Αναχώματα στην προσπάθεια Αυγενάκη για τη βία, από «χονδρούς και νάνους», μόλις 13 μέρες μετά…

Απόψεις
Αναχώματα στην προσπάθεια Αυγενάκη για τη βία, από «χονδρούς και νάνους», μόλις 13 μέρες μετά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συνήθες ελληνικό φαινόμενο του αλαλούμ πριν τις πρεμιέρες πρωταθλημάτων, το σερί που σταμάτησε ο ΟΦΗ και το άτρωτο του πρώτου ημιχρόνου

Πολύ ευγενικά εκδηλώνει την οργή του, στη δήλωσή του ο Λευτέρης Αυγενάκης  κατά των εμπρηστικών και απαξιωτικών δηλώσεων από παράγοντες και ΠΑΕ  με αφορμή το «πινγκ-πονγκ» ανακοινώσεων-αναρτήσεων από ΠΑΟΚ, Άρη και Ολυμπιακό.

Το πιο πιθανό είναι να εκλάβουν τα λόγια του υφυπουργού ως εύσημα από τον άκρατο εγωισμό και φανατισμό τους.

Υπάρχει μια σοφή παροιμία -όσο κι αν παρεξηγημένη- που λέει «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος» και λέγεται για κάποιον που δε συνετίζεται με τα λόγια και απαιτούνται δραστικότερα μέτρα συνέτισης. Αλλά για ποια ποδοσφαιρική κοινωνία μιλάμε; Για τους ποδοσφαιριστές ή τους φίλους του ποδοσφαίρου;

Είναι έκφραση της κοινωνίας, όλα όσα γράφουν διχάζοντας την πραγματική κοινωνία, ο «χονδρός» ή ο «νάνος» (όπως αντιστρόφως αυτοχαρακτηρίζονται) και «πυροβολώντας στα πόδια τους» όπως επαναλαμβάνει ορθά ο κ. Αυγενάκης, χωρίς να υπολογίζουν και τις ξώφαλτσες;

Έχουμε την ταπεινή γνώμη κύριε υφυπουργέ, πως αν δεν βρείτε έμπρακτους τρόπους αντιμετώπισης, θα καταναλωθείτε σε ανακοινώσεις που θα περιστρέφονται όπως οι μύλοι των παιδικών παραμυθιών και θα είναι κρίμα για την καλοπροαίρετη πρόθεσή σας.

Μετρήσατε πόσες μέρες πέρασαν (μόλις 13…) από την στομφώδη σύσκεψη για τη βία στη ΓΓΑ, για να καταλάβετε πόσο δεν χαμπαριάζουν από κάτι τέτοια, ούτε καν την ίδια την Πολιτεία; Αλλά τι να υπολογίσουν από την Πολιτεία, όταν δεν σέβονται τους ίδιους τους πολίτες;

Ότι χτίζει με τις πρωτοβουλίες του ο υφυπουργός το γκρεμίζουν πότε ο ένας πότε ο άλλος, είτε λέγεται Γιωργάκης, είτε Κωστάρας, ή Δουξ του Λουξεμβούργου… Μίσος. Εκδίκηση. Ξεπεσμός. Αηδία. Μερικά από τα ενδεικτικά αναχώματα στην προσπάθεια καταπολέμηση της βίας.

Τα συνήθη ελληνικά αμαρτήματα πριν την πρεμιέρα

Δυο πρωταθλήματα έχουν προγραμματίσει την έναρξη τους ο προσεχές Σαββατοκύριακο. Το ένα αφορά τη Superleague 2 στο ποδόσφαιρο και το άλλο τη  Basket League, αλλά υπάρχουν προβλήματα λίγες μέρες πριν.

Για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ισχύει ο πασίγνωστος λόγος με τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ με την ΕΡΤ που ζητάει μείωση 60% σε σχέση με τις προστάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης, σε ένα ασυνεχές Κράτος. Το μπασκετικό θέμα αφορά το γεγονός ότι μόλις τέσσερις ΚΑΕ (ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο, Πανιώνιος και Περιστέρι) έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οι άλλες δέκα (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, Προμηθέας, Ηρακλής, Ήφαιστος, Κολοσσός, Ιωνικός, Λαύριο, Λάρισα) δεν εξασφάλισαν αδειοδότηση -σύμφωνα με πληροφορίες-  γιατί δεν προσκόμισαν απαραίτητα δικαιολογητικά (εγγυητική, βεβαίωση χρήσης και μη οφειλής γηπέδου).

Ωραία, αρμονική και αξιοζήλευτη λειτουργία της λύσεως του... παραπέντε. Καθώς φαίνεται θα κλείσει το θέμα την Πέμπτη και οι "δέκα" θα εξασφαλίσουν το μαγικό χαρτάκι... Αλλά, αυτή (και από τις δύο πλευρές...) είναι κατάσταση σοβαρής λειτουργίας;

Ο ΟΦΗ που δεν έχει δεχτεί γκολ στο α’ ημίχρονο…

Μετά την 4η αγωνιστική, δεν υπάρχει ομάδα με απόλυτο των βαθμών. Μόνο ο Παναιτωλικός δεν έχει πάρει ακόμα βαθμό. Σε 28 αγώνες και δεν υπάρχει το 0-0.

-Ο ΟΦΗ ηττήθηκε πρώτη φορά στη σεζόν και επεκτείνοντας πέρσι σταμάτησε σερί εννέα αγώνων χωρίς ήττα (από τις 31 Μαρτίου).

-Ολυμπιακός και ΟΦΗ δεν έχουν δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Όλες οι ομάδες έχουν δεχτεί στο δεύτερο.

-Πρώτη φορά στην ιστορία ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε στα τέσσερα πρώτα ματς πρωταθλήματος.

-Παναιτωλικός και Πανιώνιος δεν έχουν σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Όλες οι ομάδες έχουν σκοράρει στο δεύτερο.

-Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πρώτη φορά δύο πέναλτι σε «αιώνιο» ντέρμπι πρωταθλήματος.

-Μετά από εννέα μεταξύ τους αγώνες, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να νικήσει τον Ατρόμητο. (Μετρούσε μόνο μια ισοπαλία). Από την Τρίπολη ο Ατρόμητος έφυγε με ήττα μετά από τέσσερις επισκέψεις.

-Το δεύτερο γκολ που δέχτηκε η Ξάνθη στη Λάρισα ήταν το υπ' αριθμόν 1200 στην ιστορία της στην Α' Εθνική/Super League, υπολογίζοντας και τα πλέι οφ. Σε 953 αγώνες έχει δεχτεί 1201 και έχει πετύχει 1108. Το πρώτο γκολ σε βάρος της πέτυχε, πάλι στη Λάρισα, αλλά στο Αλκαζάρ, ο Πολωνός Γιάν Κάρας το 1989.

Κι αυτά...

-Ο Περέιρα δεν πήγε στην πρεμιέρα της «Δίκης» του Κυριάκου Θωμαίδη. Εκείνος είναι εκτεθειμένος πολλαπλά  και κερδισμένος ο Κυριάκος Θωμαϊδης που διαφήμισε την έναρξη της εκπομπής του.

-Εσείς τι λέτε για την πρόταση της ΕΡΤ για το πρωτάθλημα της Superleague 2, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους της ιστορίας, που ξεκίνησε με τα πάρε κόσμε της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά που με αυτά έκαναν προγραμματισμό οι ΠΑΕ;

-«Η υπομονή και η επιμονή είναι δύο χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τον επαγγελματία από τον ερασιτέχνη. Δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα, αλλά κάνετε ό, τι μπορείτε για να μετατρέψετε τα όνειρά σας σε πραγματικότητα και να προσπαθήσετε να έχετε κατά νου ότι μετά από τη νύχτα έρχεται πάντα η αυγή". (Η ανάρτηση του Ρονάλντο την ώρα της βράβευσης Μέσι ως «The Best» στη Σκάλα του Μιλάνου, με τη φωτογραφία του να τον δείχνει στον καναπέ με ένα βιβλίο στα χέρια και τα πόδια του στο σκαμπό…)»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News