Οι "δικοί μας" πάτωσαν την Εθνική ομάδα

Απόψεις
Οι "δικοί μας" πάτωσαν την Εθνική ομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Δεν ξέρουμε τι μπορεί να ισχυριστεί οποιοσδήποτε για την ηγεσία Γκαγκάτση στην ΕΠΟ, αλλά ήταν η μοναδική σύγχρονη περίοδος που η εθνική μας ομάδα είχε όραμα, σχέδιο, οργάνωση και προστασία. Και μας έβγαλε όλους στους δρόμους στα πανηγύρια του 2004.

Και αυτή η χρυσή εποχή του Ότο Ρεχάγκελ κράτησε το άρωμά της ως το 2014 με τον Φερνάντο Σάντος. Μετά; Ρανιέρι,  Μαρκαριάν,  Τσάνας, Σκίμπε, τώρα ο Άγγελος και ποιος ξέρει τι θα ξεφουρνίσουν…

Το άσχημο του τώρα (που η διοίκηση της ΕΠΟ δεν μπορεί να διοργανώσει ούτε έναν τελικό κυπέλου) είναι ότι η «ταφόπλακα» για το Euro 2020, μπήκε για την εθνική μας ομάδα, πολύ νωρίς κύριε Βαγγέλη, που θέλεις και παχυλό μισθό στην προεδρία, για να επιλέγεις Ομοσπονδιακό με μοναδικό κριτήριο «ο δικός μας».

Το ίδιο θα ισχύσει προφανώς για να φύγει ο Άγγελος. Πρώτα θα το συζητήσει ο εκ Παναγίας ερχόμενος με τον Ιβάν τον τρομερό…

Αλλά η προεδρική φούσκα στην ΕΠΟ καταδείχτηκε παταγωδώς με τις ενέργειες της από αέρα που αφορούσαν την ίδια την έδρα της εθνικής. Από το επιθυμητό των διεθνών Παγκρήτιο ως το ανεπιθύμητο ΟΑΚΑ και στα πέριξ του μη δικού μας «Καραϊσκάκη»…

-«Μένει μέχρι να φύγει…» Κοινότυπος τίτλος για τους προπονητές της Εθνικής, μετά Ρεχάγκελ! Συνήθης τίτλος και για πλειάδα περιπτώσεων στις ομάδες της Superleague. Φαινόμενο που χαρακτηρίζει!

-Άγγελε τα είχαμε πει και γράψει… Η ομάδα είναι ομάδα και οι ακατανόητες επιλογές προέρχονται από το «εγώ» ενός εγωιστή. Τελικά πόσο δίκιο έχει ο Κούγιας, μετά το «Δεν υπάρχει λόγος να παραιτηθώ»!

-Το πιο εύστοχο: "Οι Αρμένιοι φάνταζαν… Βελγοβραζιλιάνοι στην Αθήνα"!

«Πριν από καιρό κανείς δεν ήταν ενθουσιασμένος με αυτή την ομάδα, ούτε την λάτρεψε. Δεν πιστέψαμε σε αυτή. Πλέον πιστεύουμε στην εθνική Αρμενίας, αφού και οι ίδιοι οι παίκτες ξεκίνησαν να πιστεύουν στις δυνατότητες τους. Είδαμε κόντρα στην Ελλάδα πως υπάρχει επιθυμία, αφοσίωση και πίστη» (Γράφουν στην Αρμενία για την Εθνική τους).

Στεγνοί από όραμα για την Εθνική μας

Η πρόκριση της Εθνικής μας είναι μια υπόθεση που μπορεί να καταχωρηθεί στο "οριστικά χαμένη", αν συνεχίσει με αυτή την ηγεσία και την λογική της.  Όταν μάλιστα η "ανεπάρκεια" για την οποία κάναμε λόγο σε προηγούμενα σχόλια έχει οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση τον προπονητή με τον αρχηγό της ομάδας, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Κώστα Μανωλά, οι οποίοι διαμήνυσαν ευθαρσώς στην ηγεσία της ΕΠΟ ότι η αγαπημένη ομάδα είναι καταδικασμένη και πως με τον συγκεκριμένο τεχνικό δεν μπορούν να συνυπάρξουν, το θέμα τερματίζεται. Δυστυχώς (και) ο καθρέπτης της εθνικής κατέδειξε πως όλα αυτά τα μπλοκ που ανέλαβαν μέσω των ΕΠΣ την εξουσία στην ΕΠΟ, δεν ήθελαν τίποτε άλλο από το να ελέγχουν την εξουσία της διαιτησίας για την πάρτη του. Η εμπειρία Ιβάν-Βαγγέλη και Άγγελου, Γιώργο μου, αποκάλυψε την γύμνια στην ολότητά της. Άνθρωποι χωρίς όραμα για την πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004…

Επαναφορά στις μνήμες Νησιών Φερόε!

Όταν ο προπονητής χάνει γρήγορα την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών του, όπως έχει συμβεί από τον Άγγελο Αναστασιάδη και τους διεθνείς, κύριος υπεύθυνος γι’ αυτό δεν μπορεί να είναι άλλος από τον ίδιο τον προπονητή. Οι επιλογές του Μακεδόνα τεχνικού οδήγησαν την Εθνική μας σε δύο συνεχείς εντός έδρας ήττες, με την Αρμενία να νικά για πρώτη φορά στην ιστορία της την Ελλάδα και μάλιστα με «τριάρα» στο ΟΑΚΑ! Αν οι ιθύνοντες της ΕΠΟ και οι δυνάμεις που τους ανέδειξαν πιστεύουν ότι δεν είναι υπόλογοι, δεν έχουν παρά να ψάξουν για τις κριτικές τους όταν σήκωναν τις σημαίες της πλανεμένης εξυγίανσης,  επαναφέροντας στο μυαλό τους μνήμες των... Νησιών Φερόε.

Ο κύκλος έκλεισε μετά τον Σάντος…

Μετά τον  Φερνάντο Σάντος και την ξεδιάντροπη στάση της τότε ηγεσίας της ΕΠΟ στο τερματισμό της συνεργασίας τους, ο κύκλος της υπερήφανης Εθνικής Ελλάδας έκλεισε. Ο Σάντος από το 2010 ως το 2014 , την είχε οδηγήσει στους "οκτώ" του Euro 2012, βγαίνοντας έξω από την πανίσχυρη Γερμανία. Δύο χρόνια μετά  η Ελλάδα  στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, με τον Πορτογάλο τεχνικό έφτασε  μια ανάσα από τους "οκτώ", μένοντας έξω στην διαδικασία των πέναλτι από την Κόστα Ρίκα.... Εκεί έκλεισε κι ο κύκλος, αφού οι επιτυχίες στα χνάρια του "Euro 2004" σταμάτησαν, την ώρα που Φερνάντο Σάντος διαπρέπει με την Εθνική Πορτογαλίας με ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2016 στην Γαλλία) ,και ένα Nations League (το πρώτο στα χρονικά του θεσμού) πριν λίγες μέρες! -Μετά; Ρανιέρι,  Μαρκαριάν,  Τσάνας, Σκίμπε και τώρα ο Άγγελος... Απούσα από το Euro 2016 και το Μουντιάλ του 2018 και έξω από το Nations League..

Και τι πως έρχονται φάκελοι;

Άγνωστο αν ποτέ πάρουν μπροστά και αποκαλύψουν ότι πίσω από την αποχαύνωσή τους, υπάρχει έστω και ελάχιστο δείγμα καθήκοντος να διερευνήσουν τις υποψίες για στοιχηματικές χειραγωγήσεις που περιέχονται στον νέο φάκελο της Sportradar με στοιχεία όπως για τον αγώνα Πανιωνίου-Απόλλωνα Σμύρνης (0-1) που διεξήχθη την 9η Φεβρουαρίου 2019. (Ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών και προϊστάμενος ποινικής δίωξης Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου τον διαβίβασε στο υπουργείο Εξωτερικών προς μετάφραση). Είναι ντροπή τόσες ντουζίνες φακέλων να τις τρώει το σκοτάδι.

-Το πιο σίγουρο: Η Επιτροπή της Γ΄ Εθνικής στην χειραγωγημένη μέσα και έξω ΕΠΟ, προφανώς «δεν μπορεί να αφουγκραστεί την σκληρή πραγματικότητα που οδηγεί στον αφανισμό των ομάδων».

Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Όταν μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια της "ελπίδας" η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν λειτουργεί εδώ και ένα μήνα εξ αιτίας της παραίτησης του προέδρου της Στ. Στεφανόπουλου... τί να τα κάνει τα λεφτά η ΕΡΤ να τα μοιράζει σε πρωταθλήματα χωρίς πιστοποιητικά;

Περιμένοντας την εκλογή της νέας κυβέρνησης και βλέπουμε κύριε Γιώργο, που τάισες με τα λεφτά του κοσμάκη πρωταθλήματα και ΠΑΕ χωρίς να διορθώσεις το παραμικρό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News