεί με τα ρεαλιστικά προβλήματα του κόσμου, είναι θέμα… για τον Διογένη.

>Όταν οι «44» της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέγραψαν την επερώτηση Παππά στη Βουλή για τη Forthnet και κατ’ επέκταση τη Nova για το ενδεχόμενο αγορά μέρους του πακέτου των μετοχών της από την «Alter Ego» του Βαγγέλη Μαρινάκη, στο μυαλό μας ήλθε το ερώτημα αν θα έκαναν το ίδιο εφόσον ο ενδιαφερόμενος αγοραστής θα ήταν ο Ιβάν Σαββίδης… Έτσι απλά. Τίποτε άλλο!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News