Επιστροφή με… το γύρισμα του τροχού!

Ποδόσφαιρο
Επιστροφή με… το γύρισμα του τροχού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δίκια του ΟΦΗ με τα τηλεοπτικά – Οι νέες «κόκκινες» από πίσω τρόμαξαν τη La Liga – «Σφηνάκια» του καλοκαιριού!

-Επιστροφή στην δημιουργική δράση για μια ακόμη αγωνιστική περίοδο! Με το καλοκαίρι να συνεχίζει, τις διακοπές να έχουν φορτίσει τις μπαταρίες και τον τροχό του κεντρικού πρωταθλήματος να είναι έτοιμος για την πρώτη στροφή του.

Με τα μάτια στραμμένα στον ολόφρεσκο ΟΦΗ καθώς ετοιμάζεται για ένα ταξίδι στον Άρη με τ’ αυγουστιάτικο φεγγάρι!

Καλή σεζόν για όλες τις ομάδες σε όλα τα αθλήματα, τους αθλητές και τις αθλήτριες και όλο τον κόσμο που αγαπά τα σπορ, απολαμβάνει και στηρίζει!

Η στενοχώρια είναι μεγάλη από τον αδόκητο χαμό ενός ανθρώπου που ο κόσμος αγάπησε και ως ποδοσφαιριστή ή δραστήριο παράγοντα των παλαίμαχων του ΟΦΗ και ως μέλος της κοινωνίας. Ο Μανόλης Φουστανάκης άφησε φεύγοντας αποτύπωμα «διαμαντιού» σε αυτό τον κόσμο που φιλοξενεί εφήμερες παρουσίες. Να είναι φωτεινός ο δρόμος του, πάντα, εκεί ψηλά!

-Χρειάζεται θετική στάση σε όλα τα πράγματα που αποτελούν αναπόσπαστο καθημερινό κομμάτι της ζωής μας. Πόσο μάλλον για το νέο που επιχειρεί φέτος ποδοσφαιρικά ο ΟΦΗ.

-Οι ακραίες στάσεις δεν προσφέρουν και ειδικά σε εποχές που οι αξίες δοκιμάζονται από βέβηλους. Θλιβερό  που τόλμησαν να καταστρέψουν το εντυπωσιακό γκράφιτι  με το Νίκο Γκάλη που βρίσκεται σε τοίχο παλιού κτιρίου της Αθήνας. Οι «άγνωστοι».

-Το VAR μπαίνει αδόκιμα στην ποδοσφαιρική μας ζωή. Θέλει κι αυτό την υπομονή του, διότι απλούστατα «είμαστε αρχάριοι» και κατ’ ομολογία Περέιρα, αλλά, όχι μόνο!

Γιατί η χρήση του δεν σηκώνει τέτοιες καλύψεις, αν οι χρήστες του σπείρουν την καχυποψία στον φίλαθλο κόσμο. Υπάρχει και η λαϊκή σοφία που λέει πως "κάθε φορά που γίνεται κάτι για πρώτη φορά, απελευθερώνει έναν μικρό δαίμονα".

Λάθη θα γίνουν αναπόφευκτα και... στο VAR. Για τις δύο πρώτες αγωνιστικές υπάρχουν 16 πιστοποιημένοι διαιτητές και 25 βοηθοί. Έχουν προγραμματιστεί ακόμη, έξι σεμινάρια, σε όλη τη χώρα. Αλλά ας κόψει με το καλημέρα τις δικαιολογίες ο Περέιρα, με τις ήδη καταγεγραμμένες αστοχίες του…

-Η νέα ποδοσφαιρική περίοδος αξίζει να έχει σε πρώτο πλάνο το συλλογικό συμφέρον της Ελλάδας στην κατάταξη του πίνακα της UEFA. Ευχής έργο το πέρασμα της ΑΕΚ στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το καλύτερο; Να μπει ο Ολυμπιακός στο Champions League και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League. Ολική επαναφορά μετά την πτώση στην 16η θέση…

-Το πάει καλά ως έμπειρος και ευφυής: «Η μεγάλη ιδέα της εξυγίανσης με κρατικά χρήματα δεν μπορούσε να εφαρμοστεί» ( Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Αθλητισμού)

-"Αν δεν κερδίσεις Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν μπορεί να είσαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία" (Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο για τον Μέσι τον οποίον θαυμάζει...)

-Από PAOK TV το ματς ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός! Ένδειξη ότι δεν… παίζει τρελό παιγνίδι το Open… Μέτρημα του... Pay Per View!

Τα δίκια της ΠΑΕ ΟΦΗ στα τηλεοπτικά

 Ο ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος αδικημένος των περυσινών τηλεοπτικών συμβάσεων μεταξύ όλων των ΠΑΕ, με την φουσκωτή αδικία να την προκαλεί ο «ντίλερ» υφυπουργός αθλητισμού της προηγούμενης κυβέρνησης. Με την εμπορική απήχηση της κρητικής ΠΑΕ (με εμφατικό το «κρητική») και το επενδυτικό πρόγραμμα ποδοσφαίρου που έχει ήδη θέσει πολυδάπανα σε λειτουργία (άλλοι τρώνε τα λεφτά για κοπανιστό αέρα), δίκαια και εύλογα η διοίκηση της ΠΑΕ επιμένει για ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα είναι ισόρροπο με αυτό που προσφέρει. Η περίπτωση του ΠΑΟΚ είναι διαφορετική, αφού στηρίζεται στην αλυσίδα της σχέσης με την προηγούμενη κυβερνητική ηγεσία μέσα από μια σειρά «πάρε-δώσε» σε πολλούς τομείς με την ιδιοκτησία του.

-Στη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την αλλαγή της κυβέρνησης, οι "μεγάλοι" κάνουν κινήσεις που μπορούν να αυξήσουν την επιρροή τους στο σώμα των μικρών και μεσαίων ομάδων.

Για τον Γιάννη Αλαφούζο ήταν και μια υπόσχεση που τον κάνει να τρέχει από τον Αυγενάκη στον Πέτσα και στην ΕΡΤ, ζητώντας να μη μειωθούν τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων που είχαν υπογράψει στην ΕΡΤ. Είναι μια εξήγηση στο "γιατί Γιάννη";

Ασφαλώς και δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι οι ΠΑΕ της ΕΡΤ του κυρ Γιώργη έκαναν τον προγραμματισμό τους με τον πλούτο που τους προσέφερε η προηγούμενη κυβέρνηση μέσω τηλεοπτικών συμβολαίων και αυτό το αναγνωρίζει η νέα πολιτική ηγεσία του αθλητισμού. "Είναι βέβαιο ότι πολλοί έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους με μια σειρά χρημάτων που είχε προβλεφθεί ότι θα ελάμβαναν", δήλωσε χτες ο Λευτέρης Αυγενάκης, ξεκαθαρίζοντας: "Αυτά τα χρήματα θα είναι μειωμένα. Την τελική διαπραγμάτευση την κάνουν οι ίδιοι μέσω της ΕΡΤ και φυσικά της επιτροπής που δουλεύει πάνω στο θέμα αυτό, με επικεφαλής τον κ. Πέτσα. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν είναι αρμόδιο, επειδή η προηγούμενη ηγεσία έκανε τον διαπραγματευτή και έκανε τον Άγιο Βασίλη που μοίραζε ευχάριστα εκατομμύρια σε υποσχέσεις. Το θέμα αυτό το χειρίζεται πολύ σωστά ο κ. Πέτσας και φυσικά η διοίκηση της ΕΡΤ".

Ο νέος κανονισμός που εξιτάρει τις «κόκκινες»

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σειρά από αλλαγές των κανονισμών ποδοσφαίρου από τη νέα σεζόν. Οι περισσότερες είναι ήσσονος σημασίας, αλλά μία από αυτές θεωρείται σημαντική.

Το φάουλ από πίσω δίνει τώρα κόκκινη κάρτα, χωρίς να έχει σημασία αν υπήρχε πρόθεση ή όχι και αυτό «ζυγίστηκε» στην πρεμιέρα της La Liga. Υπήρξαν τρία σαφή παραδείγματα, δύο από τα οποία έληξαν με κόκκινες κάρτες και ένα που αγνοήθηκε. Και οι δύο κόκκινες κάρτες που δόθηκαν ήταν μετά από διαβούλευση με το VAR.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δήλωσε ότι ενώ στο σεμινάριο τους είπαν ότι μετρά η πρόθεση, "την άλλη μέρα -συμπλήρωσε- μας ενημέρωσαν ότι η πρόθεση δεν λαμβάνεται υπόψη όταν ένας παίκτης πιάσει έναν αντίπαλο από πίσω". Τα πρωταθλήματα είναι στο ξεκίνημα, αλλά ήδη υπάρχει δυσφορία και διαμάχη καθώς οι παίκτες θεωρούν αυτόν τον κανόνα ως εντελώς άδικο. Υπάρχει φόβος ότι θα δοθούν πολλές κόκκινες κάρτες, όταν ήδη στην πρεμιέρα της La Liga, δόθηκαν συνολικά έξι στους 10 αγώνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News