default-image

Έστηναν και τα κόρνερ σε μεγάλα ματς – Πιάτσα και στην Ιταλία!

Απόψεις
Έστηναν και τα κόρνερ σε μεγάλα ματς – Πιάτσα και στην Ιταλία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρίττεις κυριολεκτικά με όσα αποκαλύπτονται στην Ισπανία καθημερινά για τη λειτουργεία της "Επιχείρησης Οίκος". Μετά την εμπλοκή και της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που αρνείται οποιαδήποτε σύνδεση, αποκαλύπτονται ότι στηνόταν και τα κόρνερ στo Ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και παιγνίδια στην Ιταλία. Το ακραίο πάντως είναι ότι μια μέρα, ο αρχηγός Κάρλος Αράντα, απείλησε δύο γυναίκες με ένα τσεκούρι φωνάζοντας "θα σας σκοτώσω", με τον κατάλογο των εικαζόμενων αδικημάτων να μεγαλώνει περισσότερο.

Μιλάμε για βαθύ υπόκοσμο! Η απειλή  κατά των γυναικών, έγινε για ένα υποτιθέμενο απλήρωτο χρέος. "Θα σας σκοτώσουμε", φώναζε ο Αράντα βάσει της μαρτυρίας της γυναίκας. "Δεν με νοιάζει ότι έχετε μικρά παιδιά", ήταν μια άλλα ατάκα, ενώ Ο Αράντα και η παρέα του έφτασαν μέχρι το σημείο να χρησιμοποιήσουν εναντίον του τεσκούρι.Η αστυνομία βρήκε το τσεκούρι και μαζί ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ!

Οι αναφορές δείχνουν ότι ο Κάρλος Αράντα, ηγέτης της  «Επιχείρηση Οίκος», προσπάθησε να καθορίσει τον αριθμό των κόρνερ που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού της Μάλαγα με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2017.

Μια πιθανή νίκη 2-0 για την "Βασιλισσα" την τελευταία ημέρα της εποχής του 2016/17 τους εξασφάλιζε τον τίτλο της LaLiga.

Σύμφωνα με τον El Pais, ο Αράντα συμφώνησε με τον Ρέτζιο της Μάλαγα ως προς το πόσα κόρνερ θα δοθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα!

Ο Ρέτζιο έπαιξε εκείνη την ημέρα, αλλά υπήρχαν συνολικά 16 κόρνερ - δύο περισσότερα από ό, τι είχε ζητήσει ο Αράντα .

"Κοίτα, είπαμε για 14 και ήταν 16, νομίζεις ότι είμαι ηλίθιος;", είπε ο Αράντα σε μια συνομιλία με τον Ρέτσιο που αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα ."Ήταν 16 κόρνερ στο παιχνίδι χθες; Δεν τα πήρα είδηση", απάντησε ο Ρέτσιο. Η El Pais γράφει ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό γεγονός όπου ο Ρέτσιο θα μπορούσε να συνδεθεί με το σκάνδαλο «Επιχείρηση Οίκος».

Και στην Ιταλία το «κόλπο»!

Η  υπόθεση των στημένων αγώνων πιάνει και την Ιταλική Serie A με τις Φροζινόνε και Λάτσιο, αλλά η έρευνα για την εμπλοκή του Ιμόμπιλε, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν υποψίες για οποιαδήποτε συμμετοχή του διεθνούς άσου στον καθορισμό των αγώνων. Στα έγγραφα στα οποία έχει αποκτήσει πρόσβαση η Marca, καταγεγραμμένη συνομιλία μεταξύ του Κάρλος Αράντα και του Ματία Μαριότι φαίνεται να ενεργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ των πρωταγωνιστών της έρευνας και των παικτών. Στη συνομιλία, η οποία καταγράφεται μέσω μιας συσκευής εγκατεστημένης στο αυτοκίνητο του Αράντα , ακούγονται οι δύο άνδρες  νασυζητούν τι μπορεί να προσφερθεί στους παίκτες προκειμένου να προκαθοριστεί το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού.

Απλά κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Μαριότι εξηγεί στον Αράντα ότι έχει ένα "μακρυμάλλη φίλο" που διαχειρίζεται ένα παράνομο σπίτι παιχνιδιού στο οποίο η Ιμόμπιλε ήταν τακτικός πελάτης.

"Ο Ιμόμπιλε της Λάτσιο  παίζει μαζί του, αυτός είναι ο πελάτης του, ο επιθετικός", είπε ο Ιταλός στον Αράντα. Ο διεθνής Ιταλός δεν μπορεί να είναι σημείο ενδιαφέροντος για τον καθορισμό αγώνων, αλλά οι πρόσφατα υποβιβασμένοι παίκτες της Φροσιζόνε

θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια διαφορετική μοίρα, καθώς υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ Μαριότι και Αράντα.

Μιλάνε επίσης  για τις μεταφορές χρημάτων μεταξύ Ανδαλουσίας και Ρώμης, με 90.000 ευρώ που μεταφέρονται με βαλίτσα και ο Ιταλός δείχνει στον Αράντα  ένα βίντεο που καταγράφηκε από αυτόν.«Θυμάσαι όταν πήρα τα δικά σου 90.000 ευρώ από τη Skrill, το βίντεο είναι από πότε που ήλθαν τα 90.000 ευρώ».

Ραούλ Μπράβο: Από πρωταθλητής Ισπανίας στο εδώλιο για «στημένα» και «ξέπλυμα»

Σε αφιέρωμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις ημέρες και τα έργα του εγκέφαλου της «επιχείρησης, καταγράφει το οδοιπορικό του στην Ελλάδα, όπου και εδώ υπάρχουν μεγάλες ενδείξεις στημένων αγώνων.

Είναι μέσα Ιουλίου 2007 και ο Ολυμπιακός, ολοκληρώνει μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην Ιστορία του. Ο Ιλια Ιβιτς μεταβαίνει στην Μαδρίτη με «ειδική αποστολή» την οποία φέρνει εις πέρας, εξασφαλίζοντας την υπογραφή του Ραούλ Μπράβο.

 Ο -τότε- 26χρονος αριστερός οπισθοφύλακας, προέρχεται από 77 συμμετοχές και τέσσερα γκολ με την Ρεάλ Μαδρίτης (2001-2007), με τα «χρώματα» της οποίας έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας. Ο Μπράβο είναι ένας καταξιωμένος -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- αμυντικός, όπως μαρτυρούν και οι 14 συμμετοχές του με την εθνική Ισπανίας. Μάλιστα, οι επαϊοντες, υποστηρίζουν πως εάν το 1998, είχε αποφύγει έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο (σ.σ. έμεινε εκτός δράσης για έναν χρόνο), η καριέρα του θα είχε «εκτοξευθεί».

Αν και για έναν 26χρονο παίκτη που προέρχεται από κορυφαίο πρωτάθλημα, μία μεταγραφή στην Ελλάδα, πιθανότατα κρύβει την αρχή του τέλους, κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί την εξέλιξη που θα ακολουθούσε η ζωή του Μπράβο, εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

Μετά από ένα νταμπλ (2008) κι ακόμη ένα πρωτάθλημα (2011), ο Ισπανός άσος που το 2009 παραχωρήθηκε δανεικός στην Νουμάνθια, επιστρέφει το 2011 στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ράγιο Βαγεκάνο. Ακολουθούν η βελγική Γκέρμιναλ, η Κόρδοβα και η επιστροφή στην Ελλάδα το 2014 με τα «χρώματα» της Βέροιας. Το 2015 ο Μπράβο υπογράφει στον Αρη και την επόμενη χρονιά, εντάσσεται και πάλι στην ομάδα της Ημαθίας, που έμελλε να είναι και ο τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός στην καριέρα του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News