default-image

Τα πρόσωπα της κρίσης στην Μπαρτσελόνα

Απόψεις
Τα πρόσωπα της κρίσης στην Μπαρτσελόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαρτομέου, Βαλβέρδε, Μέσι και σία...

Τι να πεις για τη Μπαρτσελόνα με τη νέα της ήττα (0-2 από την Γρανάδα). Σε 5 ματς μετρά δύο νίκες εντός και εκτός έδρας δύο ήττες και μία ισοπαλία και συντελεστή τερμάτων 12-9! Χειρότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα τα τελευταία 25 χρόνια.

Όταν την τελευταία δεκαετία ήταν κυρίαρχη με 8 πρωταθλήματα!. Η άμυνα της μάλιστα έχει παραβιαστεί και από τις 5 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει. Με τη Γρανάδα, είχε μόλις ένα σουτ στην αντίπαλη εστία!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε  ξεκίνησε την περίοδο μετά από έντονη πίεση μετά την κατάρρευση στο Άντφιλντ και την τελική απώλεια του Copa del Rey από τη Βαλένθια και αδυνατεί να βρει το κλειδί μακριά από το Καμπ Νου , με αναρίθμητες αλλαγές στη μεσαία γραμμή και κρίνεται ως κύριος υπεύθυνος όχι μόνο για τα αποτελέσματα αλλά και για τη γενική έλλειψη κινήτρων από τους παίκτες.

Από την προετοιμασία ο Λιονέλ Μέσι έχει κάνει πολλά για την τρέχουσα κρίση της Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί μόνο  75 λεπτά.

Αν και δεν ευθύνεται άμεσα για τα αποτελέσματα, ο Αργεντινός έχει κάνει πολύ θόρυβο από το πεδίο σχετικά με την κατάσταση της ομάδας και τι χρειάζεται για να είναι επιτυχής. Ωστόσο, ως αρχηγός ο Μέσι κατηγορείται ότι θα έπρεπε  να προστατεύσει τους συμπαίκτες του και να αποφύγει μια εξέγερση σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ο πρόεδρος Γιόζεπ Μπαρτομέου κατηγορείται για την απόφαση του να κρατήσει τον Βαλβέρδε  μετά από κάθε μία από τις δύο καταστροφικές ημιτελικές εξόδους του Champions League και ως υπεύθυνος στις μεταγραφικές επιλογές που οδήγησαν στην υπογραφή του Αντουάν Γκριεζμάν, παρά την αμφισβητούμενη απόρριψη του Γάλλου πέρυσι, την ώρα που τα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα  ήθελαν τον Νειμάρ. Προσπάθησε επίσης να φέρει τον Ματέις ντε Λιχτ αλλά απέτυχε, ενώ αποδείχτηκε επίσης ανεπιτυχής στην προσπάθειά του να πουλήσει τον Φιλίππε Κουτίνιο.

Τα ερευνητικά αφιερώματα για την κρίση στην Μπαρτσελόνα αφθονούν εμφανίζοντας κι άλλες πτυχές της πτώσης σε όλο τον κόσμο! Ενδεικτικό είναι το κριτικό αφιέρωμα της Marca, “The faces of Barcelona's crisis”

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News