Οι ευκαιρίες αξίζουν όταν αξιοποιούνται…

Ποδόσφαιρο
Οι ευκαιρίες αξίζουν όταν αξιοποιούνται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομάδες για ποδόσφαιρο ΠΑΟ και ΟΦΗ, το ρεκόρ της πρεμιέρας, οι μετακινήσεις οπαδών και οι μελέτες Αυγενάκη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

 Οι ευκαιρίες έχουν δοθεί συχνά, αλλά ποτέ το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ας ελπίσουμε ότι η πολυετής αρνητική εμπειρία, να κεντρίσει τώρα το θετικό ενδιαφέρον.

Αυτό το ρεκόρ προσέλευσης θεατών που καταγράφηκε την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Super League 1, με 64.529 εισιτήρια στα γήπεδα των επτά ομάδων που αγωνίστηκαν εντός έδρας, αποτελεί ένα ισχυρό στοιχείο προς αξιοποίηση. Πολύ περισσότερο, όταν δεν είχε κάποιο ντέρμπι.

Και επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, το μοντέλο της νέας διοργάνωσης προϊδεάζει το καλύτερο για την αύξηση των θεατών στις κερκίδες καθώς θα περιλαμβάνει αρκετές αναμετρήσεις κορυφής.

Η πρεμιέρα αυτή πήγε -τηρουμένων των αναλογιών- καλύτερα από την αμέσως προηγούμενη καλύτερη, που ήταν η σεζόν  2008-2009, όπου πωλήθηκαν 78.860 εισιτήρια σε οκτώ αγώνες (16 ομάδες), περιλαμβάνοντας και το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (30.140 εισιτήρια).

Θα δούμε μπάλα!

Ο ΟΦΗ παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο και ο Γιώργος Δώνης που λειτουργεί με παρόμοια φιλοσοφία στον Παναθηναϊκό, το ξέρει πολύ καλά. Το δήλωσε μάλιστα ενόψει του αγώνα της Κυριακής. «Ο ΟΦΗ είναι διαφορετικός από την Λαμία» που αντιμετώπισε την πρώτη αγωνιστική.

Πολύ διαφορετικό, φυσικά. Άλλο ποδόσφαιρο, που το προσδιόρισε με λίγες λέξεις ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, με τα πρώτα συμπεράσματα της πρεμιέρας. «Η Λαμία έπαιξε 20-25 μέτρα από την περιοχή, 5-4-1, ενώ ο  ΟΦΗ έπαιξε στα ίσια τον Άρη, προσπαθεί να έχει κατοχή, να χτίσει τις επιθέσεις του. Ήταν ανοιχτό ματς με τον Άρη".

Αυτή ακριβώς η ποιότητα σε παίκτες και στο παιγνίδι του ΟΦΗ, μας έκανε από το βράδυ του Σαββάτου να τονίσουμε αρθρογραφώντας, ότι αξίζει περισσότερη βοήθεια στις μεταγραφές για την αμυντική του επάρκεια.

Μετακινήσιες; -Ας κάνουν κάτι καλύτερο και οι οργανωμένοι 

Η απαγόρευση της οργανωμένης μετακίνησης οπαδών συνεχίζεται και από τη νέα κυβέρνηση που εισπράττει έντονες αντιδράσεις, όπως οι ανακοινώσεις της Λάρισας και της Θύρας 7 του Ολυμπιακού για το παιγνίδι των δύο ομάδων την προσεχή αγωνιστική. 

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Απαιτούνται δικλείδες, αλλά και νέα νομοθεσία. Η Θύρα 7 καταφέρεται εναντίον των πολιτικών αρμόδιων για το θέμα, τονίζοντας πως πρέπει να βγει ένας σταθερός νόμος που θα δίνει λύση στο ζήτημα.

Ναι αλλά ας βάλουν νερό στο κρασί του οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων της κορυφής. Το ξέρουν. Θα χρειαστεί να συμβάλλουν οι ίδιοι θετικά, για τον περιορισμό των παρατράγουδων.

 Champions League με… την πρώτη ματιά!

 Έτσι κι αλλιώς θα υπήρχαν αντιστοιχίες δυσκολίας από όποια κλήρωση του Ολυμπιακού στην φάση των ομίλων του Champions League. Με Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα από το τέταρτο γκρουπ, του αφήνει ελπίδες.

Όμιλος Θανάτου ο 6ος όμιλος με Μπαρτσελόνα, Ντόρτμουντ και Ίντερ (του Κόντε) και την Σλάβια Πράγας. Η παλιά μας γνώριμη από τον ΟΦΗ, ήταν και η… άτυχη της κλήρωσης.

Καυτό δίδυμο συνθέτουν Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ στον 1ο όμιλο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ φαίνεται να έχει εύκολο έργο στον 5ο όμιλο μαζί με Νάπολι, Σάλτσμπουργκ και Γκενκ.

Μελέτες για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

-Εμπεριστατωμένη στήριξη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ανήγγειλε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για "τεχνικές μελέτες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και "στήριξη τεχνικών μελετών στα ερασιτεχνικά σωματεία". Τόνισε επίσης ότι  είναι προτεραιότητα του το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γιατί αυτό αποτελεί το φυτώριο, το μέρος που χιλιάδες νέοι αθλητές, γονείς και παράγοντες ασχολούνται με αυτό. Το χαρακτήρισε μάλιστα "κοιτίδα του αθλητισμού και του πολιτισμού στη χώρα μας».

Ανέκαθεν είχε δυνατή κλίση στην «γεμάτη» προβολή των θεμάτων του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Στο χώρο του ποδοσφαίρου και εν γένει του αθλητισμού, αυτό γιγαντώνεται και αυξάνεται αυτόματα, από την ίδια τη φύση του χώρου…

Ο υφυπουργός έδωσε χτες απάντηση και σε ανοικτή επιστολή συναδέλφου από τη συμπρωτεύουσα για το VAR: «Δεν ξεκίνησε καλά το VAR, έχω την ευθύνη της εποπτείας, όχι της παρέμβασης»

-«Η πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League 2019-20, είναι γεγονός που περιποιεί ξεχωριστή τιμή και προβολή για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο» (Από την συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΕΠΟ – κάλλιο αργά παρά ποτέ- που υπογράφει ο πρόεδρος της Βαγγέλης Γραμμένος)

-Αυτό το pay per view, μπορεί να περιορίζει για μια ομάδα την ευρύτητα θέασης των αγώνων σε live μετάδοση, στο πολύ πλατύ κοινό. Άλλο μια συνδρομή στις πλατφόρμες που καλύπτουν και άλλες οικογενειακές ανάγκες προγράμματος κι άλλο κάθε τόσο μια νέα χρηματική επιβεβαίωση… Ο χρόνος και οι μετρήσεις θα δείξουν. Είδαμε αρκετούς στενοχωρημένους φιλάθλους χτες που ήθελαν να δουν το ματς του ΠΑΟΚ με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. 

-Πολύ ωραίο που από την τρέχουσα σεζόν ο ΟΦΗ μας μεταφέρει στα σαλόνια του ελληνικού βόλει! Αξίζει πολύ, είναι ωραίο άθλημα και οι πιο παλιοί το ξέρουν καλύτερα καθώς το έχουν παίξει μετά μανίας στις σχολικές αυλές. Πιο γεμάτη αθλητική χρονιά λοιπόν στην πόλη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News