Στέλιος Μαλτεζάκης

Γιάννης Σαμαράς: Το «μεγάλο κεφάλι» του ΟΦΗ

Στις ράγες η επένδυση, το πρότζεκ και το μοντέλο του ΟΦΗ

-Οι μεταγραφικές επιλογές στον ΟΦΗ, εξυπακούεται ότι φέρνουν την σφραγίδα του μοντέλου λειτουργίας της κρητικής ΠΑΕ. Σε αυτό το μοντέλο, «παίζει»» καθοριστικά ο διευθυντής ποδοσφαίρου, εν προκειμένω ο Γιάννης Σαμαράς.

-Αυτό θα μπορούσε να υπερβεί σε αυτή τη φάση ακόμη και το βασανιστικό ερωτηματικό που απασχολεί τον Χάιμε Βέρα και την ίδια την ομάδα, αναφορικά με τη συνέχεια...

-Το μέγα «αφεντικό» στις αποφάσεις στην διαρθρωμένη διοίκηση – εξαιρείται ευνόητα ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος Μιχάλης Μπούσης- βάσει του μοντέλου λειτουργίας, είναι ο Γιάννης Σαμαράς, με την ποδοσφαιρική του ευθύνη να έχει καταγραφεί έντονη –ορατά ή αόρατα- στην ομάδα και στο διάστημα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Ποδοσφαιρικά εκείνος είναι όπως λέμε το «μεγάλο κεφάλι».

-Επομένως ο προπονητής που έχει την τεχνική ηγεσία θα πρέπει να είναι συμβατός με το όλο σκεπτικό που περιλαμβάνει στον πυρήνα του αυτός ο τρόπος δουλειάς και ακολουθείται από ευρωπαϊκές ομάδες, που ωστόσο μετέχουν σε πρωταθλήματα που έχουν λύσει πολλά από τα προβλήματά τους.

-Ο ΟΦΗ δεν μπορεί βάσει αγοράς, να ψωνίσει από το βασικό πανέρι που κάνουν τις μεταγραφές ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, κυνηγά ωστόσο έξυπνες και εξελίξιμες λύσεις, με την προσδοκία ότι μπορούν να βοηθηθούν (από το μοντέλο) και να βγουν.

-Όπως έκανε με μεγάλη επιτυχία ο Γκέραρντ, γυρίζοντας τον κόσμο και αξιοποιώντας τις επαφές του. Ο στόχος του αείμνηστου ήταν πάντα υψηλός στο πρωτάθλημα, δίνοντας βαρύνουσα σημασία στο αποτέλεσμα του αγώνα.

-Η διαφορά τώρα εντοπίζεται στην υλοποίηση ενός πρότζεκτ, που «βιομηχανοποιεί» (όσο αδόκιμος κι αν είναι ο όρος) την παραγωγή στα τμήματα υποδομής, για να αναδείξει ταλέντα με στόχο να δημιουργηθούν νέα κεφάλαια στην ομάδα.
 
-Οι διαρθρώσεις με πρόσωπα από τον ποδοσφαιρικό και επιστημονικό κόσμο στο όλο φάσμα αγωνιστικών δραστηριοτήτων στην ομάδα, δείχνουν ότι οι μηχανές είναι έτοιμες να δουλέψουν δυνατά.

-Ενιαίο πρόγραμμα ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας, κατακόρυφη αύξηση των ομάδων «Κ» από τις μικρές ηλικίες, επιλεγμένοι ποδοσφαιριστές ταλέντα να τις διαρθρώνουν και παράλληλα μια πρώτη ομάδα που θα στοχεύσει ουσιαστικά τώρα την εκκίνηση του τροχού για το καινούργιο που πρεσβεύει η επένδυση Μπούση.

-Βέβαια, κάθε επένδυση για να μακροημερεύσει οπουδήποτε, θέλει την απόσβεσή της και τα κέρδη της… Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή και μαζί και τύχη, όσο κι αν δεν αφήσεις τίποτε… στην τύχη του!

-Κατά τ’ άλλα, περιμένουμε να σχηματιστεί ολόκληρο το παζλ του ρόστερ του ΟΦΗ για τη νέα περίοδο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια