Υπεραξία για τον ΟΦΗ της νέας περιόδου

Απόψεις
Υπεραξία για τον ΟΦΗ της νέας περιόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αυτονόητο ότι ο κόσμος του ΟΦΗ θέλει μια δυνατή ομάδα με πρωταγωνιστικό προφίλ τη νέα αγωνιστική περίοδο και το αποτυπώνει στην καθημερινότητα του, περιμένοντας με έντονο ενδιαφέρον τις μεταγραφικές κινήσεις για την αγαπημένη του ομάδα.

Το ίδιο ασφαλώς επιχειρούν να παρουσιάσουν και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ. Υπάρχει ωστόσο μια διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που αφορά τη φιλοσοφία και το «μοντέλο» που κατευθύνει τις κινήσεις του Σαμαρά και της τεχνική ηγεσίας.

Αυτό το διακηρυγμένο μοντέλο που τρέχει ατόφιο από την αρχή της σεζόν, είναι που έχει το ξεχωριστό ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι περιλαμβάνει στον σχεδιασμό μια δεκαοχτάδα παικτών πρώτης γραμμής. Ο ΟΦΗ μετά από χρόνια έχει μια διάρθρωση και μια ηγεσία που αφενός μεν εγγυάται το παρόν και ταυτόχρονα τρέφει δυνατά ένα όραμα για το μέλλον.

Αντικειμενικά αποτελεί μια ακριβή υπεραξία για τη μεγάλη κρητική ομάδα.

Τρομάζει η πρώτη… μη συμμετοχή ομάδας

Μόλις έσκασε το πρώτο έγγραφο από ομάδα για μη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής. Πρόκειται για την ομάδα της Αγιάσου (πρωταθλήτρια Λέσβου) που προβάλλει το (ακατανόητο για τους διοικούντες από τη "γυάλα" της ΕΠΟ) αιτιολογικό, ότι το κόστος για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής είναι αρκετά μεγάλο και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά από την στιγμή που δεν υπάρχουν και κάποιες επιχορηγήσεις.

Το έλα να δεις αναμένεται να γίνει στις 28 Ιουνίου στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ με τις παρωδίες των συγκοινωνούντων δοχείων της Ομοσπονδίας και του υφυπουργείου αθλητισμού με την αναδιάρθρωση τους, σε αυτή την κατηγορία. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ πολλών περιοχών, θα υπάρξει τρομερή πίεση την ΕΠΟ για να προχωρήσει σε λογική  αναδιάρθρωση στη Γ’ Εθνική.

 Επιστροφή σταπέτρινα χρόνια…

 Δεν θέλει πολύ να γυρίσεις στα πέτρινα χρόνια. Η εθνική μας ομάδα από το έπος της Πορτογαλίας και την ελαφρά συνέχεια της, ζει βασανιστικά τα τελευταία χρόνια τη φθορά και την πτώση.  Στην 52η θέση του παγκόσμιου ranking. Στην χειρότερη δηλαδή θέση της κατάταξης της FIFA  από το 2001, όταν ήταν στην 57η θέση... Ή αλλιώς νο 52 στον κόσμο και νο30 στην Ευρώπη, χάνοντας σε έναν μήνα εννέα θέσεις! Εντάξει δεν φταίει κανείς! Ούτε εκείνοι που έπρεπε να αναλύσουν την κατάσταση και κάνουν κινήσεις…

-Ο Νίκος Τζώρτζογλου έχει μεγάλη συμβολή στην ποδοσφαιρική μας ανάπτυξη. Έχει στηρίξει με δυνατή φωνή όχι μόνο στα καθημερινά, αλλά στα πολύ δύσκολα τις ομάδες του Ηρακλείου και αποτελεί άξια κίνηση η πρωτοβουλία θεσμικών ανθρώπων του ΟΦΗ να τονίσουν την αναγνώρισή τους, με μια πρώτη δημόσια ένδειξη το τραπέζι που οργανώνουν απόψε στου Πετούση, ως ευχετήρια στήριξη στην βουλευτική του υποψηφιότητα.

-Τόσο απλό, τόσο σπουδαίο…

-Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 η πρωταγωνιστική παρουσία του Τζώρτζογλου στο ποδόσφαιρό μας, απασχόλησε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον καταγράφοντας μια πορεία με αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες του και θέσεις ευθύνης με πανελλήνια αίσθηση.

-Η πολιτική χρειάζεται ανθρώπους που κοιτάνε το κοινωνικό συμφέρον, που έχουν δύναμη στη φωνή τους και έχουν αποδείξει ότι μάχονται για το καλύτερο.

[Μια άλλη εποχή, επίσης γεμάτη δράση, ζει ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο. Ο ίδιος, γαλουχημένος επί δεκαετίες στα πράγματα της δημόσιας ζωής μέσα από τα σημαντικά του εγχειρήματα στο ποδόσφαιρο, προσεγγίζεται από πολίτες που τον θεωρούν δικό τους άνθρωπο, και πιστεύουν ότι έχει τη θέληση και τη δυναμική να προσφέρει έργο που θα ωφελήσει την κοινωνία. Ο κόσμος κατακλύζει το γραφείο του στο Μέγαρο Ντορέ, εκδηλώνοντας στήριξη στην υποψηφιότητά του, ενώ η οικειότητα είναι έκδηλη στις περιοδείες του. «Είσαι ένας από εμάς και ξέρουμε ότι και από την πολιτική σκηνή θα αναλάβεις δράσεις που θα είναι ωφέλιμες για τον τόπο μας». Κάπως έτσι συμπυκνώνονται τα σχόλια που απευθύνουν για το μεγάλο βήμα του προέδρου της ΕΠΣΗ. Ο Νίκος Τζώρτζογλου δημιούργησε πριν λίγες μέρες τη σελίδα στου στο Facebook, για ακόμη πιο άμεση επικοινωνία με τον κόσμο, προβάλλοντας και την εικόνα που τον συνοδεύει στην πολιτική του καμπάνια για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου (φωτογραφία).]

-Διαβάσαμε την επιστολή των  Ολυμπιονικών των Αγώνων Νέων, που έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο στο Μπουένος Άιρες, στην οποία εκφράζουν δυσαρέσκεια έναντι του κυρίου Γιώργου, για τη μη καταβολή των χρηματικών επάθλων στους. (Υποσχέσεις... κυβερνητικών μετά τη φωτογράφιση)

-Με το «κάλπικο» όπως αποδείχτηκε σύνθημα της «εξυγίανσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χάθηκε πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία πραγματικής εξυγίανσης. Γι’ αυτό και οι εκφραστές της που κοιτάξαν τα «μπλοκ» και του «πόλους» και όχι την θεσμική αποκατάσταση των φορέων, κρίνονται αυστηρότερα… Πολιτικά και ποδοσφαιρικά.

-Πως το έγραψε ο Νίκος Μαστοράκης στο Facebook χαρακτηρίζοντας Τσιπρόφιλο τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη που είχε δηλώσει ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει πότε πρωθυπουργός, αλλά τώρα του στρώνει το χαλί; -«Ιβάν, αλλά όχι τρομερός»!

-Έργο πολιτικής ανάμειξης στο ποδόσφαιρο: «Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής θα ανέβουν για να υποβιβαστούν. Ο Λεβαδειακός και ο Απόλλων Σμύρνης θα πάρουν από 1,7 εκατομμύρια, οπότε θα έχουν τον πρώτο λόγο». (Κούγιας για Superlegue 2)

-Ποιος Μπέος, ποιος Ηρακλής και ποια συγχώνευση με Βόλο ή Καραϊσκάκης; Κοροϊδεύουν τον κόσμο, δηλώνει σε συνέντευξή του ο Αλέξης Κούγιας, με το απλούστατο "δεν μπορεί να γίνει αφού δεν είναι από την ίδια περιφέρεια. Ο Ηρακλής μπορούσε να συγχωνευτεί μόνο με ομάδα της Μακεδονίας».

-Ναι, τώρα θα δούμε την εθνική με τη Βοσνία και τη Φιλανδία στο Παγκρήτιο, «δικέ μας», που… το πούλησες κρυπτόμενος, φοβούμενος την καρικατούρα του Πόντιου, που είχε στείλει τον ΟΦΗ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας σου. Ωραία προστασία!

-Οι προληπτικοί βγάζουν πρωταθλήτρια τη Λίβερπουλ λόγω της κλήρωσης της πρεμιέρας εντός έδρας  τα νεοφώτιστα «καναρίνια»! Η μοναδική φορά που είχε φιλοξενήσει τη Νόριτς την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν το 1976-77 και βγήκε πρωταθλήτρια! Με δεύτερη την Μάντσεστερ Σίτι!

-Δεν προσπερνάτε εύκολα σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται ρεσιτάλ προπονητών κορυφής. Το ότι ο Λαμπάρντ είναι πρώτος Άγγλος προπονητής μετά από 23 χρόνια στην Τσέλσι είναι σούπερ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News