Ο Τσίπρας και η εξυγίανση που έγινε αναδιάρθρωση με κρατική χορηγία!

Ποδόσφαιρο
Ο Τσίπρας και η εξυγίανση που έγινε αναδιάρθρωση με κρατική χορηγία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για την αποχώρηση του Ολυμπιακού και τον υποβιβασμό του από το πρωτάθλημα μπάσκετ και απάντησε: «Το είδα αυτό, αλλά δεν κατάλαβα γιατί…». Κατόπιν έκανε λόγο για το αυτοδιοίκητο στο μπάσκετ, όπου δεν χωράει παρέμβαση της Πολιτείας, αλλά εμείς δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί η κυβέρνησή του ούτε το έβλεπε, ούτε το καταλάβαινε στο ποδόσφαιρο!

Ο ίδιος στη συνέντευξή του στον Sport24 Radio, έδειξε να απολαμβάνει του έργου Κοντονή και Βασιλειάδη, θεωρώντας ότι οι κινήσεις του πρώτου με τις μεγάλες ποινές θα χτυπούσαν τη βία, αλλά αιτιολόγησε το «φιάσκο» στο ότι έπεσαν πάνω σε συμπληγάδες πέτρες «σε επιχειρηματίες –όπως είπε- που θέλουν να αντλήσουν επιχειρηματική δύναμη από την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο».

Έχοντας περάσει τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, μίλησε γι’ αυτό που δεν τόλμησε να πράξει στη θητεία του λέγοντας ότι «το ποδόσφαιρο θέλει αλλαγές εκ βάθρων που η φίλαθλη γνώμη δεν είναι έτοιμη να τις υιοθετήσει». Αδυναμία από μια κυβέρνηση που έπαιξε στο ταμπλό της εξυγίανσης, για να κάνει μια από τα ίδια και σε πολλά χειρότερα;

Κι ενώ δεν έπραξε, οτιδήποτε που θα "καθάριζε" την θεσμική λειτουργία του ποδοσφαίρου, αλλάζοντας απλά τα πρόσωπα με την προσθήκη ακριβοπληρωμένων "τροϊκανών" του ποδοσφαίρου (Χούμπελ, Φούσεκ, Περέιρα και σία), θεώρησε σωτήριο να πληρώσει τη ζημιά το ελληνικό δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι "Αν δεν υπήρχε η ΕΡΤ να χρηματοδοτήσει τις ομάδες (δεν είπε ΠΑΕ και ιδιοκτήτες) που δεν είχαν έσοδα δεν θα υπήρχε Super League"!

Έχει σημασία μάλιστα η ρήση του ότι "Αυτό ήθελαν κάποιοι για να έχουν ομάδες δορυφόρους", παραγνωρίζοντας ότι το δορυφορικό σύστημα επί των ημερών του, αναπτύχθηκε ανηλεώς στο όνομα ...των Πρεσπών!

«Οι υπόλοιπες 10 αρχίζουν και πωλούν αγώνες για να επιβιώσουν»!

Για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είναι κατά της αναδιάρθρωσης: «Το έκανε πιστεύω για ψηφοθηρικούς λόγους. Αν κάτσουμε και συζητήσουμε. Εγώ πρότεινα στον Βασιλειάδη την αναδιάρθρωση. Δεν πρότεινα μάλιστα 12 ομάδες, αλλά δέκα. Η λογική της εξυγίανσης ήταν η εξής. Superleague 1, Superleague 2 με δέκα ομάδες. Όπως γίνεται στην Σκωτία. Διότι εδώ έχουμε 2-3 ομάδες που παλεύουν για την κορυφή, άλλες δύο που παλεύουν για την παραμονή και οι υπόλοιπες 10 αρχίζουν και πωλούν αγώνες για να επιβιώσουν. Δύο λοιπόν κατηγορίες με 10 ομάδες για να μην μπορεί κανένας να φτιάξει καρτέλ. Καμία όμως από τις κορυφαίες ομάδες δεν δέχθηκε. Έγινε μία μεγάλη αντιπαράθεση. Στο τέλος της ημέρας τους είπαμε ότι εάν πέρσι δεν παίρναμε την απόφαση να προχωρήσουμε σήμερα δεν θα είχαμε πρωτάθλημα. Για αυτό είπαμε πάμε στους 14 και πάμε του χρόνου στους 12. Τώρα έρχεται ο πολιτικός αντίπαλος να πει αυτό που θέλουν να ακούσουν στα Γιάννενα, γιατί η αναδιάρθρωση δεν συμφέρει τον ΠΑΣ».

Και καλά το «πωλούν για να επιβιώσουν», κολλάει στην απάθεια των οργάνων της Πολιτείας για τους ογκώδεις φάκελους των ύποπτων χειραγωγημένων αγώνων;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News