Στέλιος Μαλτεζάκης

Όταν τους τα 'λεγε ο Τζώρτζογλου

Ακόμη μια επιβεβαίωση για τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ και υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου

Αν το δεις ρεαλιστικά, η ουσιαστική αντιπολίτευση στις ακραίες ενέργειες του υφυπουργού αθλητισμού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ασκήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Νίκο Τζώρτζογλου, πριν καν συσχετιστεί με την υποψηφιότητά του, στις εκλογές με τη ΝΔ.
Οι παρεμβάσεις του, οι συνεντεύξεις του και οι επιστολές του σε υπερκείμενες και ντόπιες ποδοσφαιρικές αρχές, αποτελούν ζωντανή μαρτυρία.

Η ίδια η Νέα Δημοκρατία, όντας ηπιότερη στα μύρια όσα συνέβησαν στο ποδόσφαιρο, με την υποτιμητική έως εξευτελιστική παρουσία των ξένων ακριβοπληρωμένων και καλοπερασάκηδων, που έφεραν με την πολιτική τους στην Ελλάδα οι αθλητικές ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τον Κοντονή, είτε με τον Βασιλειάδη, τον έχει τώρα στα ψηφοδέλτιά της.

Μένει να δούμε –εφόσον η ΝΔ γίνει η νέα κυβέρνηση- πως θα διαχειριστεί τόσα ατοπήματα που θα κληρονομήσει στο ποδόσφαιρο, όπως οι «δικές» μας διοικήσεις στην Ομοσπονδία, οι επιβαλλόμενες επιτροπές στην διαιτησία, τα εξωφρενικά νομοθετήματα περί βίας, τις ακριβές για το δημόσιο αναδιαρθρώσεις επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου (με σκανδαλώδη τηλεοπτικά συμβόλαια και… ατζέντη την Πολιτεία), τις υπέρογκες αμοιβές ξένων και ντόπιων στελεχών (πολλοί απ’ αυτούς άσχετοι) αλλά και την ασυγχώρητη εγκατάλειψη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου…

Ο Νίκος Τζώρτζογλου ως έμπειρος παράγοντας και άνθρωπος της δράσης, εφόσον εκλεγεί βουλευτής, θα είναι από τους λίγους των «300» που θα γνωρίζει με «νι και σίγμα» για οτιδήποτε κινείται στον αθλητισμό και ίσως ο μοναδικός που θα ξέρει τι θα λέει και πως θα το διεκδικεί. Ακόμη κι αν δεν εκλεγεί, ο λόγος του πλέον έχει αποκτήσει πολιτική ισχύ με την έννοια του όρου, συνδυάζοντας θεματικά το «πολιτική και ποδόσφαιρο».

Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις, μας έδωσε η επίσημη επιστολή στην ΕΡΤ από την διοίκηση της Super League 2 και της Football League για τα τηλεοπτικά συμβόλαια των 12 ομάδων της SL2, αναφέροντας πως πρέπει να τηρηθούν όσα προβλέπει το προσύμφωνο που υπέγραψε η ΕΡΤ στις 10 Αυγούστου 2018… Φυσικά, δύσκολα θα υπάρξει απόλυτη απάντηση πριν τις εκλογές… Και ορθά σχολιάζεται ότι πλέον, όλα είναι στον... αέρα, από τις αμετροεπείς πρωτοβουλίες του υφυπουργείου αθλητισμού….

Η επιβεβαίωση… Δρόσου: «Η ΕΡΤ αποφάσισε μέσω διοικητικού συμβουλίου να πάρει παράταση μέχρι τις 30 Ιουλίου για να δει τι θα κάνει με τα ποδοσφαιρικά τηλεοπτικά συμβόλαια, περιμένοντας ουσιαστικά τη νέα Κυβέρνηση».

(Υ.Σ.: Όπως γράφεται στο διαδίκτυο «ο Τζώρτζογλου ποτέ δεν ασχολείται με κάτι για να περάσει την ώρα του»!)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια